Газ
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Re: Газ
manos написа:Колко ти излезе, колега, ако не е тайна?
Здр колега 1350 лв. монтажа с настроиката, 30 лв. преглед и стикери и 60 лв. нови свещи НЖК БКР 6 защото моите старите са дали фира. Общо взето това е равносметката до този момент надявам се да няма проблеми. Монтажа беше за един ден сутринта е закарах и вечерта си е вземах. Незная колко гори честно казано сега е засичам надявам се с новите свещи малко да свали разхода и да се подобри работата. Като казвам да свали разхода имам в предвид половин макс един литър нямам надежди за повече. Все пак карам основно градско и не карам мотор първа младост нито е 1,6. Очакванията са ми на газ да лапа 16-17 (лято-зима) в града а извън града да падне на 12-13 (лято-зима). Миналата година лятото на бензин София - Бургас нормално каране със спазване на ограниченията ми даде 8-9 разход. Надявам се на газ по- същия маршрут и горе доло същото каране да ми даде 2-3 литра отгоре или същия разход. Когато е засека ще пиша какъв е разхода в града и извън града. Ако има значение зимата карам с 195/65/15 а лятото 205/65/15. Това е от мен за сега!
Поздрави!
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Вие сте просто откачени да давате такива пари за газово, 1300, 1400 лева бахти златното газово. Мойто ми излезе 1000 кинта и пак не ми се даваха но сега се обнадеждих като видях хората какви пари дават хаха.
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Е аз тогава кво да кажа 1750 преди 4-тири години
ама съм доволен за толкова време и километри си е върнало парите отдавна,пък да не говорим какъв разход дава
.То настройките на горивната карта са важни.Нали ги гледам как при монтаж на ГИ работят с готови настройки които не винаги пасват.Първата година и аз не бях доволен от мойта 18-19 разход и не достатъчно вървене,но намерих един пич дето рови директно в картата(горивната на ГИ имам в предвид)значи ти караш той настройва.Получи се перфектно.Няма да споменавам цифри щото пак ще ме захапете но е истина. 

- Kregec
- ентусиаст
-
Bavariqtamniska написа:Вие сте просто откачени да давате такива пари за газово, 1300, 1400 лева бахти златното газово. Мойто ми излезе 1000 кинта и пак не ми се даваха но сега се обнадеждих като видях хората какви пари дават хаха.
Колега жив и здрав да си, че си дал 1000 лева за газово. Незнам преди колко време си го слагал но за да дам толкова пари значи така съм решил и преценил. Вярвай ми че преди да се съглася да ги дам съм проверил видял и разпитал кое как защо. Бяха ми предложени 3 варянта в София за монтаж на газов инжекцион. Единия е в Лозенец близо до американското посорство но не ми вдъхнаха доверие, втория е до Дарукар където ми искаха 1250 лв. 4 дена монтаж и капаро 50%, третия ми го предложиха дирекно от представителството на Бартолини. Обадих се в в офиса им който сенамира до Експо центъра. От там ми дадоха кординатите на сервиз с който работят и се свързах с човека който беше много отзивчив и ми даде цена. Никой не ме е карал на сила да ходя при него но аз прецених, че независимо от високата цена ще е при него. Закарах е сутринта и вечерта беше готова за каране. В сервиза до Дару кар се отказах защото ми иска 50% капаро, като не иска да ми издаде документ за това. Другото беше че той нямал налични комплекти при него и щял да провява дали имало и трябвало да се чака. На въпроса от като му дам капарото от къде да знам, че няма да се отметне ми каза ами на устна договорка. Ами сори ама 750 лв. на устна договорка не давам. Избрах този сервиз защото той имаше всичко налично и работи с предимство пред другите с завода. Не съжалява, че съмги дал и повече бих дал само и само всичко да бъде изпипано и да няма проблеми. Това е от мен всеки си преценява колко да даде и коя оферта да приеме. Сега не е като преди 20 години близо да има една газ станция и два сервиза да нямаш избор. Сега има конкуренция и всеки си оценява труда и клиента си преценява според джоба койда избере. Не казвам че винаги най скъпото е най хубаво но това е моя избор и не съжалявамзанего.
Поздрави!
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
В никой случай не съм казал че избора ти е лош или че си се набутал, просто така се изразих, без лоши чувства аз лично съм за газовия инжекцион пък бил той и за 2000 лева защото ти дава пълна мощност на колата ти и не се занимаваш с глупости и постоянни настройки. Както е писал колегата по горе е много важно да ти го настроят точно по колата а не с готовите настройки както правят пишман майсторите. Аз отидох при представителя на Фобос за Варна човека я барника половин час и каза пали и да тръгваме покарахме колата той си бъзика и накрая, воала, от Август месец миналата година не съм пипал нищо по газовото да чукна на дърво. Колега извинявай ако съм те засегнал коментара ми беше повече като шега не като присмиване на това колко пари си дал. 

- Kregec
- ентусиаст
-
Bavariqtamniska написа:В никой случай не съм казал че избора ти е лош или че си се набутал, просто така се изразих, без лоши чувства аз лично съм за газовия инжекцион пък бил той и за 2000 лева защото ти дава пълна мощност на колата ти и не се занимаваш с глупости и постоянни настройки. Както е писал колегата по горе е много важно да ти го настроят точно по колата а не с готовите настройки както правят пишман майсторите. Аз отидох при представителя на Фобос за Варна човека я барника половин час и каза пали и да тръгваме покарахме колата той си бъзика и накрая, воала, от Август месец миналата година не съм пипал нищо по газовото да чукна на дърво. Колега извинявай ако съм те засегнал коментара ми беше повече като шега не като присмиване на това колко пари си дал.
Колега не съм се засегнал. Много често се случва когато човек напише нещо отсреща които чете да разбере погрешно написаното. Един вид чрез писане много трудно може да се разбере дали си шегува, подиграва или е сериозен в момента на писането. Всеки си има мнение и е свободен да го изрази. Това че някой ще го разбере погрешно е друг въпрос. Вчера си смених свещите и смея да кажа, че разлика има малка е но е има. Старите свещи бяха просто в окаяно състояние незнам как съм карал до сега с тях. Смених и биалетките едната се разпадна в ръцете на майсторчето. Обаче изкочи друг филм лагера на главината на лявото колело е за смяна.Прави ми впечатление от няколко дена, че нещо вие и си мислех, че е от гумата а то се оказа от тоя лагер.Сега трябва да извадя 150 лв. за нов и смяната. Вече започва да ми писва мамка му само набивам кинти. От един месец не мога спокойно с кеф да си я покарам. Надявам се като сменя тая главина поне до края на лятото да няма проблеми, че вече не се издържа. Но от опит знам, че като ме писне трябвада е оставя да не мисля за това няколко дни и след това да продължа. Всики ентусиаст е така но тази болест не прощава на никои заразен от нея. Дет се вика пари за дрехи нямаме но за любимата марка винаги намираме и отделяме! Та така караме стари коли и е нормално дасе обаждат разни неща.
Лек ден!
Поздрави!
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
И аз така, оправих предницата сега биелетки имам за смяна, ама ми дойдоха в повече цифрите и не знам. Фаровете ми не са наред и още колко работи ама ще чакат ха
И аз да споделя за газта: наскоро взех Е34 М50Б20 с обикновена газова с пластмасов колектор.При едно от паленията се получи гърмеж и резултатът беше спукан колектор на 2 места и прецакано моторче за празния ход.Та сега дилемата е да търся ли някой който да настрои газовата да няма гърмежи или да не се занимавам с газ въобще (ги го отписвам като вариант).
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Нов колектор, ново моторче, нови свещи, добър газаджия и си патрон. Това което ще платиш на бензин няма как да те събори дори и да пръснеш още един колектор и най-важното сложи си кихалки да не ти пука колектора ако гръмне пак.
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
може да си махнеш скобата на маркуча за дебитомера ако гръмне да гоизплюва.Един познат беше направил така
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тва с скобата е добър вариянт иди да ти направат по добър реглаж и както ти каза колегата задължително нови свещи
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Сменете си свещите и лулите , и НЕ навивайте крана като бакшиши щото щяла да е по икономична , пак толко си гори а не върви и гърми.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:Сменете си свещите и лулите , и НЕ навивайте крана като бакшиши щото щяла да е по икономична , пак толко си гори а не върви и гърми.

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Съвет и от мен колеги! Слагайте ГИ. Много бързо си избива парите и ще спите спокойно! Всеки който има лаптоп може да си качи програмата за настройките, като прочетете няколко листа от гугъл ще можете и сами да си я настройвате в редките случай когато има нужда.
Разхода при мен е 17 в града(софия) около 10 извънградско... зимата картинката е друга
но все пак автомата си казва думата и така...

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Аре и аз да драсна какво ми се е случвало откак имам ГИ.
над 3 години, над 50 000 км
тук там някое маркуче поцепено за смяна съм сменил
филтрите са ясни
компютъра на ГИ-то си отиде, но беше в гаранция и го смениха без проблеми
имам едно почистване на дюзи тук преди около 2 месеца и май т'ва е
Разхода в града ми(ТХ) 13, това като абсолютен минимум, ако реша става 17-18 без грижи, средно и нормално е 14
Извънграда с много пенсионерско каране съм свалял до около 9 но шофирането беше с максимална скорост 100 км/ч
без коли по пътя, съответно и почти без изпреварвания.
По пътя за събора с 4ма души и багажника догоре в едната част от пътя (включваща прохода Котел-Омуртаг) стигна 10.7-8
В останалата част от пътя 10.1-2
Навръщане с патуване без колона пак около 10 беше разходка, може би и малко под 10.
Засичането само пълно-пълно.
Мотора си ми е чук на тоя етап, М50 без ванос е.
Между другото наистина, както съветват колегите, сменяйте си свещите
над 3 години, над 50 000 км
тук там някое маркуче поцепено за смяна съм сменил
филтрите са ясни
компютъра на ГИ-то си отиде, но беше в гаранция и го смениха без проблеми
имам едно почистване на дюзи тук преди около 2 месеца и май т'ва е
Разхода в града ми(ТХ) 13, това като абсолютен минимум, ако реша става 17-18 без грижи, средно и нормално е 14
Извънграда с много пенсионерско каране съм свалял до около 9 но шофирането беше с максимална скорост 100 км/ч

По пътя за събора с 4ма души и багажника догоре в едната част от пътя (включваща прохода Котел-Омуртаг) стигна 10.7-8
В останалата част от пътя 10.1-2
Навръщане с патуване без колона пак около 10 беше разходка, може би и малко под 10.
Засичането само пълно-пълно.
Мотора си ми е чук на тоя етап, М50 без ванос е.
Между другото наистина, както съветват колегите, сменяйте си свещите

E34, E38
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4