Megasquirt - водород ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Megasquirt - водород ?

Мнение от AcOrP » 07 Мар 2011, 18:30

А как ще разбираш кога водорода е достатъчно количество,че ЕКУ-то да промени аванса на закъснение ? Какво се случва ако изведнъж дебита се окаже недостатъчен?
Ами ако гръмне(подобно на автомобилите с пропан-бутан) поради лоша искра или клапан който не затваря. Няма ли екзплозия в смукателния колектор да бъде нещо страшно ако водорода се подава директно със въздуха ?
При принудителен празен ход какво се случва с акумулирания водород ако се подава директно във смукателния колектор. Ами как ще се преценява колко бензин точно да се подава след като има двойно захранване с неясен дебит на водорода? След изключване на двигателя акумулирания водород няма ли да е проблем?
Според мен това са доста важни въпроси.
Ако има някакъв акумулатор които да осигурява постояннен дебит и да може да се контролира подаваното количество водород ще е доста по безопасно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 07 Мар 2011, 21:22

Скоро ще разберете всичко, смятам тази тема да бъде изтрита. Само празни приказки и излишно търкане на клавиатура има в случая.

Нищо сложно от страна на електроника, механика, монтаж и т.н.

Всичко с времето

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 07 Мар 2011, 22:20

Като цяло най-трудното е да се разбере за всяка кола количеството газ който може да поеме и от там нататък аз поне лично за себе си мога да го направя със стабилна реакция и с предпазител против взрив. Преди време изчетох доста подробни материали и опити с тези установки плюс ефтините им зарибявки как да си го купиш и колко е велико и това как някой наистина е правил опити и как обяснява кое защо се прави и най-вече кое не трябва да се прави :lol: .Има голям проблем с издържането на контейнера защото електролизата е силно корозираща за металите с изклучение на неръждаемите стомани и трябва много да се внимава с медния кабел които е проводника (това е друга тема). Един американец беше показал супер добър предпазен клапан който пази колбата от взривяване защото тя е много по опасна от гръм в колектора който може да се предодврати с кихалка и е малко вероятен защото концентрацията на газа е доста ниска там. Това е основното което мога да ви напиша набързо по темата надявам се някой да сподели и свое мнение за да можем да обменим опит. :yes:
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 10 Мар 2011, 11:59

Електролизата има КПД <=50%
Значи черпиш енергия от акумулатора, преобразуваш я със 50% загуба във водород, който вкарваш в двигателя, който захранва акумулатора...
и в този ред на мисли,познавам хора които наляха няколко хиляди лева в тая технология,напълниха си багажниците с аквариуми и........нищо особено не се случи :D ставало само с митичния трансформатор на някви си там бо бойс който черпи енергия от вакума и произвежда ток без да е включен никаде :D и дори да е реален защо да го ползваме да разграждаме вода с 50% загуби като може да го вържем към ел мотор който да ни задвижва колата :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 10 Мар 2011, 13:01

Колеги, моите уважения към вашите приложно-научни амбиции! Не искам да спирам Научно-техническият прогрес във форума, но тази тема по никакъв начин не я виждам свързана с Е34...
Към автора - имаш ли предпочитания какво да правим с нея - да я правя важна, да я оставя както е, да я местя (къде?), да я заключвам, да я трия или по мое осмотрение?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 10 Мар 2011, 18:34

kirililiev написа:Електролизата има КПД <=50%
Значи черпиш енергия от акумулатора, преобразуваш я със 50% загуба във водород, който вкарваш в двигателя, който захранва акумулатора...
и в този ред на мисли,познавам хора които наляха няколко хиляди лева в тая технология,напълниха си багажниците с аквариуми и........нищо особено не се случи :D ставало само с митичния трансформатор на някви си там бо бойс който черпи енергия от вакума и произвежда ток без да е включен никаде :D и дори да е реален защо да го ползваме да разграждаме вода с 50% загуби като може да го вържем към ел мотор който да ни задвижва колата :D

Това което казваш просто не мога да си го представя как става с разход 30 ампера да си събориш акомулатора, но няма смисъл да се спори повече както е казал Postman най-добре да се маха тази тема от тук че няма да се стигне до никъде.
Аз гласувам да се изтрие.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 10 Мар 2011, 19:06

Bavariqtamniska написа:
kirililiev написа:Електролизата има КПД <=50%

Това което казваш просто не мога да си го представя как става с разход 30 ампера да си събориш акомулатора, но няма смисъл да се спори повече както е казал Postman най-добре да се маха тази тема от тук че няма да се стигне до никъде.
Аз гласувам да се изтрие.

изобщо осъзна ли това което казах? всъщност пощальона е точно този който може да ви обясни най добре точно за какво иде реч,поне е наясно с физиката,но явно не му се занимава :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 10 Мар 2011, 21:21

Трийте темата, въпреки всичко ще си направя водороден генератор, още един алтернатор ще си монтирам само за него, имам подходящ, не ми правете сметка на амперите. Кое, как и защо - има доста информация в нета, но това което съм прочел и това което се продава са абсолютни глупости специално с генератора, а пък за електрониката просто нямам думи, няква простотия 130 лв., която реално струва 30 лв.
Друго става като си платите и получите оригинални смехи и обяснения от г.н. Вълков, т.е. Юл Браун.

Някъде между редовете написах, че имам приятел роднина на г-н Браун, всъщност този приятел притежа и БМВ, и то Е34, така че той е между нас. Може всеки да е.

Поздрави.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 10 Мар 2011, 22:05

NikiNikolov написа:Трийте темата, въпреки всичко ще си направя водороден генератор, още един алтернатор ще си монтирам само за него, имам подходящ, не ми правете сметка на амперите. Кое, как и защо - има доста информация в нета, но това което съм прочел и това което се продава са абсолютни глупости специално с генератора, а пък за електрониката просто нямам думи, няква простотия 130 лв., която реално струва 30 лв.
Друго става като си платите и получите оригинални смехи и обяснения от г.н. Вълков, т.е. Юл Браун.

Някъде между редовете написах, че имам приятел роднина на г-н Браун, всъщност този приятел притежа и БМВ, и то Е34, така че той е между нас. Може всеки да е.

Поздрави.

чудесно,остава да предствиш поне едно доказателство за думите си за да може да преминем от предположения и измислици към реалност.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 10 Мар 2011, 22:11

Като кажа какви са разликите с тези които се продават за какво съм си плащал книгата колега ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 10 Мар 2011, 22:23

NikiNikolov написа:Като кажа какви са разликите с тези които се продават за какво съм си плащал книгата колега ?

що пускаш изобщо темата щом е секретно :mhihi: внимавай щото може вече около теб да е бъкано със срс-та,чети книгата само на ум :yes:
пп
обаче искаш инфо на готово за мегата,ми хората дето са дали маса пари да се научат да настройват и да правят?що те да ти дават на готово?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 10 Мар 2011, 23:00

Темата я пуснах защото знам, че колеги карат на водород, но си траят, явно съм разбрал защо, затова си трая. Ще покажа краен резултат евентуално, "мега" не ми трябва - просто не ми е нужен. Ако ми трябва "мега" вече знам как да се оправям с нея, нямам излишни пари и за нея.

Всъщност са много малко сайтовете където продават истинския водороден генератор, и изобщо не парадират с това, просто седят и чакат да клъвне някой на правилното място, после става интересното: - 50 %, как звучи, а не - 10 или - 20 % - просто пари на вятъра.

Мога да дам схема на контролера за електролиза, но повечето са я виждали в някакъв друг вариянт, отново сложена от мен някъде си ей така, просто схема с изключително малко обяснение. Няма да откривам топлата вода, ще си я наточа в резервоара този път

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 10 Мар 2011, 23:06

NikiNikolov написа:Темата я пуснах защото знам, че колеги карат на водород, но си траят, явно съм разбрал защо, затова си трая. Ще покажа краен резултат евентуално, "мега" не ми трябва - просто не ми е нужен. Ако ми трябва "мега" вече знам как да се оправям с нея, нямам излишни пари и за нея.

Всъщност са много малко сайтовете където продават истинския водороден генератор, и изобщо не парадират с това, просто седят и чакат да клъвне някой на правилното място, после става интересното: - 50 %, как звучи, а не - 10 или - 20 % - просто пари на вятъра.

и що си траят,щото има реални резултати ли?аз познавам поне 10 човека дето карат с тая система :idea: ако имаше нещо реално повярвай щеше вече да е разпространено и да се продава с пълна сила,това е неоспорим факт.стига тъна в заблуда,помисли реално,попитай някой дето разбира от физика и химия да ти обясни с две три думи закво иде реч,ефект от цялата система има,но далеч не е този който обещават или си мислят повечето хора :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 10 Мар 2011, 23:16

не си човека който ще ми казва как да си харча парите и за какво. Друг е въпроса дали изобщо ще харча ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 10 Мар 2011, 23:19

Няма никаква нужда от втори алтернатор според най-големите писания с които се запознах ампеража не трябва да превишава 30 амп. и не мисля че за такава консумация ти е нужен.
Колкото по-голяма е площта на ламелите, толкова повече газ ще произведем. Изчислено е, че за един ампер отговарят между 13 и 25 кв.см. площ ламели.
Това е за амперите а за броя клетки е съвсем друго. Всеки може да си направи разхода на ток колкото си поиска с изчислението на площа. Отделен е въпроса колко газ искаш да произведеш. Има и още много неизвестни и известни, както и величини и стойности с които трябва да се съобрази човек но не е тук темата в която да си говорим за това. Надявам се да успея да завърша клетката до лятото и тогава ще дам на всички точни данни за разход на електричество, консумативи и икономия на гориво.

ПредишнаСледваща

Назад към E34