Алакантара?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: Алакантара?

Мнение от BULL3T » 21 Авг 2010, 20:35

ivanko_90 написа::shock: :shock: :shock: :shock: ква е тая цена сложи снимки че се развълнувах

Бях на работа днеска и ги изпуснах пичовете,това е един склад за платове след про мобил(рено) в дружба, има избор и на други платове освен алкантара. Ще пусна снимки като я взема в понеделник.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 22 Авг 2010, 10:39

Фирмата се казва Велекс ако не се лъжа. Наистина има страхотно разнообразие от платове - било то кожа или други. Хубавото е, че поддържат и качествени (скъпи) платове и също така по "ефтинки". Разнообразие всякакво. Имат офис и на бул. България 90 - мисля че беше - точно до аутлета на найк, но на искърско шосе 15 изборът определено е по-голям!!!

П.С. Ако си решил от там да си взимаш плат има едни две момчета пълнички (единия май се казваше Светльо) - говори с тях те са печени и ще ти обърнат внимание.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 22 Авг 2010, 23:08

jogr написа:Фирмата се казва Велекс ако не се лъжа. Наистина има страхотно разнообразие от платове - било то кожа или други. Хубавото е, че поддържат и качествени (скъпи) платове и също така по "ефтинки". Разнообразие всякакво. Имат офис и на бул. България 90 - мисля че беше - точно до аутлета на найк, но на искърско шосе 15 изборът определено е по-голям!!!

П.С. Ако си решил от там да си взимаш плат има едни две момчета пълнички (единия май се казваше Светльо) - говори с тях те са печени и ще ти обърнат внимание.

Точно с тези двамата говорих. Обърнаха ми внимание показаха ми всичко което имат и даже бяха готови дам е изчакат в събота до по-късно... :mhihi: Да другият им офис е точно там където каза.

Утре като отида и купя ще ви покажа какво съм взел после тука. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 23 Авг 2010, 22:49

1.50 на 2.50 за 45.50 лв

Ето за какво иде реч,не се вижда много ,понеже го снимах с телефона на бързо само:

http://img375.imageshack.us/i/image0209.jpg/

http://img375.imageshack.us/i/image0210.jpg/

Сега аз взех бяла,защото искам черно и бяло салон,да видим дали ще се цапа.Всички викат ,че е ще много зле и ще се цапа.

п.п. Алакантарата мяза на сатен на снимките!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 24 Авг 2010, 15:52

Нищо не се разбира от снимките ти!

Преди малко бях в салона им на България 90!
Добре се отнесоха,услужливи и тн,но не това е важното.

Цената която обявиха за метър е 12 ЛВ (даже май 11.50) Алкантар!
Това струва ли ви се правдоподобно?

2-на самия картон с мострите/цветовете отгоре пишеше 'алканТРА!' а не 'алканТАР' (да правите връзката с 'адиБАС'?)
3-по спомен от където съм виждал правени салони с алканТАР! самата материя е по-твърда и по-грапава,докато това което видях днес беше мекичко и леееко хлъзгаво-като дамаска за диван!
(спортните волани (някои) се правят отгоре с алканТАР точно за да не се хлъзгат!)

на вид ...имитира-да,може би даже бих казал успешно,но колкото повече мисля-толкова повече съм на мнението че това е менте!

за таван обаче...смятам че не е лошо,само да не си види сметката на 2рата седмица

други хора с опит по темата и тази фирма?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Авг 2010, 16:36

Алкантарата прилича адски много на велур. Ако е хлъзгава значи е някакво менте. :( 12лв. метъра е цената на плата принципно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 24 Авг 2010, 16:39

колеги, за еко-палта чували ли сте :mhihi:

новите автомобили са с еко-естествена-кожа :mhihi: демек кожа, ама еко :mhihi:

Това е то. Пазим природата.
Мисля, че по-естенствено от това в Европа и Северна Америка трудно ще намериш...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 25 Авг 2010, 1:04

Slavi_m написа:Нищо не се разбира от снимките ти!

Преди малко бях в салона им на България 90!
Добре се отнесоха,услужливи и тн,но не това е важното.

Цената която обявиха за метър е 12 ЛВ (даже май 11.50) Алкантар!
Това струва ли ви се правдоподобно?

2-на самия картон с мострите/цветовете отгоре пишеше 'алканТРА!' а не 'алканТАР' (да правите връзката с 'адиБАС'?)
3-по спомен от където съм виждал правени салони с алканТАР! самата материя е по-твърда и по-грапава,докато това което видях днес беше мекичко и леееко хлъзгаво-като дамаска за диван!
(спортните волани (някои) се правят отгоре с алканТАР точно за да не се хлъзгат!)

на вид ...имитира-да,може би даже бих казал успешно,но колкото повече мисля-толкова повече съм на мнението че това е менте!

за таван обаче...смятам че не е лошо,само да не си види сметката на 2рата седмица

други хора с опит по темата и тази фирма?

Ти май идея си нямаш за кво говориш. Чети тука http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/ka ... ntara.html а ако те мързи ето ти го цялото:

Макар да присъства в автомобилния жаргон от десетилетия, терминът "алкантара" има доста неясно съдържание за повечето неспециалисти. Мнозина смятат тази тъкан за елитен вариант на естествените кожи, други я бъркат с велура.

В действителност в произхода на този материал няма нищо естествено. Разработен е от японския изследовател Мийоши Окамото в началото на 70-те години на миналия век по поръчка на химическата компания Toray.

През 1972 г. японците сключват споразумение с италианското химическо предприятие ENI за производство и дистрибуция на новата тъкан. За целта е създаден джойнт-венчърът Alcantara SpA, който и до днес държи правата върху едноименния материал.

Алкантарата се произвежда чрез сложна последователност от процеси. Основата на материала се преде от свръхтънки двукомпонентни влакна с поетичното име "остров в морето" (island in the sea). Тя се подлага на дълга поредица от химически и текстилни производствени процеси - перфориране, полиране, импрегниране, екстракция, окончателна обработка, боядисване и т.н.

Крайният продукт има изключително широко приложение. Използва се за тапициране на мебели, дрехи, бижутерия, шлемове и, разбира се, за автомобилни и яхтени интериори. Състои се от 68% полиестер и 32% полиуретан, което го прави изцяло композитен. Съставът от материали придава на алкантарата повишена износоустойчивост и издръжливост на зацапване.

На вид и допир японско-италианската тъкан напомня силно на велур, заради което често я определят неправилно като "кожа". В автомобилната проимишленост обикновено се прилага за тапициране на интериора на скъпи модели. За целта се използват три разновидности. Cover служи за седалки, с Panel се облицоват кори на вратите, а със Soft се "обличат" арматурни табла.

Някои видове алкантара - например Ultrasuede - имат способността да забавят разпространението на огън. Това ги прави особено подходящи както за вътрешно обзавеждане, така и за автомобилни интериори.

Една от най-забележителните черти на алкантарата е липсата на разлика между двете повърхности, която отличава всички останали изкуствени материали (изключение прави видът Cover, но там ефектът е търсен). Материалът се харесва и от производителите, тъй като практически няма загуби след разкрояване.

Алкантарата е по-еластична от естествените кожи. Това свойство я превръща в идеална тъкан за тапициране на предмети с най-странни форми и миниатюрни размери. За почистването й са достатъчни съвсем обикновени препарати за кожа, а може да се пере и в пералня.

Както всеки друг оригинален продукт, алкантарата също има копия. Обединява ги обща характеристика - изтъкани са. Познават се лесно, като се отреже съвсем тънка ивица. Ако мястото се разръфа, материалът е менте.

И за най-мързеливите дето дори и тва не им се чете: Пише че има различни видове RAWHIDE ситна едра и некфа друга и се ползват за различни цели. Аре моля ви се почнете да четете първо и да се образовате а после да плюете. Типичната БЪЛГАРСКА ТЪПА МИСЪЛ : ЩОМ Е ТОЛКОВА ЕВТИНО НАЧИ НЕ Е ИСТИНСКО,А ПЪК АКО Е МНОГО СКЪПО ЗНАЧИ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА Немате угодия ей.

п.п. от снимките ми найстина нищо не се вижда,прилича на сатен както казах!!!!!!

и още нещо каква цена искате за нещо което е изкуствено????
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Авг 2010, 9:42

Значи ти си закупил варианта за табла :) Аз се кефя на по-грубия вариант за седалки :) Ще я видим тая алкантара. Ако не бързаш с лепенето зачакай до др. събота и неделя и ще помагам при лепенето по тавана и колонките :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 25 Авг 2010, 19:11

информацията е интересна,другото което си писал не мисля да го коментирам.
най-много впечатление ми направи - 'ако се разръфа-значи е менте' мисля да пробвам.

а защо не коментира разликата в наименованията като си толкова афектиран? ...или производителите не знаят..или магазините у нас не знаят?
за цената-сигурно масово тапицери и разпространители са се наговорили да продават нещо евтино -изкуствено,както ти каза, на доста висока цена,колкото естествената кожа?
ти откри единственото място,където не знаят за това и са се прецакали да я продават евтино?

не се чувствай длъжен да отговаряш,когато отново можеш да пишеш

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 25 Ное 2010, 23:35

Някакво развитие има ли по темата, че и на мен ми предстои същата процедура - тапициране на тавана с алкантара. Давайте някакви снимки и съвети - сложно ли е, им ли някакви тънкости? Гъне ли се много плата, опъва ли се лесно, може ли да се нагрява?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sivkotarak » 26 Ное 2010, 0:07

колеги не знам дали е тук мястото на въпроса ми, но все пак ще попитам за инфо тип "горе-долу". Имам мерак да направя целия си салон велурен включително таблото на колата и барчето (без дъното му) вече какви ли не цени ми се предлагаха и какво ли не чух за тоя велур но определено смятам че съм налял достатъчно в тая кола и мисля да доизиграя хорото...та ме интересува ориентировъчна цена за подобна услуга при някой от споменатите по-горе хора. Ако смятате въпроса ми за офф, моля който е запознат да ми прати ЛС... благодаря :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от joreto007 » 26 Ное 2010, 0:13

60 лв на метър
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 26 Ное 2010, 22:20

joreto007 написа:60 лв на метър

60 лв на метър за какво бе колега?Тапициране ,алкантара,велур,кожа???

Има няколко вида алкантара,за табла и тавани или за седалки.Трябва да внимаваш да не те прецакват,с некфи скъпи алкантари!!! Тази за седалки е скъпа,тази за таван е много евтина.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от joreto007 » 26 Ное 2010, 22:43

такава за седалки само плата беше толкова
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34