гадна ръжда

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Re: гадна ръжда

Мнение от White 1913 Power » 01 Авг 2010, 20:41

Направих следното:шкурене,преобразувател и накрая боя спрей.Търках до здраво,но ще видим зимата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

Мнение от nikolayyyyyy » 01 Авг 2010, 22:20

колега качи някой снимка да видим как е станало
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 01 Авг 2010, 22:32

Не съм голям компютърджия и нз как се качват снимки затова и не съм правил :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 02 Авг 2010, 18:23

White 1913 Power написа:Не съм голям компютърджия и нз как се качват снимки затова и не съм правил :oops:

колега понапанисе малко и качи снимки да видим как е станоло дали си личи,че моята ръжда е тръгнала вече 3 см. нагоре и ми се струва че ще си личи много,а цвета е ориент блу и всичко личи да му се не види

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 02 Авг 2010, 21:54

Утре ще снимам и мога да пратя снимките на някой по скайп,пък той после да ги качи.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 12 Авг 2010, 19:09

айде да вгигна и аз темата и да споделя.Днес реших да си пера мокета като за тази цел го свалих,но какво видяха очите ми там където са били гумените тапи големите нямаше никой освен две зейнали изгнили дупки,поогледах се още малко и гледам и по ръба на прага още чак асфалта се вижда(още около годинка и щях да съм флинстоун)утре ще хода да я изкърпят,малко силикон от този в кофите отдолу под колата,а вътре ще слагам битум,някой да се е срещал с този проблем до сега???
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 13 Авг 2010, 14:10

Ако колата ти е ниска и си запирал тук там по бордюри - кривиш пода и тапите сами изпадат вътре в купето. На е30-ката всички 4 не си бяха по местата, дунапрена под мокета мухлясал. Скъсах го и го изхвърлих, щото той сушене няма. Дупките затворих с ламарина и телоподаващо - после грунд, после мазане с черното битум. Колата е много шумна, та скоро ще сложа строителна самозалепваща хидроизолация по целия под, под мокета, че хем да намали шума хем да се спре с влизането на води и влаги.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 13 Авг 2010, 14:20

KPETEH написа:Ако колата ти е ниска и си запирал тук там по бордюри - кривиш пода и тапите сами изпадат вътре в купето. На е30-ката всички 4 не си бяха по местата, дунапрена под мокета мухлясал. Скъсах го и го изхвърлих, щото той сушене няма. Дупките затворих с ламарина и телоподаващо - после грунд, после мазане с черното битум. Колата е много шумна, та скоро ще сложа строителна самозалепваща хидроизолация по целия под, под мокета, че хем да намали шума хем да се спре с влизането на води и влаги.

Ако е дебела изолацията няма да се получи мн. добре. Иначе и аз мисля нещо да сложа под мокета, но трябва да е тънко.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 13 Авг 2010, 20:26

Zubcho написа:
KPETEH написа:Ако колата ти е ниска и си запирал тук там по бордюри - кривиш пода и тапите сами изпадат вътре в купето. На е30-ката всички 4 не си бяха по местата, дунапрена под мокета мухлясал. Скъсах го и го изхвърлих, щото той сушене няма. Дупките затворих с ламарина и телоподаващо - после грунд, после мазане с черното битум. Колата е много шумна, та скоро ще сложа строителна самозалепваща хидроизолация по целия под, под мокета, че хем да намали шума хем да се спре с влизането на води и влаги.

Ако е дебела изолацията няма да се получи мн. добре. Иначе и аз мисля нещо да сложа под мокета, но трябва да е тънко.

каквото и да сложиш като изолация ще стане по зле , защото ако влиза вода от някъде, между изолацията и ламарината ще съхне супер бавно и ще ръждясва. Аз точно по тази причина нищо не сложиш като свалях мокета
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 13 Авг 2010, 21:38

значи за сега оправих проблема ламарина,СО,после червен грунд(щото колата е червена хихихихи)два пъти го минах и после от горе залепих от тоя битум дето го слагат по покривите и после с горелката се награвя да се разтопи и залепи(тънък е и затова го сложих)иначе като цяло е здрава от долу!Наистина колата е доста ниска в сравнение с другите е34(в смисъл без да съм и сменял пружините)и опирам си доволно по по-високите места,смятам да й напълня утре праговете с пяна малко или много и тя държи а й оплътнява добре.трябваше да направя малко снимки но просто бързам щото колата ми трябва и гледам да се оправям кокото се може по бързо,някой друг път(ако има такъв ,но надали)
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 17 Авг 2010, 14:49

_65536_kb_sec_ написа:
Bogdan_Nikolov написа:Колеги на всяка врата отдоло има ръжда това може ли да се прави или трябват нови врати

да може да се оправи, но си трябва тенекеджия който знае какво и как да прави. :yes:

Няма такова нещо! Исам можеш да си го оправиш колега:

1во: сваляш лайсните които са поръба на вратата и ги почистваш много хубаво
2ро: слагаш на бормашината металната четка и почваш вратите докъто не светне здрав метал
3то: купуваш си стъклен кит (5 лв струва) мажеш го хубаво, чакаш да изсъхне, търкаш със шкурка докато не стане равен
4то: Отиваш да си тонираш спрей (20лв)
5то: пръскаш на облак а не го отрязваш че отрежеш ли го с тиксо трябва да го преливаш после и става много сложно

Това е. Който не се е хванал не го е направил. Айде успех и да изкърпите ръждите... аз мойта я правих пред около месец :) :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayyyyyy » 18 Авг 2010, 20:02

браво колега ама всеки казва какво трябва да се направи и никои не качва снимки да видим как е станало, :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Авг 2010, 21:00

тази вечер си измих колата, и за пореден път отворих всичките врати за да се изцедят, и изтече достатъчно вода която може да стои със седмици и да гние във вратите.
Така че това е доста важен момент когато времето е влажно, валежно и при измиване :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 19 Авг 2010, 8:20

nikolayyyyyy написа:браво колега ама всеки казва какво трябва да се направи и никои не качва снимки да видим как е станало, :mhihi:

Колега с удоволствие бих качил снимки, но не съм снимал докато имаше ръжда, а сега и да снимам, то вече е късно щото съм го оправил :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayyyyyy » 19 Авг 2010, 17:47

точно карайният резултат, колега искам да видя ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34