Фланци за джантите на е34
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Фланци за джантите на е34
В случая фланеца ще ти бъде по дебел отколкото е твоя центриращ отвор на главината, тоест нямаш проблем с тия диаметри. Другото е да разтържеш и джантите но според мен в това няма смисъл.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
7BREYTON написа:Джанти за Е38 има на пазара. Но ми попаднаха едни доста хубави и редки и най-важното оригинални на Ronal. И аз имам резерви към фланците, но ми харесват джантите. Иначе имам и други. Немисля че е кон за кокошка. 18ките са оригинален М паралел.
Моля за съвет от къде да купя фланци ... или да ходя на стругар да поръчвам. От какъв материал? има и друго - моят централен отвор е 72,56мм а на джантите е 74.1 ?
Всеки съвет е добре дошъл.
Маргел трябва да имат тоя размер,и аз ще го купувам за 17ски, от е34 към е39, пластмасови са, колега каза,че му държат, Жикс препоръча малко масло,преди да се сложат, пластмасата е доста еластична...24лв 4бр.

Много като тебе вече плакаха ...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
На него не само централния отвор му е проблем, ами и ЕТ-то. Само с тия пластмасови рингове няма да стане... За стругар си си отвсякъде. Колкото до материала - на таа дебелина - по добре алуминии.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Не си купувайте пластмасови втулки от Маргел. Страшни боклуци. За 1 сезон се строшиха. Само тефлонови търсете. Имах стоманени и едвам свалихме джантите. Бяха ръждясали и споили джантата за главината. Добре, че не спуках никъде гума, че там си оставах. Блъскахме с огромна греда джантите всяка по 5 мин.
Края на април взимам тефлонови втулки и ми е чиста работата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Zubcho написа:Не си купувайте пластмасови втулки от Маргел. Страшни боклуци. За 1 сезон се строшиха. Само тефлонови търсете. Имах стоманени и едвам свалихме джантите. Бяха ръждясали и споили джантата за главината. Добре, че не спуках никъде гума, че там си оставах. Блъскахме с огромна греда джантите всяка по 5 мин.
Аз па края на април взимам тдс и чиста работа..

Една страница чета , не видях кво да взема аз специално.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Добре де, човек кара 2 год с тея пластмасовите,не знам де... аз утре ще пробвам да измъкна моите от 15ските ...дее.а тея гумаджии 

Много като тебе вече плакаха ...
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
7BREYTON написа:От какъв материал? има и друго - моят централен отвор е 72,56мм а на джантите е 74.1 ?
Ако си купуваш готови фланци, вземи алуминиеви.
Ако отиваш на стругар имаш 2 варианта:
- Стомана 20
- Алуминий Д1 или Д16
За пореден път ще напиша, че при стругарите проблемът е, че те уверяват, че материала е какъвто си го поискал, а ти дават каквото имат. Те често дори не знаят какво имат

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ronka написа:Добре де, човек кара 2 год с тея пластмасовите,не знам де... аз утре ще пробвам да измъкна моите от 15ските ...дее.а тея гумаджии
Мисля още пазя парчета от тези Маргелските втулки в колата. Ако има желаещи може да ги снимам. Купих ги от Ботевградско шосе.
Жико не се ебавай

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Zubcho написа:Не си купувайте пластмасови втулки от Маргел. Страшни боклуци. За 1 сезон се строшиха. Само тефлонови търсете. Имах стоманени и едвам свалихме джантите. Бяха ръждясали и споили джантата за главината. Добре, че не спуках никъде гума, че там си оставах. Блъскахме с огромна греда джантите всяка по 5 мин.
.. мисля че има доста логика в думите ти колега. От къде обаче тефлонови втулки - питам че ме е обхванала треска на тема джанти и още едни са ми в полезрението за който ще трябва само втулки.
А за фланците ... още не съм решил какви размери - има и още нещо което не разбирам -
дали да са с болтове за главината захванати и после джантата за тях или да са направо с доста по дълги болтове и фланеца да има само 5 дупки и тва е .... предполагам разбирате? Кое е по добре? Верно ли е че първият вариант са само стоманени а вторият само алуминиеви?
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
И аз карах с маргелски втулки от 72 на 74.5мм джанти (е39) и за година нямаше никакви проблеми 

/// 6>4

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Дълги истински болтове! Няма как да дублираш болтовете при алуминиев фланец. Изработката на такъв за 10 болта от железо ще ти е маса пари а и отделно ще тежат ненужно много. Успех.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
KPETEH написа:Няма как да дублираш болтовете при алуминиев фланец. Изработката на такъв за 10 болта от железо ще ти е маса пари а и отделно ще тежат ненужно много.
айде бе

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Е колко по-лесно е да стане с алуминиев фланец с 5 по-дълги болта?! Няма нужда да се хващаш за една дума... 

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Кой вариант в краина сметка е по-надежден?
Стоманени с дублиращи болтове (захвашане за главината , и после на тях джантата)
Или дуралумин с по-дълги болтове (но качествени по скъпи болтове)?
Предполагам че преимуществото на стоманените е че примерно може да се направят още едни дупки с резби за примерно 5 х 112 ... с идеята че ще са малко по-леки и ако се продават в бъдеще ще може да покрият повече опции за различни марки джанти/коли?
Алумина е пък по-лек и маи по-евтино идват? Но трябва качествени болтове. Но пък малко ме притеснява този вариант от усукване, разхлабване и/или чупенето на по-дългите болтове.
Стоманени с дублиращи болтове (захвашане за главината , и после на тях джантата)
Или дуралумин с по-дълги болтове (но качествени по скъпи болтове)?
Предполагам че преимуществото на стоманените е че примерно може да се направят още едни дупки с резби за примерно 5 х 112 ... с идеята че ще са малко по-леки и ако се продават в бъдеще ще може да покрият повече опции за различни марки джанти/коли?
Алумина е пък по-лек и маи по-евтино идват? Но трябва качествени болтове. Но пък малко ме притеснява този вариант от усукване, разхлабване и/или чупенето на по-дългите болтове.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Най-добре не е ли с алуминиеви фланци и евентуално по-дълги болтове?Те и така са си достатъчно здрави за този им размер (М12 май бяха?).Издържат на тонове усилие на срязване!Едва ли ще има проблем.Оригиналните фланци,които се продават от немски фирми,май са само с отвори,без резби,нали?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4