Разход на бензин,при положение,че колата е на газ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Разход на бензин,при положение,че колата е на газ

Мнение от cod-cdbp » 15 Яну 2010, 2:57

dj_ennsy_1 написа:
TheKiller написа:...обясни ми за нещо под колектора,това масов проблем ли е при тия коли? :)

по-точно ?

вероятно маркуча късия в началото на рейката или при вакуумния регулатор на налягане
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 15 Яну 2010, 9:33

Aми какво да обясним... не е масов проблем на БМВ... просто това са масло/бензиноустойчиви маркучи, които с времето стареят и си губят качествата... вследствие на което последните се нацепват и поради голямото налягане, създавано от помпата, започва да пръска бензин сериозно...
аз отначало ги смених моите с някакви уж хубави за по 9лв. метъра... и за 3 седмици маркучите се разкапаха... купих някакви други за 16лв и до сега (вече към година) няма проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 15 Яну 2010, 12:35

А другия проблем,че парното ми е доста слабо и на 1,2,3 степен свири яко не се седи в колата,на 4 почти не свири това от какво може да е? :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 16 Яну 2010, 12:20

Оказа се,че всички дюзи ми "пикат" и от там бил разхода на бензин,когато колата е на газ :roll: Ще спреме помпата временно :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Мнение от VINCHUN » 16 Яну 2010, 14:00

Извинявам се,че поставям въпроса ми в темата на колега,надявам се и той да ме извини.Въпроса ми е,защо след като съм карал по-дълго време(на дълък път) на газ ми пада стрелката на бензина,и след като изгася колата и пак запаля след известно време стрелката пак се е качила.Благодаря предварително!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Яну 2010, 20:58

Postman,

толкова оряза темата, че вече се губи смисъла на повечето постове. Пък и не виждам голям проблем да си оставиш всичките постове, поне да се види, кой колко пари струва и колко разбира.

Или поне пращай по едно съобщение, като триеш. Пък ако искаш направо се включи. Все пак не си модератор на "Искрено и лично", а на технически форум.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 16 Яну 2010, 21:10

@2bar написа:Postman,

толкова оряза темата, че вече се губи смисъла на повечето постове. Пък и не виждам голям проблем да си оставиш всичките постове, поне да се види, кой колко пари струва и колко разбира.

Или поне пращай по едно съобщение, като триеш. Пък ако искаш направо се включи. Все пак не си модератор на "Искрено и лично", а на технически форум.

Ти нали беше сигурен бе баш майсторе че не е от дюзите ??? Както и да е радвам се че колегата е оправил проблема...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 16 Яну 2010, 21:16

@2bar написа:Postman,

Аз го виждам по друг начин - сега вече темата има смисъл, преди това той, смисълът, беше маскирам под смесица от вчерашна храна и тестостерон :).

P.P. Моля ви по темата :), не че се изморявам да трия, но ми е по-приятно когато не се налага.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 17 Яну 2010, 16:02

Май не е от дюзите тоя проблем,нещо не им вярвам аз на тия майстори,няма как от дюзи според мен да ми харчи 7-8 литра бензин за 50тина км при положение,че съм на газ,пък и всичките да "пикат",не ми се спира помпата кажете някой читав майстор в София който знае за какво става въпрос да я закарам да види и да отстрани проблема без да си прави кирия с мене :D
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 17 Яну 2010, 18:32

TheKiller написа:Май не е от дюзите тоя проблем,нещо не им вярвам аз на тия майстори,няма как от дюзи според мен да ми харчи 7-8 литра бензин за 50тина км при положение,че съм на газ,пък и всичките да "пикат",не ми се спира помпата кажете някой читав майстор в София който знае за какво става въпрос да я закарам да види и да отстрани проблема без да си прави кирия с мене :D

Знам че тия на Плана Планина в Лозенец са добри... Един път съм ходил при тях и неможаха да хванат елементарен проблем... И се отчаях от тях... Моя си майстор ми хвана проблема с бубинката на самия изпарител за точно 2 мин.... А тия не успяха... Дори щяха да изгорят кабелите на колата... Както и да е за София разправят че били те специалистите... Ама ако искаш пробвай....
Изображение

Аватар

Мнение от kajata » 17 Яну 2010, 21:15

тези коли не са пригодени да се карат на газ компутара незнае дали е на газ или бензин ..отчита разход нормално е да пада стрелката тожа е електроника...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 17 Яну 2010, 21:48

TheKiller написа:...няма как от дюзи според мен да ми харчи 7-8 литра бензин за 50тина км при положение,че съм на газ...

според теб ? 10 човека ти казаха че е невъзможно... ти караш на газ и колата в същото време ти дава разход 10 на 100 Бензин !? Този мотор или работи адски зле от давене или бензина ти изтича по пътищата. Казах го още в първото мнение в темата ти... повече няма да се повтарям.

ПС:
Какъв разход ти дава на газ колата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheKiller » 18 Яну 2010, 2:29

Мотора работи перфектно,къде да изтича бензина като нито мирише нито тече от някъде поне до колкото видях,не съм я засичал иначе на газ,но работи супер :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Мнение от Diavollo » 18 Яну 2010, 13:54

@2bar написа:след като "падне" стрелката на бензина, загасиш и после запалиш, не се ли връща на същото място?

връща се

При мен също го има въпрсония проблем особено на дълъг път. Паля стрлката сочи 20 л и като мине синята зона на датчика за температурата сменям на газ (около 5 мин работа на двигателя) и след около 100 км път и стрелката, отчитаща горивото в резервоара сочи 0 и свети сигналната лампичка. Спирам, гася двигателя и пак паля и стрелката се връща в очакваната позиция - 20 л.

Прегледана е цялата горивна система - теч на бензин няма.

Ако някой има идея от какво е и как се решава проблемът - да пише...
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 18 Яну 2010, 13:59

Здравей колега,

И аз да ти дам един интересен съвет-проба:

1. Отваряш багажника.
2. Махаш килима.
3. Гледаш, търсиш да видиш една капачка ламаринена елепсовидна с 6-7 винта.
4. Отвиваш винтовете и махаш капачката.
5. Ще видиш една капачка като на бидон. Над нея има една букса с кабел и два мъркуча.
6. Палиш колата.
7. Правиш една снимка на стрелката на бензина на таблото.
8. Откачаш буксата от т.5. като внимателно слушаш звука на мотора. Ако се промени при откачането на буксата, значи яде бензин. Ако не се промени, значи не яде бензин.
9. Караш 100 км с откачена букса.
10. Включваш буксата и сравняваш местоположението на стрелката с това на снимката дето си направил по т.7.

Ако има разлика, то имаш теч от резервоара.
Ако няма разлика и по т.8 не се е променил звука на мотора, то тогава търсиш теча в горивопровода.

Ако няма теч по горивопровода, то си караш и си свиркаш и не ти пука.

Те това е цялата философия.

Успех,
Д
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34