Не загрява въпрос? Готово :) - Проблем отново - UPDATE

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Re: Не загрява въпрос? Готово :)

Мнение от стан » 16 Ное 2009, 7:36

20лв

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 28 Ное 2009, 14:07

Ако си купиш за 20 лв термостат ще станеш специалист в смяната му :mhihi: :mhihi: :mhihi:
36436
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Случайност » 28 Ное 2009, 20:44

vanci88 написа:Ако си купиш за 20 лв термостат ще станеш специалист в смяната му :mhihi: :mhihi: :mhihi:

що пък реши така
аз съм с такъв от половин година и нямам ядове дори и в големите жеги лятото с изкачвания в планината
даже мисля, че пишеше на него 90 градуса, обаче стрелката седи на 12:00, а парното сега като е студено почва да духа топло още от 10-11:00

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 29 Ное 2009, 9:21

Случайност написа:... а парното сега като е студено почва да духа топло още от 10-11:00

значи имаш проблем с парното... моята също загрява бавно, но парното духа топло още като е в края на синьото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 30 Ное 2009, 20:42

vanci88 написа:Ако си купиш за 20 лв термостат ще станеш специалист в смяната му :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Нищо подобно, никакви ядове не създава стига да знаеш от къде да го купиш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Не загрява въпрос? Готово :) - Проблем - UPDATE

Мнение от leTransporteur » 07 Дек 2010, 18:27

Здравейте отново колеги,

Ето пак застудя и пак по същото време както мин година ми се появи следния проблем.
Та историята на кратко:
Миналата година не искаше да заграява, проблема беше в термостата, както ме ориентирахте и всичко си заспа.
Досега зима, пролет, лято, есен та до тази зима колата не беше прегрявала, т.е стрелката незнаеше какво има след средната черта(90) :mhihi:
Но ето, че днес реши да се поразходи и натам, сутринта ми направи впечатление че отиде на 2 рата черта ( в смисъл между средната и червеното), а пък сега когато се прибирах от бачкане отиде и до червено, но общо взето ту седеше нормално, ту преди червено червено, ту посредата между двете, като това ми се стори че не се влияе от това колко газ давам и колко бързо/бавно се движа. Искам да кажа, че се движеше савсем нелогично ту загрява, ту нормално.
Проблема обаче е и че не духа топло. По принцип още откакто смених термостата, духалката започваше да духа топло предимно само когато колата загрее на 90, въпреки че тогава се случваше и когато е по студена пак да духа топло. В последно време обаче, твърдо не иска да започне да духа топло дори и дълго след като загрее на 90 градуса. А пък днес на прибиране когато стана аномалията и с прегряването въобще не задуха топло, само студ.

Мога ли пак да помоля за съвети и идеи?
Доколкото успях да вида на паркинга имаше няколко капки под радятора, въпреки че не вярвам да е спукан, тъй като си има охладителна течност. Въпреки че за всеки случай долях около 600-700мл антифриз, но имайте предвид че не съм сипвал течност от мин. година. Виското предполагам работи въпреки че сега се сещам и не съм го проверявал... освен в термостата пак да е проблема ?
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Re: Не загрява въпрос? Готово :) - Проблем отново - UPDATE

Мнение от VINCHUN » 07 Дек 2010, 18:50

Това със стрелката на температурата ми звучи по скоро като електрически проблем (датчик,табло,някой кабел),в противен случай ,ако наистина е прегрявала колата така както обесняваш,сега темата щеше да е от сорта "колко скъп е основен ремонт..."Хубаво е следващия път като ти покаже стрелката,че колата прегрява,да слезнеш и да си отвориш капака и да пипнеш мотора,ако прегрява ще разбереш (просто ще е доста по топъл от обикновеното).Относно парното според мен са клапаните,които пропускат загрялата от мотора охладителна течност към радиаторчето на парното в купето.Тези клапани са заяли по някаква причина и са останали постоянно затворени.Клапаните се намират в десния отсег на мотора.Като загрее колата си пусни парното и виж дали трите маркуча влизащи в купето са топли,ако не са тези клапани са за ремонт (има тема за ремонта им във "важни").

Поздрави!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 07 Дек 2010, 19:15

Ами намаляла ти е течността и за това е загряла и си нямал парно по същата причина :) С доливането си оправил проблема, но вероятно имаш накъде малък теч... 700 грама за година не е и чак толкова много, но следи нивото все пак, може сега нещо да се е разтекло... :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 07 Дек 2010, 19:25

Мерси колега,

До VINCHUN: 99.99 % не е електрически проблема, не обясних савсем точно.
Стрелката се движи плавно и бавно, когато давам газ загрява, но когато се движа бавно на 2ра или на 3та също то загрява ту се охлажда, в смисал има резон в действията и , но не савсем :)
Не съм карал колата в червено, стрелката стига до границата и и съвсем бързо се връща назад. Естествено че няма да я карам ако прегрее, да пази Господ от основни ремонти :)

За маркучите ще проверя дето казваш - мерси :yes:

До skylord: Не вярвам да е заради течноста колега, както казах долях точно преди да тръгна да се прибирам и след това започна да загрява повечко и въобще не можа да пусне топличко да задуха. А сутринта да , сутринта в действителност липсваха тея 6-700мл , но и тогава за пръв път мина границата от 90 градуса, но пък топлото задуха по едно време. Следобяда след като долях , хем загря повече хем и топло нямаше...
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 07 Дек 2010, 19:31

ти хубаво си долял, ама обезвъздуши ли ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 07 Дек 2010, 19:34

Или аз нещо се бъркам или ми липсва основното образование по поддръжка на автомобила.
Нали системата е пълна? доливам 1 литър и затварям капачката, има ли какво да обезвъздушавам ? дори не ми е минало през ъкъла :oops:
или трябваше да издърпам оная пишка на казанчето и с малко газ .. :oops:
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 07 Дек 2010, 19:45

щом ти е спряло топлото от парното, трябва според мен, това значи, че в клапите и радиаторите вътре има въздух :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Мнение от VINCHUN » 07 Дек 2010, 19:52

В такъв случай колега имаш теч някаде.С тези 6-700 грама само си допълнил казанчето.Някаде по системата имаш въздушна възглавница получила се от теча.Тя пречи охлаждащата течност да преминава свободно по системата и за това загрява.Сега като долееш течност отвий болтчето за обезвъздушаване и ще видиш ,че ще долееш повече.Все пак огледай каде е теча и го отстрани за да нямаш проблеми.Като обезвъздушиш както трябва ще ти дойде и парното.

Поздрави!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 08 Дек 2010, 11:39

Здравейте колеги,

Тази сутрин долях още може би около литър с обезвъздушаването.
По едно време закапа под радиатора та се стреснах, но като че ли беше това което изтече от пробката. После проверявах и по светофарите и като паркирах, не видях да тече нищо. Стрелката си седи на 90 и вальо топлото дойде още по-рано :)

до VINCHUN i skylord: Мерси отново за помощта!! :bchug: :bowdown: :yes: :mrgreen:
Карай бързо
Стигни 'пръв

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 11 Дек 2010, 12:20

Колега тая вода току така не може да изчезне в атмосферта. Имаш някакъв теч. Следи си постоянно колата за течове, за да разбереш къде точно е проблема. Не може просто така да доливаш по 700 грама годишно. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E34