Не загрява въпрос? Готово :) - Проблем отново - UPDATE
Модератор: Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- Случайност
- Потребител
-
Re: Не загрява въпрос? Готово :)
vanci88 написа:Ако си купиш за 20 лв термостат ще станеш специалист в смяната му![]()
![]()
що пък реши така
аз съм с такъв от половин година и нямам ядове дори и в големите жеги лятото с изкачвания в планината
даже мисля, че пишеше на него 90 градуса, обаче стрелката седи на 12:00, а парното сега като е студено почва да духа топло още от 10-11:00
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Случайност написа:... а парното сега като е студено почва да духа топло още от 10-11:00
значи имаш проблем с парното... моята също загрява бавно, но парното духа топло още като е в края на синьото.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
vanci88 написа:Ако си купиш за 20 лв термостат ще станеш специалист в смяната му![]()
![]()
Нищо подобно, никакви ядове не създава стига да знаеш от къде да го купиш

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Re: Не загрява въпрос? Готово :) - Проблем - UPDATE
Здравейте отново колеги,
Ето пак застудя и пак по същото време както мин година ми се появи следния проблем.
Та историята на кратко:
Миналата година не искаше да заграява, проблема беше в термостата, както ме ориентирахте и всичко си заспа.
Досега зима, пролет, лято, есен та до тази зима колата не беше прегрявала, т.е стрелката незнаеше какво има след средната черта(90)
Но ето, че днес реши да се поразходи и натам, сутринта ми направи впечатление че отиде на 2 рата черта ( в смисъл между средната и червеното), а пък сега когато се прибирах от бачкане отиде и до червено, но общо взето ту седеше нормално, ту преди червено червено, ту посредата между двете, като това ми се стори че не се влияе от това колко газ давам и колко бързо/бавно се движа. Искам да кажа, че се движеше савсем нелогично ту загрява, ту нормално.
Проблема обаче е и че не духа топло. По принцип още откакто смених термостата, духалката започваше да духа топло предимно само когато колата загрее на 90, въпреки че тогава се случваше и когато е по студена пак да духа топло. В последно време обаче, твърдо не иска да започне да духа топло дори и дълго след като загрее на 90 градуса. А пък днес на прибиране когато стана аномалията и с прегряването въобще не задуха топло, само студ.
Мога ли пак да помоля за съвети и идеи?
Доколкото успях да вида на паркинга имаше няколко капки под радятора, въпреки че не вярвам да е спукан, тъй като си има охладителна течност. Въпреки че за всеки случай долях около 600-700мл антифриз, но имайте предвид че не съм сипвал течност от мин. година. Виското предполагам работи въпреки че сега се сещам и не съм го проверявал... освен в термостата пак да е проблема ?
Ето пак застудя и пак по същото време както мин година ми се появи следния проблем.
Та историята на кратко:
Миналата година не искаше да заграява, проблема беше в термостата, както ме ориентирахте и всичко си заспа.
Досега зима, пролет, лято, есен та до тази зима колата не беше прегрявала, т.е стрелката незнаеше какво има след средната черта(90)

Но ето, че днес реши да се поразходи и натам, сутринта ми направи впечатление че отиде на 2 рата черта ( в смисъл между средната и червеното), а пък сега когато се прибирах от бачкане отиде и до червено, но общо взето ту седеше нормално, ту преди червено червено, ту посредата между двете, като това ми се стори че не се влияе от това колко газ давам и колко бързо/бавно се движа. Искам да кажа, че се движеше савсем нелогично ту загрява, ту нормално.
Проблема обаче е и че не духа топло. По принцип още откакто смених термостата, духалката започваше да духа топло предимно само когато колата загрее на 90, въпреки че тогава се случваше и когато е по студена пак да духа топло. В последно време обаче, твърдо не иска да започне да духа топло дори и дълго след като загрее на 90 градуса. А пък днес на прибиране когато стана аномалията и с прегряването въобще не задуха топло, само студ.
Мога ли пак да помоля за съвети и идеи?
Доколкото успях да вида на паркинга имаше няколко капки под радятора, въпреки че не вярвам да е спукан, тъй като си има охладителна течност. Въпреки че за всеки случай долях около 600-700мл антифриз, но имайте предвид че не съм сипвал течност от мин. година. Виското предполагам работи въпреки че сега се сещам и не съм го проверявал... освен в термостата пак да е проблема ?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Re: Не загрява въпрос? Готово :) - Проблем отново - UPDATE
Това със стрелката на температурата ми звучи по скоро като електрически проблем (датчик,табло,някой кабел),в противен случай ,ако наистина е прегрявала колата така както обесняваш,сега темата щеше да е от сорта "колко скъп е основен ремонт..."Хубаво е следващия път като ти покаже стрелката,че колата прегрява,да слезнеш и да си отвориш капака и да пипнеш мотора,ако прегрява ще разбереш (просто ще е доста по топъл от обикновеното).Относно парното според мен са клапаните,които пропускат загрялата от мотора охладителна течност към радиаторчето на парното в купето.Тези клапани са заяли по някаква причина и са останали постоянно затворени.Клапаните се намират в десния отсег на мотора.Като загрее колата си пусни парното и виж дали трите маркуча влизащи в купето са топли,ако не са тези клапани са за ремонт (има тема за ремонта им във "важни").
Поздрави!!!
Поздрави!!!
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Ами намаляла ти е течността и за това е загряла и си нямал парно по същата причина
С доливането си оправил проблема, но вероятно имаш накъде малък теч... 700 грама за година не е и чак толкова много, но следи нивото все пак, може сега нещо да се е разтекло... 

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Мерси колега,
До VINCHUN: 99.99 % не е електрически проблема, не обясних савсем точно.
Стрелката се движи плавно и бавно, когато давам газ загрява, но когато се движа бавно на 2ра или на 3та също то загрява ту се охлажда, в смисал има резон в действията и , но не савсем
Не съм карал колата в червено, стрелката стига до границата и и съвсем бързо се връща назад. Естествено че няма да я карам ако прегрее, да пази Господ от основни ремонти
За маркучите ще проверя дето казваш - мерси
До skylord: Не вярвам да е заради течноста колега, както казах долях точно преди да тръгна да се прибирам и след това започна да загрява повечко и въобще не можа да пусне топличко да задуха. А сутринта да , сутринта в действителност липсваха тея 6-700мл , но и тогава за пръв път мина границата от 90 градуса, но пък топлото задуха по едно време. Следобяда след като долях , хем загря повече хем и топло нямаше...
До VINCHUN: 99.99 % не е електрически проблема, не обясних савсем точно.
Стрелката се движи плавно и бавно, когато давам газ загрява, но когато се движа бавно на 2ра или на 3та също то загрява ту се охлажда, в смисал има резон в действията и , но не савсем

Не съм карал колата в червено, стрелката стига до границата и и съвсем бързо се връща назад. Естествено че няма да я карам ако прегрее, да пази Господ от основни ремонти

За маркучите ще проверя дето казваш - мерси

До skylord: Не вярвам да е заради течноста колега, както казах долях точно преди да тръгна да се прибирам и след това започна да загрява повечко и въобще не можа да пусне топличко да задуха. А сутринта да , сутринта в действителност липсваха тея 6-700мл , но и тогава за пръв път мина границата от 90 градуса, но пък топлото задуха по едно време. Следобяда след като долях , хем загря повече хем и топло нямаше...
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- skylord
- младши ентусиаст
-
ти хубаво си долял, ама обезвъздуши ли ?
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Или аз нещо се бъркам или ми липсва основното образование по поддръжка на автомобила.
Нали системата е пълна? доливам 1 литър и затварям капачката, има ли какво да обезвъздушавам ? дори не ми е минало през ъкъла
или трябваше да издърпам оная пишка на казанчето и с малко газ ..
Нали системата е пълна? доливам 1 литър и затварям капачката, има ли какво да обезвъздушавам ? дори не ми е минало през ъкъла

или трябваше да издърпам оная пишка на казанчето и с малко газ ..

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- skylord
- младши ентусиаст
-
щом ти е спряло топлото от парното, трябва според мен, това значи, че в клапите и радиаторите вътре има въздух 

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
В такъв случай колега имаш теч някаде.С тези 6-700 грама само си допълнил казанчето.Някаде по системата имаш въздушна възглавница получила се от теча.Тя пречи охлаждащата течност да преминава свободно по системата и за това загрява.Сега като долееш течност отвий болтчето за обезвъздушаване и ще видиш ,че ще долееш повече.Все пак огледай каде е теча и го отстрани за да нямаш проблеми.Като обезвъздушиш както трябва ще ти дойде и парното.
Поздрави!!!
Поздрави!!!
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги,
Тази сутрин долях още може би около литър с обезвъздушаването.
По едно време закапа под радиатора та се стреснах, но като че ли беше това което изтече от пробката. После проверявах и по светофарите и като паркирах, не видях да тече нищо. Стрелката си седи на 90 и вальо топлото дойде още по-рано
до VINCHUN i skylord: Мерси отново за помощта!!

Тази сутрин долях още може би около литър с обезвъздушаването.
По едно време закапа под радиатора та се стреснах, но като че ли беше това което изтече от пробката. После проверявах и по светофарите и като паркирах, не видях да тече нищо. Стрелката си седи на 90 и вальо топлото дойде още по-рано

до VINCHUN i skylord: Мерси отново за помощта!!

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Колега тая вода току така не може да изчезне в атмосферта. Имаш някакъв теч. Следи си постоянно колата за течове, за да разбереш къде точно е проблема. Не може просто така да доливаш по 700 грама годишно. 

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4