-->от 525 към 535 или 540

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 13 Авг 2009, 23:02

BULL3T написа:Мога да отделям 500 до 600 лв на месец за тази кола,говоря като редовни разходи ,масла,бенз и тн. Просто искам да взема този кораб и да му се радвам,понеже се напатих от фордове и опели. Иначе за това да го правя да върви,имам си няколко хилки прибрани под леглото ,за да я подкарам,дори като за начало да стигнат само за нов мотор или оправяне на този! Не смятам за 2 месеца да я направя 300 коня,говоря за период от година, може би и повече,взависимост от това как се развие живота ми.

момче.. тези 500-600 ще ти стигат само за гориво на месец.. :mhihi: от там нататък ще видиш как пачката под леглото се топи.. но иначе ако си го пожелал и наистина го искаш.. от сега знай че толкова ще бачкаш за тази кола че няма да имаш време за приятелкаа си.. дано и тя е във филма колкото тебе че поне да стои там да ти подава ключовете докато си някъде под купето...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 13 Авг 2009, 23:04

За 3 години я научих, уж! :D Мерси колега,дано имам късмет.

Аватар
Кара: bmw535

Мнение от blackbery » 13 Авг 2009, 23:19

ЕВАЛА НА URIKATOLI
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 13 Авг 2009, 23:27

blackbery написа:ЕВАЛА НА URIKATOLI
за кое евала? че си казваме истината в очите ли? :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 13 Авг 2009, 23:36

Аз зарязах кво ли не и пак не издрапах (е34 525тдс) и минах на е36 малко по-евтино но и класата е друга :(
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

Потребител
Аватар

Мнение от Finikova_Palma » 14 Авг 2009, 1:20

Яяяяяя, тука имало и "Чип Фус" - на 20 години от София и си е насмогнал на чорапите да си земе кола за събота и неделя ;) Ако ти трябва кола 300 и повече коня се обади на Илиян от Враца да ти постне по e-maila М-ката (Е34) като окачване, ходова част, ДВГ, Скоростна кутия и т.н., но първо го попитай колко излиза пиенето на кафе с такъв автомобил....
Груба сметка:
200 лв. за гуми;
20 лв. за гориво;
2 лв. за кафе.
-----------------------
222 лв. за "мастраф" - и това в района на Враца, а София е доста по-голяма, та там може да дойде и 444 лв. Чакам такива като теб да си накупят зимата "голееемите" мотори и тогава, като почнат да ги продават да си зема един за мен (на безценица). Мисля, че ще мога да му отделя едни 5-6к за "гъзария" ;)
Аре да караме бреее... Стига се стискаате за тея стотинки...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 14 Авг 2009, 11:25

Гавриш ли се с мене нещо или...?То явно се е видяло, че на сериозно няма да ме възприемете...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 14 Авг 2009, 11:37

колега тая история с тея двигатели не е толкова проста и аз съм замислил един проект със двигател от е39 но за целта трябват много кинти а сега е криза и на края като удариш чертата и стигнеш 20-така ще излезне,че е било по добре да си купиш някоя М-ка готова за тея подвизи....НО ТОВА СИ Е МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ,АКО ИМАШ СРЕДСТВА И СИ ГОТОВ ДА НАЛИВАШ ДАВАЙ!!!!!
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 14 Авг 2009, 11:40

А колега какво трябва да се смени за да се сложи от е39 двгто?Или може директно да го ръгнеш?
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 14 Авг 2009, 13:55

Колега, по отношение на ъпгрейда/тунинга ще си излезе пари доста както и да го гледаш колкото и да го мислиш. Мой съвет - обмисли хубаво нещата, нека ти отлежат в главата повечко време (а гледам имаш до взимането на колата), ще проучиш как стоят точно цените и работата около манипулациите замислени от теб... от много идеи съм се отказал след обстойно разсъждаване върху смисъла им и възможностите ми. Понякога наистина излиза по-лесно (и евтино) да вземеш по-мощна машина отколкото да правиш слабата такава (зависи каква и доколко я правиш ;) )... то както казаха колегите има да се ъпгрейдва слабата не само откъм двигател.
След това поддръжката ще си я усетиш сам според това колко, как и къде я караш...
А не го плашете момчето... ако му е само за събота и неделя няма да му е толкова проблем... през седмицата на работа с градския транспорт и уикенда - КЕФ... Гуми се намират 2-ра ръка за търкане доста и не са чак 200лв (4-те разбира се)... бензина според карането и километрите, но на мен ми бе тежко преди да дам 1.6К за ГИ, ама сега съм всеки ден с колата (минимум 50км) и на месец не давам повече от 200лв за газ и да речем 20-30 бензин... зимата 40-50 че е студено ;)... а кафенцето - има и по 8-10лв/бр в Софията

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 14 Авг 2009, 16:01

BULL3T написа:Мога да отделям 500 до 600 лв на месец за тази кола,говоря като редовни разходи ,масла,бенз и тн. Просто искам да взема този кораб и да му се радвам,понеже се напатих от фордове и опели. Иначе за това да го правя да върви,имам си няколко хилки прибрани под леглото ,за да я подкарам,дори като за начало да стигнат само за нов мотор или оправяне на този! Не смятам за 2 месеца да я направя 300 коня,говоря за период от година, може би и повече,взависимост от това как се развие живота ми.

Оф, до сега Ви четох драсканиците на всички по темата и тези жлъчни нападки против колегата. ...:( Много гадно ми стана лично на мен макар, че темата не е моя,а предстявам си какво му е пък на колегата ...
Щом момчето има желание нека си смени мотора- сигурно си е преценил разходите и т.н. пък ако не е - нали той ще си чука главата няма да сте вие ? И какво всички сте тръгнали да му смятате тука разходите и приходите - все едно вие му плащате заплатата.
Като си е решил нека да се пробва да му мине мерака и като не е лъжица за неговата уста сам ще се откаже....
Иначе наистина е34-ката нормалната си е доста скъпа за поддръжка - не говоря за гориво ,а за консумативи .Най-малкото с тези смени на 4-5 месеца на основните консумативи през 10 000 км,а и като добавиш и цените за гуми,който трявба да сменяш два пъти в година - зимата и лятото и автокаско като сложиш и ...цифрите си стават сериозни ..Може в един момент да се получи че не можеш да изкараш гаджетото си на кафе, а наливаш пари в автомобила и е нормално приятелката ти да започне да се дразни от това. И наистина е тъпо -да предпочетеш бездушната ламарина пред човешкото същество ... Ама всеки си има глава на раменете и сам си решава. Лично за мен при този ми доход, а не взимам малко на фона на средната заплата за страната имам за поддръжка на е34-ката, за излизане и т.н.,но всичко ми е строго пресметнато и ако някога се позволя повече лукс може и да не остане за фонда''и аз съм човек''. И все пак не се хвърлям в подобни проекти с наливане на пари в някакъв автомобил. Все пак за 11 000 бих предпочел да си купя лачено е39 или да добавя още някоя хилядарка и да си купя е38,в което ако си возя дупето и това на гаджето ще ми е много по-гот отклкото да се правя на рейсър с някакво си е34 без изолации и изтърбушено отвсякъде.Ама всичко е въпрос на вкус и принципи. Лично аз не бих налял толкова пари в един автомобил ,а бих предпочел за същите да си купя по-нов модел от същата марка. Нали колата все пак е взимаме каот необходимост и тя на нас да служи,а не ние на нея ?

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 14 Авг 2009, 16:22

sineok_pi4_ написа:

Оф, до сега Ви четох драсканиците на всички по темата и тези жлъчни нападки против колегата. ...:( Много гадно ми стана лично на мен макар, че темата не е моя,а предстявам си какво му е пък на колегата ...
Щом момчето има желание нека си смени мотора- сигурно си е преценил разходите и т.н. пък ако не е - нали той ще си чука главата няма да сте вие ? И какво всички сте тръгнали да му смятате тука разходите и приходите - все едно вие му плащате заплатата.
Като си е решил нека да се пробва да му мине мерака и като не е лъжица за неговата уста сам ще се откаже....
Иначе наистина е34-ката нормалната си е доста скъпа за поддръжка - не говоря за гориво ,а за консумативи .Най-малкото с тези смени на 4-5 месеца на основните консумативи през 10 000 км,а и като добавиш и цените за гуми,който трявба да сменяш два пъти в година - зимата и лятото и автокаско като сложиш и ...цифрите си стават сериозни ..Може в един момент да се получи че не можеш да изкараш гаджетото си на кафе, а наливаш пари в автомобила и е нормално приятелката ти да започне да се дразни от това. И наистина е тъпо -да предпочетеш бездушната ламарина пред човешкото същество ... Ама всеки си има глава на раменете и сам си решава. Лично за мен при този ми доход, а не взимам малко на фона на средната заплата за страната имам за поддръжка на е34-ката, за излизане и т.н.,но всичко ми е строго пресметнато и ако някога се позволя повече лукс може и да не остане за фонда''и аз съм човек''. И все пак не се хвърлям в подобни проекти с наливане на пари в някакъв автомобил. Все пак за 11 000 бих предпочел да си купя лачено е39 или да добавя още някоя хилядарка и да си купя е38,в което ако си возя дупето и това на гаджето ще ми е много по-гот отклкото да се правя на рейсър с някакво си е34 без изолации и изтърбушено отвсякъде.Ама всичко е въпрос на вкус и принципи. Лично аз не бих налял толкова пари в един автомобил ,а бих предпочел за същите да си купя по-нов модел от същата марка. Нали колата все пак е взимаме каот необходимост и тя на нас да служи,а не ние на нея ?

1-подръжката на е34 не е скъпа за хората които са в час :idea:
2-за 11000 по скоро да си вземеш лачено м5 или м3 а като стигнеш възрастта за пред пенсия да вземеш някоя лъскава лимонзина :D
3-някой гаджета предпочитат да се возят в изкорубени друсащи коли а не в някоя прехвалена лимонзина на 10 години новвнос :D
4-колата не е само необходимост,тя е и удоволствие,за за парите на една безмислено скъпа лимозина можеш да вземеш практична и икономична кола за всекидневна употреба на която няма да робуваш,и един представител на марката бмв който да се кара по предназначение и да доставиш на теб и мацката ти яко удоволствие :mhihi:
5-всеки сам избира на кво да се прави в този живот,някой наливат по 20 000 в бараки на 15 години,други се правят на баровци с 15 годишни лимота,трети се правят на рейсъри,а някой се правят на господ и съдят другите на какви се правят и казват....ако аз бях,ако аз мога,аз бих направил и тнт :D
та всеки луд с номера си,по добре си живейте живота и се наслаждавайте на мига,щото кефа няма да е вечен :D :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 14 Авг 2009, 16:56

kirililiev написа:
sineok_pi4_ написа:

1-подръжката на е34 не е скъпа за хората които са в час :idea:
2-за 11000 по скоро да си вземеш лачено м5 или м3 а като стигнеш възрастта за пред пенсия да вземеш някоя лъскава лимонзина :D
3-някой гаджета предпочитат да се возят в изкорубени друсащи коли а не в някоя прехвалена лимонзина на 10 години новвнос :D
4-колата не е само необходимост,тя е и удоволствие,за за парите на една безмислено скъпа лимозина можеш да вземеш практична и икономична кола за всекидневна употреба на която няма да робуваш,и един представител на марката бмв който да се кара по предназначение и да доставиш на теб и мацката ти яко удоволствие :mhihi:
5-всеки сам избира на кво да се прави в този живот,някой наливат по 20 000 в бараки на 15 години,други се правят на баровци с 15 годишни лимота,трети се правят на рейсъри,а някой се правят на господ и съдят другите на какви се правят и казват....ако аз бях,ако аз мога,аз бих направил и тнт :D
та всеки луд с номера си,по добре си живейте живота и се наслаждавайте на мига,щото кефа няма да е вечен :D :D

Ами колега, моета е34-ка си е евридейка.Аз на 4-5 месеца сменям масла защото стигам пробега за смяна и в момента съм се ориентирал към е38 за събота и неделя, а тази да си ми остане като евридейка. Това исках да кажа ,че тези 11 000 вместо да ги вложа в е34-ка и да му правя разни реконструкции катоне се знае в крайна сметка какъв ще е крайният резултат, бих си купил една от по-големият клас и да си ходя с нея нагоре надолу . Все пак няма целият ми живот да мине с лист и химикал и да смятам 20 лв. днес за гориво, утре 250 лв. за масла, вдругиден 800 за 4-ри нови гуми ..Стига бе! Ами семейството къде остана ? Ако трябва да избирам дори бих избрал семейството пред колата .С автомобила може да се разделя и като дойдат по-хубави времена да си купя от по-голям клас от същата марка, но децата и семейството ? Тях няма кой да ми ги върне .......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Авг 2009, 16:58

Последният коментар беше най-умен. Правиш каквото намериш за добре.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от Finikova_Palma » 14 Авг 2009, 18:15

Така де, аз с кого съм се заяждал, просто постнах 1 много проста сметка... И да си кажа правичката на времето пробах такава работа, ако си перфекционист като мен, излиза доста солено, затова както казвам, ще изчакам (за да не се разкарвам) и тогава, като почнат да ги продават на кило ще си купя 2 и ще си стегна едната :) Даже ще и плащам данък какъвто и се полага и ще я пусна в някой "карс" да я направят незабравима ;)
Аре да караме бреее... Стига се стискаате за тея стотинки...

ПредишнаСледваща

Назад към E34