За спортния филтър (K&N)
Модератор: Технически модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
zvetiko написа:Значи си наред-радвай се на колата и то не може дизел да не пуши,нали затова го вземаме да опушваме другите като ги изпреварваме.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Пепи веригите ми ги смениха (уж) когато ми счупи мотора
Но и тогава не бяха барали помпата. След като си купих колата я водих на диагностика и показанията си бяха на фабрична настройка.
Поздрави и чакам да ядем пасти.

Поздрави и чакам да ядем пасти.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
Лека по-лека лошото ми мнение за TDS-ите започна да се променя, главно се държи на постовете който по запознатите колеги от мен пишат последно време и това че днес имах щастието за пръв път да покарам Е34 TDS с чип и доста бях впечатлен. Успех колеги 

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
methanol написа:Лека по-лека лошото ми мнение за TDS-ите започна да се променя, главно се държи на постовете който по запознатите колеги от мен пишат последно време и това че днес имах щастието за пръв път да покарам Е34 TDS с чип и доста бях впечатлен. Успех колеги
Здрасти, ако имаш желание можеш да споделиш впечатленията и евентуално какво е правено по колата и как се държи...
Благодаря
- methanol
- Бобо Дебелия
-
Нямам идея какво му е правено знам само че е 93-та година и е с чип, но вървеше доста прилично след 2500рпм. Въпросният ТДС след месец време ще се продава на части и ще го пусна в нашия форум.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
@2bar написа:те, така и завършват повечето чипосани TDS - на части
След като им се радваш 700-800 К-да.Не като някоя 520-ка- ти натискаш педала на газта тя не помръдва,а като включиш климатика,се чудиш дали изобщо се движи.

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Не отново в лошата посока, колеги.
Иначе и при мен положението с топлия и студения старт е горе-долу като при колегата Peter Angelov, т.е. явно са ок нещата с ангренажа поне засега.
Съвсем не бих искал да обезсмислям нуждата от повече мощност на автомобила по принцип, но в крайна сметка колите ни имат достатъчни качества и преспокойно вдигат пределно допустимите по нашите пътища скорости (или поне доста по-бързо от повечето масови возила), за да се чувстваме по някакъв начин затруднени при пътуванията си...

Иначе и при мен положението с топлия и студения старт е горе-долу като при колегата Peter Angelov, т.е. явно са ок нещата с ангренажа поне засега.
Съвсем не бих искал да обезсмислям нуждата от повече мощност на автомобила по принцип, но в крайна сметка колите ни имат достатъчни качества и преспокойно вдигат пределно допустимите по нашите пътища скорости (или поне доста по-бързо от повечето масови возила), за да се чувстваме по някакъв начин затруднени при пътуванията си...
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
zvetiko написа:@2bar написа:те, така и завършват повечето чипосани TDS - на части
След като им се радваш 700-800 К-да.Не като някоя 520-ка- ти натискаш педала на газта тя не помръдва,а като включиш климатика,се чудиш дали изобщо се движи.
пак говориш глупости ма карай,простено ти е

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
kirililiev написа:zvetiko написа:@2bar написа:те, така и завършват повечето чипосани TDS - на части
пак говориш глупости ма карай,простено ти е
Да и аз да се возех на изкорубена 520-ка като теб щях да съм толкова зле като теб.

За състезател като теб ,който казва ,че 518 върви добре и съветва да си го купят, какво повече мога да кажа.Изобщо някога през живота си качвал ли си се на повече от 150 к.с. за да знаеш за какво става на въпрос или върховното ти постижение е 520 power

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
@2bar написа:абе, т'ва да издържи 700 - 800к км и то чипосана......доста смело изказване ми се види....за какво повишаване на мощността говорим? колко %?
Може и без чип-180 к.с. с регулиране от плочката и изместване на въртящият момент към високите обороти,чрез намаляване на ъгъла на впръскване-колега е гледал своята на динамометър-320Нм.Ако се надуе и турбото ще отиде още нагоре ,но тогава колко ще издържи не знам.И да съм пределно ясен-считам ,че и 520i може спокойно да изкара тези километри-аз съм карал М20В25 до 800K и съм я продал в движение.Но дизеловият двигател М51 може с елементарни регулировки за половин час да се направи много по-динамичен от М50,където също може да се направят доста неща ,но много по-трудно и скъпо.Като твърдо считам ,че да подобряваш динамичните характеристики на колата си ,като я правиш с 200кг. по-лека,изкорубвайки всички ,което се сетиш,както е направил "състезателя" по-горе, не е решение на проблема ,а изразява някакъв психически проблем на извършващият го.

zvetiko написа:Може и без чип-180 к.с. с регулиране от плочката и изместване на въртящият момент към високите обороти,чрез намаляване на ъгъла на впръскване-колега е гледал своята на динамометър-320Нм......
значи макс. около 20%. като отчетеш и факта, че грешката при повечето динамометри е над 10% и измерените стойности не се приравняват към нормалани атм. условия не вярвам да е повече от 10%, което си е в рамките на нормалното. от цялата работа започваш само да къдиш на празен ход

- methanol
- Бобо Дебелия
-
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
На Зъба веригите са сменяни... Дори аз ги държах преди него.. И са си хубави ( Виктор Рейнц, ако не се лъжа )... Мотора е добре сервизиран... А иначе незнам защо ги мъчите тия ТДСи... Мотора е сметнат за това натоварване, а вие ги пържите на повече налягане на турбината... Според мене е глупост, но вие си знаете... А и всеки от вас който кара ТДС знае каква е цената на ремонта...
Успех иначе...
Успех иначе...
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4