съвет за предница
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Като правих предницата, купих части MEYLE от Аутостар и смених следните неща:
2 долни носача - стоманени (алуминиевите не ги внасят, въпреки че MEYLE ги произвежда) - ориентировъчно 85 лв/бр.
2 горни носача (с усилени втулки - HD серията на MEYLE) - ориентировъчно 125 лв/бр.
2 биелетки - около 20 лв/бр.
4 кормилни накрайника - по около 15 лв/бр.
средната кормилна щанга - ориентировъчно 125 лв.
втулка на паразитния хебел - около 24 лв.
Това всичкото по цени на дребно в Аутостар струваше тогава (началото на пролетта) 693 лв.
MEYLE не е Лемфьордер, но качеството на продукцията им е доста добро по мое мнение и затова са добър компромис между най-доброто (Лемфьордер) и най-евтиното, което все още си заслужава да се купи (примерно Febi, SWAG).
За информация - когато тръгнах да ги сменям имах разбити един кормилен накрайник и скъсани маншони на шарнирите на носачите, но въпреки уж здравата ми предница след смяната все едно вече карам друга кола.
2 долни носача - стоманени (алуминиевите не ги внасят, въпреки че MEYLE ги произвежда) - ориентировъчно 85 лв/бр.
2 горни носача (с усилени втулки - HD серията на MEYLE) - ориентировъчно 125 лв/бр.
2 биелетки - около 20 лв/бр.
4 кормилни накрайника - по около 15 лв/бр.
средната кормилна щанга - ориентировъчно 125 лв.
втулка на паразитния хебел - около 24 лв.
Това всичкото по цени на дребно в Аутостар струваше тогава (началото на пролетта) 693 лв.
MEYLE не е Лемфьордер, но качеството на продукцията им е доста добро по мое мнение и затова са добър компромис между най-доброто (Лемфьордер) и най-евтиното, което все още си заслужава да се купи (примерно Febi, SWAG).
За информация - когато тръгнах да ги сменям имах разбити един кормилен накрайник и скъсани маншони на шарнирите на носачите, но въпреки уж здравата ми предница след смяната все едно вече карам друга кола.
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Актуални цени на части Лемфьордер за предницата (от Ауто+) :
Горни носачи - 146,20лв./бр.
Втулки за горните носачи (от Е32 750i) - 48,60лв./бр.
Биалети - 46,40лв./бр.
Втулка паразитен хебел - 29,40лв.
Общо са над 500лв. и то само за някои от нещата по предната ос. Надявам се да усетя и аз очакваната след смяната им разлика.
Горни носачи - 146,20лв./бр.
Втулки за горните носачи (от Е32 750i) - 48,60лв./бр.
Биалети - 46,40лв./бр.
Втулка паразитен хебел - 29,40лв.
Общо са над 500лв. и то само за някои от нещата по предната ос. Надявам се да усетя и аз очакваната след смяната им разлика.
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
е днес успях та я направих тая предница два долни носача лява и дясна кормилни щанги биалетки накрайници и реглаж 650лв с работата добре ли е 

33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3