Една статиика....
Модератор: Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ти си мислиш,че върви,щот не ви е набарал някой опел по магистралката или нещо тди
ся сериозно-а някви наблюдения за емчовица и 540

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Penchev написа:павката написа:като сте се возили някои по тия емчовици,колко е разликата от малката и голямата
Аз в голямата не съм се кавал даже ,като знам ,че до 160 км/ч от място 3,8 литровата ускорява за 1,7 секунди по-бързо и с нарастване на скороста нараства и преднината в прогресия просто се плаша ,като знам доста добре 3,6 как излита![]()
sve се пускА преди около 2 години с едно момче ,което току-що си беше купил голямата ,но с 5 скорости ,изобщо не й беше свикнал и стартовете вървяха "грешка=загуба" ...
Георги Пенчев
Ето какво показва километража на 3,8 литровата
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
павката написа:ти си мислиш,че върви,щот не ви е набарал някой опел по магистралката или нещо тди![]()
И такъв тест се направи с Азраил докато имаше 540-ска с 6 ръчни

Юли , на 6800 мин-1 близо 265 км/ч са далеч от краят

Аз съм със скоростна кутия Гетраг 280/5 от 3,6 литра ///М-ка и 3,64 финално предаване и на 5800 мин-1 съм с 235 км/ч а на 6300 мин-1 стрелката на скоростомера ми влезе при брояча на изминатото разстояние

Аз ще опитам, да позная

Георги Пенчев
- павката
- старши ентусиаст
-
еми юлито показа-265км при крайни обороти,вече с друга трансмисия колко ще позволи мощността..няма как да разберем 

- Penchev
- Сватбаря
-
павката написа:еми юлито показа-265км при крайни обороти,вече с друга трансмисия колко ще позволи мощността..няма как да разберем
Павка ,далеч не са крайни човек

Георги Пенчев
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Penchev написа:павката написа:еми юлито показа-265км при крайни обороти,вече с друга трансмисия колко ще позволи мощността..няма как да разберем
Павка ,далеч не са крайни човекПак повтарям - колата влиза на прекъсвач без големи зорове
Ако колата е с 6 скорости на 6-та оборотомера трябва да е малко по-назад според мен ...
Георги Пенчев
Тази е с 5 скорости, и може и това да я спъва Гоше

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
павката написа:еми юлито показа-265км при крайни обороти,вече с друга трансмисия колко ще позволи мощността..няма как да разберем
"крайните обороти" са 7500... така, че спокоино ще отиде на 300км/ч 3.8л.
- павката
- старши ентусиаст
-
нещо се объркахме,говоря за това каква скорост може да се поддържа,без да влияе на двигателя,а тези 7500 са си вече в червеното и това е моментна...мое мнение 

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
павката написа:нещо се объркахме,говоря за това каква скорост може да се поддържа,без да влияе на двигателя,а тези 7500 са си вече в червеното и това е моментна...мое мнение
На всички БМВта (не М) м/у 6-6.5 е червено, но не нзачи че неможе да се кара с 64**об/мин (точно преди прекъсвач), ако двигателя е читав, кара се с хубаво масло и т.н. това не му е проблем, изпробвано е доста пъти от доста хора.На повечето БМВта така са им изчислени скорости-диф че максималнатаскорост се постига точно при тези обороти.При това полужение не виждам проблем да караш с 74**об/мин и да потдържаш такава скорост, макар, че това е невъзможно в БГ, а и малко хора биха карали така където и да е било.

- Penchev
- Сватбаря
-
павката написа:нещо се объркахме,говоря за това каква скорост може да се поддържа,без да влияе на двигателя,а тези 7500 са си вече в червеното и това е моментна...мое мнение
Ограничителя на оборотите е сложен за да предпазва двигателя от претоварване следствие на прекомерно високи честоти на въртене

Колко много хора си местят ограничителите на оборотите нагоре в скалата и карат на яка ръчка ,верно някой изреве някой път ,че е имало "дум-тряс" клапани с бутала ,но рядко и при съвсем неподдържани двигатели на безброй километри ...
Аз лично преди да кача тази скоростна кутия и карах със заводската умирах от яд ,че ми свършват оборотите а двигателя има потенциал за още нагоре със скороста.Един път трябваше за възможно най-кратко време да отида на Слънчев бряг до един хотел ,наистина работа на живот и смърт дето се вика - ей богу тогава щом тоя мотор не се потроши разбрах колко е здрав

Абсолютно убеден съм ,че нищо не може да се случи на ограничител на 5-та/6-та скорост и на S38 в двете разновидности ,ако веригата му е читава и има истинско масло и охладителна течност

Второто по степен най-лошо нещо е да се държи двигателя на края на оборотите на първа и втора скорост ,тогава когато се върти автомобила в кръг на асфалт ...
...
Последното най-лошо нещо е да се форсира двигателя до прага на оборотите на последна предавка ,тогава когато има предостатъчно охлаждане.То са воден радиатор,маслен такъв ,оребрения на скоростна кутия и диференциал.Отделен е и момента ,че в България там където може да се кара най-дълго с 300 км/ч ако позволяват условията ,то е само от Карнобат до Бургас ,отсечка от около 54 км с постоянна скорост от над 250 км/ч ще се стопи за не повече от 10 минути , просто няма как да се смеле мотора ,лично за мен

Може и да греша ,но заспалият М50 издържа

Георги Пенчев
- павката
- старши ентусиаст
-
съгласен със с вас,може и на 8об да го караш даден двигател и да не се счупи.
моята позиция е че,на табелата пише на 7-червено,става лошо и там е тавана,щом е така при тези обороти е и скоростта.
ето както обяснява жорето,при новата по-дълга кутия е постигнал и по-голяма скорост,ама при ем-а малко по-трудно би се пробвало колко ще се промени,щото няма никой да тръгне да сменя диф на емчо,за да пробва
моята позиция е че,на табелата пише на 7-червено,става лошо и там е тавана,щом е така при тези обороти е и скоростта.
ето както обяснява жорето,при новата по-дълга кутия е постигнал и по-голяма скорост,ама при ем-а малко по-трудно би се пробвало колко ще се промени,щото няма никой да тръгне да сменя диф на емчо,за да пробва

Абе хора, къде летите в облаците, не ви ли минава през ум мисълта, че просто тези 315-340 к.с. са недостатъчни за може двигателя да сигне до ограничител на директна предавка, при условие, че не се се движи по нанадолнище??! Е34 М5 ми е любима кола, но просто няма как да вдигне 300 км/ч. Едно Порше 911 турбо с цели 480 кс. и по -ниско тегло вдига макс 310.
Да се върна с един пример пак към моторите, че там имам по-богат опит с високите скорости. Погледнете този клип, интересното е след 1:40 мин:
http://vbox7.com/play:62f305ad
Когато го гледах за първи път преди 7 год. само си мечтаех за такава машина, а впоследствие успях да си я купя, но това между другото. Естествено, точно същото го пробвах на Плодвивската магистрала, веднага след караулката. Та и на клипа ясно се вижда-прекъсвача на тази машина е на малко след 11000 об/мин ама повече от 10200 на директна не може да качи, демек прави зорлем 305 км/ч и то при условие, че до 270 ускорението е мълниеносно както се вижда от филмчето, а този мотор определено ускорява точно 2 пъти повече от една Е34 М5...
Да се върна с един пример пак към моторите, че там имам по-богат опит с високите скорости. Погледнете този клип, интересното е след 1:40 мин:
http://vbox7.com/play:62f305ad
Когато го гледах за първи път преди 7 год. само си мечтаех за такава машина, а впоследствие успях да си я купя, но това между другото. Естествено, точно същото го пробвах на Плодвивската магистрала, веднага след караулката. Та и на клипа ясно се вижда-прекъсвача на тази машина е на малко след 11000 об/мин ама повече от 10200 на директна не може да качи, демек прави зорлем 305 км/ч и то при условие, че до 270 ускорението е мълниеносно както се вижда от филмчето, а този мотор определено ускорява точно 2 пъти повече от една Е34 М5...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
В самата статия има доста удачен пример - Алпината. С нейната комбинация от двигател (360 к.с.) и трансмисия (5 степенна) пише, че постига 288 км/ч. За мен лично е добър ориентир за това колко би вдигнало "голямото" М5 - не вярвам да е повече от 288, но вероятно ще е близко до тази цифра макар и надолу, може би 280... ако разбира се данните в статията са достоверни
. Опела и той с 377 к.с. спира на 272.
Та за мен лично М5 трудно може да се доближи до 300 без "жокери" по равен път...

Та за мен лично М5 трудно може да се доближи до 300 без "жокери" по равен път...
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4