ПАРНО - ПРОБЛЕМ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Дек 2008, 15:23

Peter Angelov написа:
Penchev написа:Аз след като си смених клапаните с нови и изхвърлих филтъра за купето вовеки се родих с такова парно ,че кога ли ще ме изгори капещата дръжка за ръката на тавана :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Става така ,че реално на дълъг път при най-топло положение на парното включвам вентилатора на най-бавната възможна степен и в купето е топло ,нещо което преди само можех да си мечтая и като седнех в на брат ми Е30-ската дето вика Валери и ме хващаше яд - сега такова нещо няма :!:

Следващата Е34-ка която ще си търся да и купувам ще бъде с климатик а не климатроник както е сегашната - няма нищо сложно ,всичко може да се наглася идеално точно и по отдлно по трите реда въздуховоди ,няма много електрически клапи

Георги Пенчев

Здрасти Пенчев, честита коледа и нова година :)
Последно колеги кое се води климатроник и климатик :roll: Примерно моята кола е с тези часовници с градуси. Един път се управлява от средната конзола горе между централните духалки и втори път долу от тези часовници.

Пенчев преди няколко дена проверих за тези неща за които говорихме и за да не развалям темата на пичагата ако желаеш погледни...

Пешо ,твоето е като моето - климатик :idea:
Напиши ми л.с. за какво говорихме ,че съм се отнесъл ,много неща ми минаха през главата седмица насам и забравих :help:

Весело порещане на новата година :bgflag:

На колегата с проблема бих казал ,че за мен проблема е преди клапаните ,но трябва да се започне от някъде ,прав е Иво Станчев :D

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 02 Яну 2009, 17:19

sineok_pi4_ написа:И като стана въпрос за парно да Ви споделя аз днес какво забелязах на моета. Значи качвам се аз на автомобила при температура навън ''-3'' и паля и започнах да усещам парното чак като вдигна на синята зона -в смисъл преди си духа ама май не духа топло ...Странно ама това до сега не ми е правило чак толкова голямо впечатление ,а днес просто ми се стори че е доста студено и много бавно топли това парно .Другото което е ,че отзад при задните крака на пътниците също започва да духа топъл въздух едва като се качи стрелката на температура чак на синьото и се усеща вече топъл въздух когато стрелката е към края на синята т.е. сигурно някъде кам 55-60 градуса ..При вас така ли е? После си направих тест с моето стара 3-ка .При нея още с качването в колата и запалването на двигателя и като включиш вентилатора на макс и веднага започва да се усеща промяната на въздуха ..След това си правих друг експеримент - завъртях по целият град с 5-цата с включено на макс парно и не става толкова топло ,а докато с 3-ката като врътна по същият път и ако вентилатора остане на макс когато колата вече е качила нормалната температура вътре става като баня ,а докато при 5-цата дори и колата да качи нормалната температура вътре става топло ,но ако е карана повече време ..В смисъл ако след един или два часа запалиш 5-цата когато още температурата на двигателя не е съсвем изстинал много по-бързо стопля и се усеща парното отколкото ако примерно е палиш след дълъг престой от 24 часа ... Това нормално ли е ? Не знам какво разбрахте от всичко ,но като цяло исках да споделя ,че парното на 3-ката е по-добро от това на 5-цата ,а уж последната е климатроник -ала бала и едни такива ..
Само да отбележа за колегите ,че като местя градуираните копчета на температурата на 5-цата и се чува едно цъкане на клапите как отварят и затварят особено от средната конзола ... И ако някой ми каже ,че колата не е обезвъздушена и това не е -защото тази кола съм е карал при +40 градуса в задръствания и стрелката не мърда от средата ...Въобще не е пипано нищо по водната система в смисъл както е било миналата зима така си е и тази зима ..Явно 5-цата е с по-слабо парно от 3-ката а уж климатроник ..

при мен се получава абсолютно същата аномалия,въпреки че съм с чисто нови ел.магнитни клапи от ДАРУ и нов филтър :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 02 Яну 2009, 21:14

Penchev написа:
Peter Angelov написа:
Penchev написа:Аз след като си смених клапаните с нови и изхвърлих филтъра за купето вовеки се родих с такова парно ,че кога ли ще ме изгори капещата дръжка за ръката на тавана :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Става така ,че реално на дълъг път при най-топло положение на парното включвам вентилатора на най-бавната възможна степен и в купето е топло ,нещо което преди само можех да си мечтая и като седнех в на брат ми Е30-ската дето вика Валери и ме хващаше яд - сега такова нещо няма :!:

Следващата Е34-ка която ще си търся да и купувам ще бъде с климатик а не климатроник както е сегашната - няма нищо сложно ,всичко може да се наглася идеално точно и по отдлно по трите реда въздуховоди ,няма много електрически клапи

Георги Пенчев

Здрасти Пенчев, честита коледа и нова година :)
Последно колеги кое се води климатроник и климатик :roll: Примерно моята кола е с тези часовници с градуси. Един път се управлява от средната конзола горе между централните духалки и втори път долу от тези часовници.

Пенчев преди няколко дена проверих за тези неща за които говорихме и за да не развалям темата на пичагата ако желаеш погледни...

Пешо ,твоето е като моето - климатик :idea:
Напиши ми л.с. за какво говорихме ,че съм се отнесъл ,много неща ми минаха през главата седмица насам и забравих :help:

Весело порещане на новата година :bgflag:

На колегата с проблема бих казал ,че за мен проблема е преди клапаните ,но трябва да се започне от някъде ,прав е Иво Станчев :D

Георги Пенчев

Извинявам се за наивния въпрос :uups: Аз съм с климатроника-от къде се регулира степента на парното-тъй като нямам такива степени

Предишна

Назад към E34