Проблем със заводска аларма - нещата се оправят по малко.
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ново 20 - разглабяме една друга седмица и там модула е толкова малък че просто ми стана смешно, по малко от половината на моя модул и само с един конектор отгоре.
Апропо все още си търся главния модул под седалката, ако някои го има и не го използвва ще се радвам да ослужи за да се довърши одисеята
Благодаря предварително. Cool Cool Cool Cool
Апропо все още си търся главния модул под седалката, ако някои го има и не го използвва ще се радвам да ослужи за да се довърши одисеята
Благодаря предварително. Cool Cool Cool Cool

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
И така след толкова дълго време искам пак да възродя тази тема.
Значи след много четене на схеми и мислене, умуване и разглабяне на половината кола стигнах до извода и той е отново - въпросните снопове, и в случая сноповете които са в бушонния блок отпред. Както всички знаем там по принцип вода не тече, но пък конденз колкото искаш и така както колите са ни на по 15-20 години дупчицата за оттичане отдолу е запушена от много отдавна, от където следва че конден има и то доволно колкото и да не си личи който пък се отразява върху въпросните снопове и по точно гниенето им.
И така както неприятно са загнили се стигна до извода че от там ток до алармата и модула на дистанционното заключване захранване изобщо не идва. Скоро ще се възстановяват и тези снопове - последните които не бях пипал в моята кола и се очаква въпросните неща да заработят.
Апропо след директно подаване на +12 на захранващия пин на инфрачервения датчик на таблото там светодиода започна да мига което пък значи че алармата функционира перфектно. Реших да тествам - заключих с ключа при отворена врата, диода започна да мига, пуснах ключето на вратата и Воала- алармата събуди комшиите в 15:00 след обяд.

Значи след много четене на схеми и мислене, умуване и разглабяне на половината кола стигнах до извода и той е отново - въпросните снопове, и в случая сноповете които са в бушонния блок отпред. Както всички знаем там по принцип вода не тече, но пък конденз колкото искаш и така както колите са ни на по 15-20 години дупчицата за оттичане отдолу е запушена от много отдавна, от където следва че конден има и то доволно колкото и да не си личи който пък се отразява върху въпросните снопове и по точно гниенето им.
И така както неприятно са загнили се стигна до извода че от там ток до алармата и модула на дистанционното заключване захранване изобщо не идва. Скоро ще се възстановяват и тези снопове - последните които не бях пипал в моята кола и се очаква въпросните неща да заработят.
Апропо след директно подаване на +12 на захранващия пин на инфрачервения датчик на таблото там светодиода започна да мига което пък значи че алармата функционира перфектно. Реших да тествам - заключих с ключа при отворена врата, диода започна да мига, пуснах ключето на вратата и Воала- алармата събуди комшиите в 15:00 след обяд.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Бравос
Стоян е Номер 1

Стоян е Номер 1

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
Горчиво. ще се сетиш. сега извинявам се но да знаете че... снимките на онази измишльотина която наричате пищялка с мозък няма нищо общо с алармата която Стую слага. Въпреки че на нея може и да пише БМВ не мисля че доста ОЕМ. Тук(при Е32) си има пищялка тип бибитка точно до входящите клапи на Интегриртес Клима унд Хайцунг Аутуматик или ИХКА... която се управлява директно от контролния модул под седалката който от своя страна си е вързан към ИР и съотетно комфорт модула (отключ заключ).
а относно сноповете е пределно ясно че от там може да имаш СЕРИя от проблеми поради простия факт че имаме 3 кръга от бушони- под капка за всичко отпред, под седалката за всичко вътре и на стоповете(сами се сетете за какво). ревизия на тези снопове + смяна на 6-та дюза са решението за твоите гаснещи проблеми.
За всички не вярващ и да гугълват Е32 електрикъл менюъл и там да се позагледат има слостни схеми...
а относно сноповете е пределно ясно че от там може да имаш СЕРИя от проблеми поради простия факт че имаме 3 кръга от бушони- под капка за всичко отпред, под седалката за всичко вътре и на стоповете(сами се сетете за какво). ревизия на тези снопове + смяна на 6-та дюза са решението за твоите гаснещи проблеми.
За всички не вярващ и да гугълват Е32 електрикъл менюъл и там да се позагледат има слостни схеми...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
добре де
всички кабели работят
алармата се пуска когато се заключи колата
опитвам да програмирам дистанционното както е показано в мануела но или аз не го схващам или има нещо което пропускам
1. дава се на контакт.
2. насочва се дистанционното с-у датчика на таблото
3. задържа се бутон 1
4. колата е готова за програмиране в следващите 15 минути
и после какво ????
всички кабели работят
алармата се пуска когато се заключи колата
опитвам да програмирам дистанционното както е показано в мануела но или аз не го схващам или има нещо което пропускам
1. дава се на контакт.
2. насочва се дистанционното с-у датчика на таблото
3. задържа се бутон 1
4. колата е готова за програмиране в следващите 15 минути
и после какво ????

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
После натискаш бутон заключване. Чакаш 3 сек. Натискаш бутон отключване чакаш 3 сек. Махаш контакта и вадиш ключа и пробваш алармата. Би трябвало да работи.
Току що го видях в кристалното кълбо и си е чисто гадаене да знаеш
Току що го видях в кристалното кълбо и си е чисто гадаене да знаеш

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
ето и тука аз ше се оплача....и мойта аларма която си е оригиналната на е34 нещо не е в час...пускат се разни мигачи некво се заключва/отключва както и скимне но не реагира на дистанционното а и звук още не съм чул...има си ги всичките компоненти обче....?!?! 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
тествах дистанционното на други две коли но силно ме съмнява да са му заминали батериите толкова скоро. На другите две коли инсталацията е прокарана оригинално.
Накрая ще отида в Дару и ще им кажа че ако не го накарат да работи няма да им дам пари.

Накрая ще отида в Дару и ще им кажа че ако не го накарат да работи няма да им дам пари.

- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
и те ще ти кажат: "изчакай малко бе"
и изведнъж ще ти кажат..... " трябва ти едикойси модул с цена 1000 лева..... и 2 години доставка..... дай сега 200 пари за диагностика защото си със 7ца...... нищо че Небхеперура Тутанкамон е бил погребан в тая кола. демек е на около 3000 години. ...а ако си с дълга база......
ФЪК ДАРУ!
и изведнъж ще ти кажат..... " трябва ти едикойси модул с цена 1000 лева..... и 2 години доставка..... дай сега 200 пари за диагностика защото си със 7ца...... нищо че Небхеперура Тутанкамон е бил погребан в тая кола. демек е на около 3000 години. ...а ако си с дълга база......
ФЪК ДАРУ!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
kowalski написа:и те ще ти кажат: "изчакай малко бе"
ФЪК ДАРУ!
Е кола за баровци както беше казал ти

- nafkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 купе М52B20
- Мечтае да кара: V8
Искам да попитам при е34 каде седят другите компоненти от алармата тъй като и аз имам подобна (GT 125) с клиуче и компонент под капака който явно работи - он/оф съответно пищи и не пищи . Ако са на мясотото си другите компоненти да си направя едно дистанционно ! (защото на моето нещо му се е случило направо го няма кухината седи и 2 дупки зеят и от това цялото нещо се подава един клиуч тъи като дистанц. и клиуч са на 1 място - доста грозно)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Добре колеги
искам културно да ви помоля
ако някой има Инфрачервения датчик да намине през надежда да направим един тест пък да видим дали тоя модул ще живне
черпенето е от мен
искам културно да ви помоля
ако някой има Инфрачервения датчик да намине през надежда да направим един тест пък да видим дали тоя модул ще живне
черпенето е от мен

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
къде седи тва нещо...онова лампе дето го имам на таблото на голямата духалка ли е...и ако не е...за кво е тва лампе...то ясно че за да свети и да плаши крадците но защо аджеба е и копче....
ПС и мойта аларма не функционира...има си сичко ама не ебава....съмнява ме дистанционното щото то е нема такова идиотско - огромно ръбаво и зелено....мисля че няма съвършенно нищо общо с тая кола
ПС и мойта аларма не функционира...има си сичко ама не ебава....съмнява ме дистанционното щото то е нема такова идиотско - огромно ръбаво и зелено....мисля че няма съвършенно нищо общо с тая кола

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4