до колегите,който карат на ГАЗ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 16 Дек 2007, 10:38

е притока на гаэ се регулира от болта на маркуча на гаэта преди дебитомера е не треа да е раэвит ного че харчи над нормата ако е стегнат повече не варви бавареца

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2007, 10:41

И моята е на 10ка газ без да я жалиш :mhihi:
Същност сега е на 0 газ :mhihi:

Сасо, ако пробиеш маркуча от филтъра до дросела, ще почне да бега повече :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Re: w

Мнение от Wenzy » 16 Дек 2007, 13:03

bobi_maxo написа:Значи според мен има разлика в съотношението Пропан/Бутан, ако едното е в повече (не си спомням кое!) газта тежи повече, и другото което е че зависи как са нагласени помпите.
Според мен ОМВ го правят според БДС, че сигурно ги късат от провеки, а тия маклите правят к'вот си искат!!!
А иначе към колегата, виж си в какво състояние е изпаритела, филтъра(за който пита saso), колко е притока на газ и съотношението с въздуха. Също има разлика и от марката на изпаритела.
Преди на Хлопела имах Ловато беше супер(11л.градско;6-7 извън градско), когато сложих на Ибиза-та сложих Волкано(турски), и ми изхарчи 40 л. от София до Ст.Загора :shock:

Боби, чувал сам че помпата с която ти зареждат газта трябва да е с налягане 10 бара иначе те шамарят в количеството.Не съм се напрягал да мисля защо точно 10,защото съм на ацетан,но ти като ходиш да зареждаш
поглеждай ;)
За тва колко ви харчат колите на газ е супер относително, супер важен фактор е температурата на охладителната течност - студена кола = пикаещ изпарител
Саше,около 50 кинта излизат всички консумативи.Хубаво е да се сменят,защото висурно ще имаш доста графит в изпарителя и като му направиш профилактика малко ще клекне разхода ;) и много важно - въздушен филтър на 5-6К

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 16 Дек 2007, 16:20

SaSo написа:
bmwfena написа:
SaSo написа:Абе незнам ... Аз съм с 30л бутилка...Лятото събира около 28литра и половина...Сега зимата около 29л по скоро...Зависи от коя бензиностанция слагаш газ...Ама незнам най-големия куриоз на който съм попадал е че ми заредиха 32л и половина в бутилка 30л абсолютен МАКС...НИКОГА подчертавам НИКОГА не е събирала повече от 29.2л някъде...Дори се чудех как събира толкова мойта бутилка след като е 30л ама както и да е ....И аз не се карах с тях просто ми стана адски тъпо...Става въпрос за Лук оил срещу КАТ в Дървеница..Смешници...Шефа там е някъв мутрафон...

А между другото това са моите наблюдения към разхода...Лятото само веднъж съм го правил това... Заредих на изхода на Бургас догоре...Ходих : Бургас-Ямбол-Тополовград-Харманли-Хасково и заредих на Лук оил в Хасково 21.5 л...Километража сочеше изминати 250км...8.6л/100 газ Извън градско...А не съм я жалил карал съм си нормално само Бургас Ямбол е по магистрала...Останах малко втещен ама съм склонен да вярвам щото след това пътувах с тая газ до София и ми свърши на входа на София...Около 250км пробег предимно магистрала и 140-150км/ч...Иначе аз нормално си мисля че гори около 10 извън града...

А имам един въпрос...Тия изпарители нали имали някъде няква врътка да се развива да се чистело няква мръсотия която се събирала от газта...На Ловато и те ли имат такова нещо... И дайте една идея около младост къде да отида да я вдигна на някой канал да го развия това нещо...Вече съм минал с тая газова около 40 000км... Сичко ток и жица засега... Ама знам ли пък...
аз ще ти кажа де е пробката кат дойда-стига си мрънкял :mhihi: :mhihi:

Аве дали няма да тръгне повече ве като я зачистя и отпуша... :driving: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
иска ти се :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 16 Дек 2007, 17:49

bmwfena написа:
SaSo написа:
bmwfena написа:
SaSo написа:Абе незнам ... Аз съм с 30л бутилка...Лятото събира около 28литра и половина...Сега зимата около 29л по скоро...Зависи от коя бензиностанция слагаш газ...Ама незнам най-големия куриоз на който съм попадал е че ми заредиха 32л и половина в бутилка 30л абсолютен МАКС...НИКОГА подчертавам НИКОГА не е събирала повече от 29.2л някъде...Дори се чудех как събира толкова мойта бутилка след като е 30л ама както и да е ....И аз не се карах с тях просто ми стана адски тъпо...Става въпрос за Лук оил срещу КАТ в Дървеница..Смешници...Шефа там е някъв мутрафон...

А между другото това са моите наблюдения към разхода...Лятото само веднъж съм го правил това... Заредих на изхода на Бургас догоре...Ходих : Бургас-Ямбол-Тополовград-Харманли-Хасково и заредих на Лук оил в Хасково 21.5 л...Километража сочеше изминати 250км...8.6л/100 газ Извън градско...А не съм я жалил карал съм си нормално само Бургас Ямбол е по магистрала...Останах малко втещен ама съм склонен да вярвам щото след това пътувах с тая газ до София и ми свърши на входа на София...Около 250км пробег предимно магистрала и 140-150км/ч...Иначе аз нормално си мисля че гори около 10 извън града...

А имам един въпрос...Тия изпарители нали имали някъде няква врътка да се развива да се чистело няква мръсотия която се събирала от газта...На Ловато и те ли имат такова нещо... И дайте една идея около младост къде да отида да я вдигна на някой канал да го развия това нещо...Вече съм минал с тая газова около 40 000км... Сичко ток и жица засега... Ама знам ли пък...
аз ще ти кажа де е пробката кат дойда-стига си мрънкял :mhihi: :mhihi:

Аве дали няма да тръгне повече ве като я зачистя и отпуша... :driving: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
иска ти се :mhihi: :mhihi:

Стига ве уби ми тука ентусиазма... :mhihi: :mhihi: Иначе нищо не съм барал по изпарители алабала.. Само газззззззззз...Маслооооооо....И от време на време бензинец... :mhihi: :mhihi: Да не забравя кво е това... А иначе филтрите ги сменям на смяна на маслото...До сега си е перфектно така...Купувам само Кнехт никви други...Не обичам много много неоригиналните части... :mhihi: :mhihi: И газ зареждам само на ОМВ и на ЕКО...Многоооо рядко на шел и лукойл....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 16 Дек 2007, 20:30

колеги, аз е пуснах тази тема за да споделя с Вас моите наблюдения и Вие да изкажете мнения , а като гледам тук го превърнахте на говорилня и май малко се отклонихте от темата .Така, че оттук нататък по същество - колко Ви гори колата на ГАЗ извънградско през зимата и дали и други колеги са попадали на подобни аномалии като ги лъжат със зареденото количество ГАЗ от различните газостанции .

ентусиаст
Аватар

w

Мнение от bobi_maxo » 16 Дек 2007, 22:06

Колега, ти нещо си изтрещял! До колкото прочетох в цялата говорилня става въпрос единствено за нашите мнения за нашите коли на ГАЗ!
А, на теб ако не ти допада споделянето на нашите мнения за нашите коли(респективно съвет и за твоята), АМИ ОТИДИ НА ГАЗАДЖИЯ И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

п.п.а като ти гледам НИК-а, по скоро си за Elmaz! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Re: w

Мнение от SaSo » 17 Дек 2007, 0:15

bobi_maxo написа:Колега, ти нещо си изтрещял! До колкото прочетох в цялата говорилня става въпрос единствено за нашите мнения за нашите коли на ГАЗ!
А, на теб ако не ти допада споделянето на нашите мнения за нашите коли(респективно съвет и за твоята), АМИ ОТИДИ НА ГАЗАДЖИЯ И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

п.п.а като ти гледам НИК-а, по скоро си за Elmaz! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ща схрускам :gay: майтап естествено да не се засегнеш са...Ама верно как го измисли тоя ник... :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 17 Дек 2007, 0:48

SaSo написа:
zaharin3 написа:ае сашо кьв канал бе бате тоа иэпарител да не ти е монтиран до картера тои ти е горе некьде погледни го наи отдоло на него има винт или болтче мрасотиата е блажна като старо масло нещо сменяите ифилтьрчето на гаэ клапана платното на иэпарителите остареват и те
Е на колко остаряват тия платна ... Моя изпарител е на малко повече от година някъде към година и половина максимум...Както се казва скоро излязъл от гаранция...Минал съм близо 40 000км...

Сашо, На около 50000 ти препоръчвам да смениш мембраната на уредбата. Закарай я в сервиз - там ще ти я сменят. Ако не го направиш, бавно и постепенно се вдига разхода и не може да се регулира работата на изпарителя. Не всички изпарилтрели имат пробка за източване на мърсотиите. Landi-Marini - GROT например нямат - поне моята бе такава... Преди 2 години имах е30 и я карах цели 6 години на газ. На 50к се сменя мембраната, като се дрмонтира изпарителя, изварява се (или там каквото се прави - незнам какво беше) и се слага въпросната мембрана! Айде със здраве! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 17 Дек 2007, 1:50

Dr. Lektar написа:
SaSo написа:
zaharin3 написа:ае сашо кьв канал бе бате тоа иэпарител да не ти е монтиран до картера тои ти е горе некьде погледни го наи отдоло на него има винт или болтче мрасотиата е блажна като старо масло нещо сменяите ифилтьрчето на гаэ клапана платното на иэпарителите остареват и те
Е на колко остаряват тия платна ... Моя изпарител е на малко повече от година някъде към година и половина максимум...Както се казва скоро излязъл от гаранция...Минал съм близо 40 000км...

Сашо, На около 50000 ти препоръчвам да смениш мембраната на уредбата. Закарай я в сервиз - там ще ти я сменят. Ако не го направиш, бавно и постепенно се вдига разхода и не може да се регулира работата на изпарителя. Не всички изпарилтрели имат пробка за източване на мърсотиите. Landi-Marini - GROT например нямат - поне моята бе такава... Преди 2 години имах е30 и я карах цели 6 години на газ. На 50к се сменя мембраната, като се дрмонтира изпарителя, изварява се (или там каквото се прави - незнам какво беше) и се слага въпросната мембрана! Айде със здраве! :)

Ами моя е Ловато изпаритела ми...Незнам честно да ти кажа не съм имал възможност да го погледна дали има пробка поради простата причина че е монтиран много надолу под дросела е... Но ще говоря с моя човек който ми я слага и той ше каже какво да правим всъщност..Имам му доверия сигурно ше му я закарам на него да си я гледа... Но все си мисля че 50 000км са малко де да знам...Ще го питам моя човек и ще споделя какво казва той...Все пак той се занимава отдавна с тия неща и все трябва да ги знае тея неща...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2007, 9:49

Моя няма пробка за мръсотии :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 17 Дек 2007, 10:38

Сашо, това е опита, който имам аз. Моите 50 000 бяха предимно градско каране и 2 пъти в годината до морето и обратно. От София съм. Истината е, че след тази подмяна на мембраната и след изваряването на изпарителя, моя газаджия (на който имах абсолютно доверие) не можа да настрои съотношението - вървеж-> разход както беше преди... Започна да харчи градско над 13-14 а извън града - 11-12. Тогава имах е-30 с м40 мотор... През зимата до 15/100 съм стигал. Само за сравнение - като я монтирах в града, ми даваше 11 а извън града - под 10. Винаги съм я палил на бензин и поне докато загрее колата е била на бензин, както и при някое изпреварване :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Абе спазвал съм си всички правила + по-честа подмяна на въздушния филтър... Накрая я продадох на едно момче от СЛивенските села - пича мноо и се изкефи, а аз си страдах известно време... Успех с газаджията!

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 17 Дек 2007, 11:14

SaSo написа:
Dr. Lektar написа:
SaSo написа:

Ами моя е Ловато изпаритела ми...Незнам честно да ти кажа не съм имал възможност да го погледна дали има пробка поради простата причина че е монтиран много надолу под дросела е... Но ще говоря с моя човек който ми я слага и той ше каже какво да правим всъщност..Имам му доверия сигурно ше му я закарам на него да си я гледа... Но все си мисля че 50 000км са малко де да знам...Ще го питам моя човек и ще споделя какво казва той...Все пак той се занимава отдавна с тия неща и все трябва да ги знае тея неща...
не издаваи таината ве...6те се опла4а на Борко :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 12 Яну 2008, 1:09

а аз да попитам понеже вече карам с тази газова около 30 хил. км и ми е БРЦ . Дали има такава мембрана и ако да как да си е изчистя ? Макар ,че да ви кажа аз съм на принципа щом нямам проблем да не пипам щом тука някой хора изказаха мнение ,че след като е пипнали после не можали да им е нагласят. Аз съм си доволен от разхода за сега .Карам е предимо на дълго - София - морето или пък Пловдив-морето .... За около месец си ги въртя 5 хил. ... Сменях масло октомври . Сега ми е останало още едно зелено квадратче и предполагам ,че другият месец ще сменям масло пак . Мисля си дали да не пробвам да сложа 15w 40 . До сега карах с 10w40 и на смяна от около 10 хил. км ми гълта още около литър масло . Сега предвид ,че идва лято и времето ще е топло ..вашитре съвети какви са с какъв вискозитет на маслото да карам 10W/40 или 15W/40. Също искам да ми препоръчате марка масло - до сега карах с MAGNETIC на CASTROL,но тук чух мнения за MOBIL . Някой да изкаже мнение дали е хубаво ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 12 Яну 2008, 13:12

Motul 6100 това е маслото ....
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34