Въпрос за ремонт на авт. скоростна кутия?
Модератор: Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: Въпрос за ремонт на авт. скоростна кутия?
100% голям кефbmwfena написа:аууу болиии-ама си заслужава щото автомата си е кеф-нали Славянкоslavianko написа:Преди време на моят ТДС-му съборих кутия ама беше тотал шаденLugar написа:Здравейте, нов съм във форума.
Направо към въпроса:
Предлагат ми BMW 525TDS 91г. но има проблем със скоростите а те са автоматик, казаха че скоростите вият.
Някой знае ли колко 6те излезне ремонта?![]()
Само частите за ремонта излизаха към 900лв. Накрая купих втора употреба за същите пари. При всички случаи си приготви едни 1000лв.
съгласен си с мене нали
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
тези автоматици явно някой вирус ги е налегнало
щото оня ден в петък моята блокира и колата остана по средата на едно кръстовище.
двигателя си работи давам D , давам R а колата ни напред ни назад
давам гас същата работа.
обадих се на едно приятелче да доиде да ме дръпне - идва той след 5-10 мин паля аз колата и гледам на таблото светна едно зъбно колело с един одивителен - автомата мина в авариен режим имам задна и една предна скорост - колкото да се прибера.
на другия ден сутринта паля колата че ще я карам при майстор да я види и
няма го зъбното колело с одивителния, скоростите си се превключват сами съвсем нормално все едно предната вечер нищо не е ставало .....
ама все пак реших да я закарам да я погледнат и сега чакам да видя какво ще кажат от сервиза....

двигателя си работи давам D , давам R а колата ни напред ни назад
давам гас същата работа.
обадих се на едно приятелче да доиде да ме дръпне - идва той след 5-10 мин паля аз колата и гледам на таблото светна едно зъбно колело с един одивителен - автомата мина в авариен режим имам задна и една предна скорост - колкото да се прибера.
на другия ден сутринта паля колата че ще я карам при майстор да я види и

ама все пак реших да я закарам да я погледнат и сега чакам да видя какво ще кажат от сервиза....

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Какво да ти казват и да и гледат-виж дали маслото на мирише на развалени яйца или изгоряло и за всеки случай го смени,напръскай с нещо и куплунга на управлението и и с малко късмет си готов.И не си давай парите за глупости-внимавай какво ще ти наприказват.
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
не е от маслото преди 1000 км го смених заедно с филтъра
закарах я щото ме притеснява да не ме остави някаде по пътищата
сега се получи в града и беше лесно да се прибера ама ако стане някаде на края на света .... примерно преди месец бях горе из родопите на почивка кво прайвам тогава.
закарах я щото ме притеснява да не ме остави някаде по пътищата
сега се получи в града и беше лесно да се прибера ама ако стане някаде на края на света .... примерно преди месец бях горе из родопите на почивка кво прайвам тогава.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
на мене ми светна тази лампа една зима-неможех да трагна на един лед и лампата светна,колата спря да буксува и бавно потегли, свети докато я изгасих,после вси4ко си доиде на място,паля и ок.не можах да разбера защо вкл.аварииния режим дали заради студа,които влияе на маслото или защото нямаше сцепление,но за 4 год.това единствения път,когато ми се вкл.този режим.И аз мисля 4е е маслото,наи-вероятно му е паднало нивото.То ако е в пове4е ще го изхварли през отдушника,които е отгоре на кутията.
zvetiko написа:Какво да ти казват и да и гледат-виж дали маслото на мирише на развалени яйца или изгоряло и за всеки случай го смени,напръскай с нещо и куплунга на управлението и и с малко късмет си готов.И не си давай парите за глупости-внимавай какво ще ти наприказват.

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
така или иначе съм я закарал при майстора ще изчакам да видя какво ще каже и после ще споделя с вас че да видим дали звучи реалистично или по-скоро ще е фантастично 

И аз имам същия проблем. Влиза в няква трета аварийна като влеза в задръствания най вече, но като изгася двигателя и го запаля пак след 20 сек. се оправя. Тва става много рядко, питах и ми казаха, че дава няква грешка в компютъра ама аз нищо неразбирам и затова с нетърпение ще чакам да видя къв е случая, че при тия автомати ремонта си е голямо изваждане!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
vasko 6 написа:И аз имам същия проблем. Влиза в няква трета аварийна като влеза в задръствания най вече, но като изгася двигателя и го запаля пак след 20 сек. се оправя. Тва става много рядко, питах и ми казаха, че дава няква грешка в компютъра ама аз нищо неразбирам и затова с нетърпение ще чакам да видя къв е случая, че при тия автомати ремонта си е голямо изваждане!
И на теб ти казвам почни с най-простото-смени маслото и филтъра и почисти с контакт спрей куплунга при кутията ,който води до управлението и.В който и сервиз да отидеш ще ти кажат ,че е за основен ремонт и ще ти вземат 1000лв.-нали с това си изкарват хляба ,а не със съвети как да минеш по-тънко.Когато свалиш картера,поразгледай малко кутията-има едни електромагнитни клапани ,на които куплунга също не дава добър контакт понякога и тогава се минава в авариен режим.
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
явно zvetiko е бил прав щото майстора днес се обади и каза 4е на колата нищо и нямало ....
пробвал я е два-три пъти и без проблем....
ама говорихме по тел и неможах да разбера какво точно е правил по-колата..
грешката записана в компа била: "лоша връзка между
двигателя и скоростната кутия" и предполагам че се е дължала на някоя окислена букса.
щото сега колата върви перфектно .... и дано да си остане така и за напред...

пробвал я е два-три пъти и без проблем....
ама говорихме по тел и неможах да разбера какво точно е правил по-колата..
грешката записана в компа била: "лоша връзка между
двигателя и скоростната кутия" и предполагам че се е дължала на някоя окислена букса.
щото сега колата върви перфектно .... и дано да си остане така и за напред...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Тая букса,една зима ми се беше откачила от много сняг,та и знам номерата.
Добре ,че майстора е бил свестен и не ти е наговорил глупости ,за да ти вземе парите.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
zvetiko написа:Тая букса,една зима ми се беше откачила от много сняг,та и знам номерата.Добре ,че майстора е бил свестен и не ти е наговорил глупости ,за да ти вземе парите.
Де я тая букса бре че ми стана интересно

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3