кoрмилна кутия?
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Преди да почнеш да сменяш отиди в сервиза на Фулда в Дианабад да ти видят още един път регулировката на предният мост.Бил съм на други места и след това пак ми е дърпало. 

.
6те го направя това,но мисля преди това да сменя тампоните отпред за които е написал Пенчев в важната тема за да стане о6те по устои4ива отпред...
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Там ще ти ги сменят-имат нужната преса.Преди години имах едно необяснимо треперене на предницата и накрая се оказаха въпросните тампони.
/
сега като ми каза Пенчев кои са се оказа 4е аз тея съм си ги сменил с нови преди лятото...
остава реглажа да помогне не6то...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Значи аз за да се убедя в изправноста на кормилната уредба,би накарал някой да върти волана (имаш канал,както разбрах) можеш да слезеш в канала и докато колегата подава леко волана наляво-надясно , с ръка да хванеш всички точки по кормилната щанга,хебел ... Даже можеш да провериш докато волана се върти дали имаш луфт в хебела
Наскоро с Е34 Туринг в много добро състояние се сдоби един наш колега от форума,който досега караше корадо ВР6
Postman Покарах колата му за да видя за какво става въпрос ,но и тя има луфт в средно положение на волана
Предницата му е идеално здрава,няма абсолютно никакви шумове ,но закъснението на волана и то при по-висока скорост е просто ужасно ... Това си е чисто и просто от червяка в кормилната кутия, Босев , това ми го казаха и там дето рециклират такива идеотщини
Работата е там ,че ако натегнеш мъничко повече от необходимото кутията ,ще замине двойката вътре
В една тема назад във времето бях описал подробно луфтовете от почти всички възможности по кормилната уредбва и за това как се чувстват на волана и изобщо как могат да се идентифицират най-общо. Това гумено каре на "кормилната рейка"
се намира на кормилния вал,между волана и кутията
Ако то се е скапало ,можеш да провериш луфта по следния начин :
- отваряш капака и вратата ти,с лявата ръка бъркаш и хващаш вала преди кутията а с дясната въртиш волана леко на място наляво-надясно и веднага при разбито каре ще хванеш луфта
Ново от Дару си го купих за около 40 лв
аз го смених след като при опит за качване на бордюр и здраво стиснат волан се чуваше едно пукване ,което се чувства много осезателно в самия волан
Направи тези проверки и пиши за да видим какво правим
п.с. Тампоните са много важни,от тях реакцията от провокация с волана при изправна кормилна уредба става светкавична ,в сравнение с нормални ако и да са нови
Спирането от висока скорост е също нещо което търпи коренна промяна ,както и най-вече права посока при висока скорост по неравен път
Георги Пенчев

Наскоро с Е34 Туринг в много добро състояние се сдоби един наш колега от форума,който досега караше корадо ВР6

- отваряш капака и вратата ти,с лявата ръка бъркаш и хващаш вала преди кутията а с дясната въртиш волана леко на място наляво-надясно и веднага при разбито каре ще хванеш луфта

Направи тези проверки и пиши за да видим какво правим

п.с. Тампоните са много важни,от тях реакцията от провокация с волана при изправна кормилна уредба става светкавична ,в сравнение с нормални ако и да са нови

Георги Пенчев
.
благодаря ти много ... 6те го видя пак карето но преди го гледах и бе6е здраво,един колега в гаража ми каза за номер 11 от диаграмата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30
но като я смених пак ни6то не се промени....
6те разгледам пак вси4ко отдоло да видя дано ве4е да си е проли4ало кое е 6тото ве4е луфта е по голям от когато я гледах за последно..
но като я смених пак ни6то не се промени....
6те разгледам пак вси4ко отдоло да видя дано ве4е да си е проли4ало кое е 6тото ве4е луфта е по голям от когато я гледах за последно..

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Провери и хебела,където се хваща за опашката на кормилната кутия-много е опасно мястото,но понякога винта се разхлабва или шлиците се разбиват.Провери и втулката на паразитният хебел,като си тръгнал....
- Penchev
- Сватбаря
-
.
да знам.. и него го гледах и го свалих бе6е здраво... само 4е бе6е и поомекнало незнам дали трябва да е така ,но все пак не е дебела гума за да е съпер твърда и да немже6 да я огъне6...

- Penchev
- Сватбаря
-
.
смених карето и луфта се оправи доста... странно ,но и волана по4на да се върти доста по лесно ..
онова като го свалих бе6е здраво, но явно омекнало 6тото го згъвах на две направо,сложих друго и не6тата станаха по добре...
сега 6те ходя на реглаж 4е не6то не ми харесва предницата,струва ми се 4е едната гума ми е по в дясно като е права другата,сигурен съм 4е носенето 6те се оправи след реглажа ве4е.. ,а и луфта из4езна(имаго но е много малък) та маи оправихме проблема
онова като го свалих бе6е здраво, но явно омекнало 6тото го згъвах на две направо,сложих друго и не6тата станаха по добре...
сега 6те ходя на реглаж 4е не6то не ми харесва предницата,струва ми се 4е едната гума ми е по в дясно като е права другата,сигурен съм 4е носенето 6те се оправи след реглажа ве4е.. ,а и луфта из4езна(имаго но е много малък) та маи оправихме проблема

- Penchev
- Сватбаря
-
Koлега, няма разлика между двете понятия.Истината е ,че правилното е да се казва второто ...
Аз отдавна съм ходил да ми я ремонтират и за малко да се пребия заради това ,че започна прогресивно да ми затяга волана в движение
Бях готов да дам 1300 лв за нова от БМВ
Върнах се с 300 зора за рекламация ,разглобиха я (скъсаха ми инсаталцията за възд.възглавница), оправиха я и така до ден днешен я карам - няма луфтове,всичко по кормилната уредба е точно, но нервите,страха и въздушната възглавница си останаха за моя сметка
А фирмата е известна ....
Един ден живот и здраве ще направя всичко възможно да карам Е38.Те са с кормилни кутии,както и Е34-ките и ако стане нещо такова колкото и да не ми се дават маса пари ще си купя нова
Георги Пенчев
Аз отдавна съм ходил да ми я ремонтират и за малко да се пребия заради това ,че започна прогресивно да ми затяга волана в движение

Върнах се с 300 зора за рекламация ,разглобиха я (скъсаха ми инсаталцията за възд.възглавница), оправиха я и така до ден днешен я карам - няма луфтове,всичко по кормилната уредба е точно, но нервите,страха и въздушната възглавница си останаха за моя сметка

Един ден живот и здраве ще направя всичко възможно да карам Е38.Те са с кормилни кутии,както и Е34-ките и ако стане нещо такова колкото и да не ми се дават маса пари ще си купя нова

Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Колеги за да не отварям нова тема ще кажа тук. Проблема ми е следния - имам луфт във волана, но колата не ходи на никъде. Пускам волана и си върви направо. Има и някакво чукане в кормилната кутия като въртя волана. Какво е знаете ли? Много се притеснявам да не изправя някой завой.
Мерси предварително.
Иво Андреев
Мерси предварително.
Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3