Лекичко въпросче?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 26 Окт 2006, 14:16

А да не би случайно сама да си гони въздуха от системата :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Окт 2006, 15:04

dinozab написа:А да не би случайно сама да си гони въздуха от системата :roll:

май така ще е, отваряй капачката и чакай да отвори термостата ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 26 Окт 2006, 15:06

еми аз така си обезвъзду6их моита ама е бензинка... отварам капа4ето и 4акам да загрее та да отвори кръга там и постепенно се пълни с топла вода там и гони въздуха за6тото това е наи високата то4ка от системата... така го направих и нямам никакъв проблем сега а и водата си седи както съм я оставил...
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Аватар

Мнение от dinozab » 26 Окт 2006, 15:50

stanchev написа:

май така ще е, отваряй капачката и чакай да отвори термостата ;)

И аз така си мисля че ще е :roll:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 26 Окт 2006, 16:59

стискам ти палци дано да е от тва :( айде успех
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 26 Окт 2006, 17:11

И на мен така ми бяха казали ама... Нещеше сама. Отпред до капачката на радятора има едно по малко маркуче отваряш го там и наливаш течност от казанчето докато ти задуха топло парното. Ще ти замине към един литър течност докато я обезвъздушиш ма вярвай ми друг начин няма да намериш. Иначе където и да питах все ми казват че сама трябвало. Да ама не.
Но ти нали си знаеш и другият вариянт... Щом караш ТДС трябва да си се настройл. Аз две глави смених на два ТДС-а и накрая се отказах постоянно да гледам стрелката на температурата. То не може човек пътя да си гледа от нея. Та сега съм на 525i Но с две ръце ти стискам палци да не е чутурата щото знам какво е
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

БМВманиачения
Аватар

Re: re

Мнение от bmwfena » 26 Окт 2006, 17:17

slavianko написа:
И на мен така ми бяха казали ама... Нещеше сама. Отпред до капачката на радятора има едно по малко маркуче отваряш го там и наливаш течност от казанчето докато ти задуха топло парното. Ще ти замине към един литър течност докато я обезвъздушиш ма вярвай ми друг начин няма да намериш. Иначе където и да питах все ми казват че сама трябвало. Да ама не.
Но ти нали си знаеш и другият вариянт... Щом караш ТДС трябва да си се настройл. Аз две глави смених на два ТДС-а и накрая се отказах постоянно да гледам стрелката на температурата. То не може човек пътя да си гледа от нея. Та сега съм на 525i Но с две ръце ти стискам палци да не е чутурата щото знам какво е

лелееееее изкарахме акъла на колегата :( :( :( :(
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 26 Окт 2006, 17:35

Искаш да кажеш да махна тънкато маркучле което излиза от горния ляв край на радиатора и отива в казанчето и да наливам вода докато не излезе целият въздух така ли :roll:
И не е ли същто то дали ще е извадено или ще си седи там :roll:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 26 Окт 2006, 17:47

никва не я вършите :confused: покарай колата с леко развита капачка и ако не помпи маркучите ............SORRYти знаеш кво няма смисъл да ти казвам
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 26 Окт 2006, 17:53

Абе тя колата като работи без капачка нито въздух излиза нито мехурчета.Като и сипах новия антифриз напълних я и като я запалих нито балонче излезе нито нищо никакъв признак да гони въздух.Даже като загря нивото на водата почна да се покачва леко и затворих капачката.Незнам това за мен не е обездувашаване :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 26 Окт 2006, 19:38

Провери това малкото маркуче да нее запушено

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 26 Окт 2006, 20:04

dinozab написа:Абе тя колата като работи без капачка нито въздух излиза нито мехурчета.Като и сипах новия антифриз напълних я и като я запалих нито балонче излезе нито нищо никакъв признак да гони въздух.Даже като загря нивото на водата почна да се покачва леко и затворих капачката.Незнам това за мен не е обездувашаване :roll:

А като наля и запали сети ли се да пуснеш парното на 1000? Щото иначе няма да ти отвори клапитте на радиаторчето и там ще си остане въздух колкото да напълниш балон и да прелетиш Ламанша :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Окт 2006, 22:21

аз смятам, че ти е обезвъздушена ;) карал си, пускал си парното, имало е налягане и е излезнало през клапана на капачката ;)
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 26 Окт 2006, 23:01

утре сутрин преди да я запалиш обърни капачката на казанчето и виж отдолу има ли полепнало черно масълце значи кратунката се е насрала това ми го каза един сърбин в сервиз на БМВ в Австрия ь бе тая колица колко загрява и докаде
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 27 Окт 2006, 4:00

Здраве да е
отвори си капачката и си наливаи коолант докато се напални.После си запали мотора , с отворена капачка и си пусни парното.Гледаи си нивото и стискаи маркучите от време на веме.Като тиотвори термстата ще пдне нивото, и си налеи пак, ако трагне да прелива загаси си, не си гори рацете че е топло.Поиграи си така, и си караи после спокоино.
Проверил сам го неколко кратно.Ако некои има заводка инструкция некада я сложи в основните теми.
Good luck

Наи важното е не си гледаи нивото когато колата е топла че може да се наложи да си сменяш снимката на документите за самоличност после .Водата е 90 градуса.
Погледни си за течове, и евентуално на къде ти е обърнат термостата, и клапанчето което е на него, да е нагоре.
По принцип термостатите с клапани се обезвъздушават сами
Колата може да ти загрява и от кофти капачка,теч на радиатора или акоти духа разбира се.

ПредишнаСледваща

Назад към E34