Висок разход на гориво

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Голям разход на гориво

Мнение от vladobate » 11 Май 2014, 16:59

BmWpOwEr83 написа:Еми разхода ти е повече от идеален!10+/100 както си написал в първото мнение си е нормален извън градът и да я жалиш и да ни я жалиш все около 10 си дават.2 пъти само съм пътувал на дълго(От Плевен за Варна)излизам от градът пълня бутилката догоре,минавам 100 км. спирам пак я допълвам и показанията на колонката са винаги около 10,максимум 11 ако карам с климатик и ако сме я натоварили!Така си похапват тези мотори!Градско 15 извън-10 +/- 1литър най-много!Така,че спокойно колата ти е в нормите :bchug:

Човека е написал 16/100 разход газ извънградско, кое му е нормалното. Макар, че средна скорост от над 100 км/ч си е по-близо до състезателно каране. Пример: София -Пловдив поддържам постоянна скорост 140, но дефакто средната накрая се получава 120, извънградско (не магистрала) натоварен път Пл-Харманли юркане, изпреварване на тирове и т.н. поддържам около 140 и нагоре, но средната излиза 90км/ч. На описаното магистрално дава литър отгоре от изванградското с юркане, тъй че при теб може да се окаже, че сметките точни, а парите ги няма. Тежичък ти е кракът определено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Висок разход на гориво

Мнение от ивчо » 11 Май 2014, 17:32

Така, явно мнението ми е много дълго и объркващо :)
Колата ми харчи 16+ литра на 100 км извънградски пробег !
Мисля че се доближавам като показател до М5 ...
Обаче нямам толкова сила на колелата !
Това ме притеснява :)
И по-скоро темата ми беше породена от това, дали има смисъл да почвам (по-скоро почват) да ровя по изпарител/настройки и бла-бла ?
И ориентировъчно да разбера Б20 какъв разход дава :)
Колкото до тези 10/100 - гледах едно клипче от далечната 1990, когато сравняват 520 с 124 и един СААБ .. И там М20-ката даде смесен 10 и малко на 100 бензин !
Но определено има проблем защото не пътувам за първи път с нея извънградско и не е за първи път по този маршрут ! А досега не е правела таз "мизерия"
Иначе в колата бяхме трима общо и по един сак всеки ... Не мисля че е "натоварена" ...
Обслужвам си я редовно, и възд. филтър го сменявам на около 2-3 месеца независимо от пробег и т.н. !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Май 2014, 18:39

Смени..... :mhihi: , имаш опции :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 11 Май 2014, 18:40

Ами проблема ти е точно в газовата-ходи да ти направят настройка с газанализатор-не на ухо и ще видиш как разхода ще падне с 5л :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 11 Май 2014, 18:53

То че е там ми е ясно ....
Обаче ме кефи всичко в таз кола ...
Няма нещо да мъцне, да сецне ..
Скапва се от раз и тФа е :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 11 Май 2014, 19:45

Като ти е ясно кой чакаш?Моята гореше 10-11 извънградско-до сега щеше да си избиеш парите за реглаж :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 11 Май 2014, 20:10

По-скоро исках ориентировъчно да разбера колко дава б20 извънградо ...
Че 10 и нагоре не са много невероятен разход както се разбра :)
И затова ... Един вид да не се филмирам :bchug:
Иначе е ясно че ще ходи на анализатор, но да опипам почвата един вид :D

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 11 Май 2014, 20:29

Сложи си инжекцион - ще ти трябва само предна част, намират се изгодно. Ще спечелиш оптимизиране на разхода и вървежа на колата и за нула време ще си избиеш инвестицията :winky:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 11 Май 2014, 21:41

Ми чак да избивам не мисля че ще успея, че тоз месец вече има чисто нова спирачна система от-до ...
Тъй че от едното спестявам, че да налея в другото ..
Ами аз вече се уговорих с няколко "майстори" да я слушат, гледа и облизват :mhihi: , и при следващото пътуване ще споделя има ли резултат или не ...
А Митак и аз си мислех за ГИ, обаче нямам сонда ...
И ми е чудно това от какво ще се ориентира какво да прави ...
В сми не че имам и не работи, просто си я няма от завода ..
Иначе си има инсталация и т.н., ама дотам :)

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 11 Май 2014, 21:44

Хич да не ти дреме, аз съм я забранил от настройките и няма никакви грижи, така че тва не е никакъв проблем ;)
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 11 Май 2014, 21:53

Ако си я караш нормално колата и няма да правиш тунинги си я карай със смеситела. Преди ги бях с смесител и разхода беше с кило и малко надолу естествено и вървежа. За сондата ако все пак се решиш на ги няма да има проблем пак ще си върви, при мен тъпия газаджия не я е вързал и дълго време си мислих че нямам сонда понеже не предполагах че има човек който няма да я върже за да си спести 15мин работа.
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Май 2014, 21:56

Сложи едно ново ловато усилено за 140кила и ще се оправят нещата. Ако не знаеш към кой да се обърнеш , ползвай жокери.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 11 Май 2014, 22:03

Той изпарителя е такъв бре маме ... Ловато Супер пише на него :)
Ако това е усиленият вариант де - видимо е двоно по-голям от на старото ми Ауди, който също беше Ловато :)
Утре е на преглед, да видим какво ще излезне :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M20-ката да откача
Мечтае да кара: Е34-М20Б25
Детайли за колата: Бяло,спретнато е34.

Мнение от BmWpOwEr83 » 11 Май 2014, 22:12

Аа извинявам се аз съм в грешка.Аз разбрах,че му гори 10/100 извън града и в един пост колегата каза,че му гори 14/100 градско което си е супер.Значи излиза,че градско гори 14 а извън 16?Или аз нещо не съм разбрал извинявам се.Колега стана ми интересно пиши като отидеш на преглед какво са ти казали....
I LOVE BMW

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Май 2014, 22:46

абе мама , той тоя изпарител ако ти е от абитюрентския бал подарък не знам ко чакаш от него.

нареди една инжекция и не се занимавай с тъпотии.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34