таблото не свети

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар

Re: таблото не свети

Мнение от matea » 30 Ное 2013, 12:16

The Heartlistener написа:Колега, не бързай с таблото отгоре, почни от/под кората вляво;) . Първо - не е лошо за последно да се увериш че димерчето което си сложил като "работещо" е наистина такова... :)
После - към него имаш три кабела:
1.Маса - кафяв. Първа вероятност, проследи я, трябва да е вързана отляво някъде.
2.Сив/черна ивица - входящ, от релето за десен габарит. Замери идва ли напрежение по него към димера /при пуснат ключ за фарове, де/. Като улеснение - ако мишока е гризал него, не би трябвало да ти свети и подсветката на пепелника, а и лампата в жабката ако не се лъжа :lol:...
3.Сив/червена - изходящ, за всичките диоди по копчелъците вляво, таблото и управлението на климата. От димера тръгва дебел, а после има сплит и се разделя на половинки за различните консуматори. Прекъсването ще е в главния или самия сплит по логика. Това - ако си изчистил горните варианти.
И мишките са фенове на Е34 значи.... :lol:

колега благодаря за изчерпателната информация ще ги прегледам тези неща.
Само искам да добавя че не ми пищи и когато отворя вратата при включени светлини,а преди си пищеше...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 30 Ное 2013, 23:50

При вариант липса на ток по сиво-черния кабел към регулатора, намери същия кабел /пин/ отзад на ключа за светлините и замери изхода. Да не се окаже проблема точно в ключа.
Колата сигурно е 20-ка със стандартно обурудване и връзката от ключа към димера е директна :kuku:.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

Аватар

Мнение от matea » 19 Май 2014, 22:03

след дълго ровене и търсене,се оказа че проблема е точно от врътката за регулиране на светлината..тази която бях взел за работеща се оказа че не работи,сложих от друга кола найстина работеща и всичко си светна както си трябва,темата е за ключ

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 27 Май 2014, 14:34

За да не отваряме нова тема при мен се появява пък следният проблем.. Включвам си фаровете, светва си вътре всичко.. момента в който дам мигач на ляво или дясно таблото ми губи тока и остава да ми светят само километрите.. като върна мигача и след няколко секунди осветлението на всичко се връща.. Под всичко имам предвид ( табло, врътки и останалото осветление на пуснати фарове) :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 17 Юни 2014, 8:50

Пак за таблото тази сутрин на иска да се нулира дневния километраж някакви идеи, то е ясно че е за изхвърляне това табло ама поне да закърпя положението до тогава :dunno:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 18 Юни 2014, 18:05

Не бързай с изхвърлянето. Ако си с дигиталното и дисплеят си има цифрите, свали гърба /платката/ и виж контактора на лостчето - белия дълъг бутон да не е потънал и да не контактува с черното пръчле откъм стъклото, пружинката му виж как е.
Ако е механичния - там е лостов механизъм с дребни пластмасови еУементи, които като се окърнят няма оправия.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sixstraight » 18 Юни 2014, 20:57

Дигитално е таблото зимата е с амнезия а лятото без пиксели има един период в който работи перфектно ако температурата е между 15-20 градуса и не се кара на много дълги разстояния. Днеска се нулира само но не съм пробвал да натискам копчето, утре сутринта ще зареждам и ще го понатисна :mhihi: Колкото до таблото то е с сменени 4ри кондензатора (демек всичките) и му е пуснат допълнителен плюс директно от акумулатора на кабела за паметта в случай че се губи напрежението от заводската инсталация. Трябва да се изхвърли където не минават хора, та да не се мъчи никой с това табло и да се смени с табло от друга кола но не бмв :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 19 Юни 2014, 8:08

sixstraight написа:Дигитално е таблото зимата е с амнезия а лятото без пиксели има един период в който работи перфектно ако температурата е между 15-20 градуса и не се кара на много дълги разстояния. Днеска се нулира само но не съм пробвал да натискам копчето, утре сутринта ще зареждам и ще го понатисна :mhihi: Колкото до таблото то е с сменени 4ри кондензатора (демек всичките) и му е пуснат допълнителен плюс директно от акумулатора на кабела за паметта в случай че се губи напрежението от заводската инсталация. Трябва да се изхвърли където не минават хора, та да не се мъчи никой с това табло и да се смени с табло от друга кола но не бмв :banghead:

Баш от БМВ си ти трябва и то от Е34 ;)
viewtopic.php?f=7&t=364069&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE+260

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sixstraight » 19 Юни 2014, 14:49

Оправи се днеска предполагам че е било забило или нещо такова, но ще има хард ресет след като си взема друго :twisted:

Предишна

Назад към E34