Нека дискутираме маслото и ТДС-а
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Нека дискутираме маслото и ТДС-а
Не става въпрос да се разглобява двг , за да се преценя масло , а да се ревизира и ремонтира мотор , когато започне да ори масло и т.н. Не маслото е виновно , че е износен двг . И имайки предвид предписанията на БВМ за масло ( в Германия ) тука се подбира синтетично , за да е малко по-сигурно че ще е добре освен за мотора , а и за турбината ( пак го подчертавам, че не са един и два примера на преминаване на 15/40 масло минерално щот го харчил двг , и кво от това , турбината си заминава ударно ) . Колко ще струва маслото в БГ се оказва не е важно , а колкото е по-стар двг толкова по-хубаво масло да му се налива , а не обратно щото видиш ли не заслужавал . Това е идеята . Мое мнение , пълна синтетика . ПС: Само пример , карам(л) и трите си тдс-а с пълна синтетика 5/40 и съм много доволен . Последно се излъгах и сипах друго полусинтетично ( уж така го водят ) 10/40 и съжалих почти веднага , усетих по-груба работа на мотора , а не съм майстор или спец и пак ми направи впечатление , няма да му мина и половината пробег и го махам .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Нека дискутираме маслото и ТДС-а
Истината е, че зад маслата седят много чифрички и буквички, които ги няма на опаковките. Аз от няколко дни гледам характеристиките на разни масла и още не съм решил какво да си купя
Само че търся най-доброто и цената не ме вълнува особено, не го сменям всеки ден това масло. Постоянно излизат разни нови продукти и естествено на хората успешно им се привлича вниманието. Това е и целта и се нарича реклама
А стабилните марки и модели масла са отдавна утвърдени, просто човек трябва да има желанието да си ги закупи, а не да действа на принципа "всяко ново е по-добро от старото".
Анонса на vladobate за турбините е много уместен, но като че ли малко хора обръщат внимание.

Анонса на vladobate за турбините е много уместен, но като че ли малко хора обръщат внимание.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2