Стабилизиращи щанги Е34 М5

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Стабилизиращи щанги Е34 М5

Мнение от Zubcho » 19 Фев 2013, 16:39

MaxMeyer написа:Ще се намеся малко и ще коригирам колегата Зъбчо...

Мерси за корекцията. Като цяло при мен кутията е автоматична и никога не съм се заглеждал самата щанга дали е еднаква с тази на автомобил с ръчни скорости да кажем. Просто мерих с шублера и установих, че е 25мм. Хубаво е да се знаят тези неща.

:OT:
@Жико: Ако се съберем повече хора за масова поръчка, може би ще намалиш цената на щангата? За това и предложих това нещо. Все пак едно е да направиш 1-2 щанги, а друго е 10-15 нали?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 19 Фев 2013, 16:42

Стига с тая щанга вече , 15 щанги няма да поръчате а занимавката не е малко за да е като хората. Иначе два фланеца си режете , 4 планки , избомвате фланците да повдигнат .

реглаж си намирате , тръба , заварки , шприц боя и......10 лева :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 19 Фев 2013, 16:47

Аз отпред съм с 23мм понеже още не съм монтирал 25 милиметровата,чакам да се стопли малко :D Отзад миналата година махнах 15-та и сложих 18 милиметра.Разлика усетих но не голяма.Колата стана една идея по стегната отзад в завои...Като сложа и предната предполагам ще се усети както си му е реда.
Когато махнах стоковите пружини и сложих 35/20 RD(те са твърдички) тогава имаше голяма разлика в поведението на колата...Амортисьорите са обикновенно газово монро отпред и стокови читави отзад(мисля че са маслени заводските :dunno: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 19 Фев 2013, 17:13

MaxMeyer написа:Аз отпред съм с 23мм понеже още не съм монтирал 25 милиметровата,чакам да се стопли малко :D Отзад миналата година махнах 15-та и сложих 18 милиметра.Разлика усетих но не голяма.Колата стана една идея по стегната отзад в завои...Като сложа и предната предполагам ще се усети както си му е реда.
Когато махнах стоковите пружини и сложих 35/20 RD(те са твърдички) тогава имаше голяма разлика в поведението на колата...Амортисьорите са обикновенно газово монро отпред и стокови читави отзад(мисля че са маслени заводските :dunno: )

Можеш да си вземеш тампони за предната щанга за М5. Нови от БМВ са 42лв или нещо подобно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 19 Фев 2013, 17:19

Е то е ясно че ще се сложат нови тампони както и отзад.Или ти имаш в предвид че тези за М5 са по-твърди ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 19 Фев 2013, 17:25

MaxMeyer написа:Е то е ясно че ще се сложат нови тампони както и отзад.Или ти имаш в предвид че тези за М5 са по-твърди ?

Ja, както и вероятно са по-издръжливи на натоварвания. Като цяло ще изкарат повече време според мен. Аз моите трябва да ги сменя и все забравям. Скоро мисля да ги поръчам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 19 Фев 2013, 17:30

Zubcho написа:
MaxMeyer написа:Е то е ясно че ще се сложат нови тампони както и отзад.Или ти имаш в предвид че тези за М5 са по-твърди ?

Ja, както и вероятно са по-издръжливи на натоварвания. Като цяло ще изкарат повече време според мен. Аз моите трябва да ги сменя и все забравям. Скоро мисля да ги поръчам.

Колеги, когато щангата е 25 мм, тампоните са едни и същи, няма значение дали за TDS или М5, каталожния номер е един и същ.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 19 Фев 2013, 17:34

Ако има поръчка и цената е поносима, май бих взел комплект предна и задна. Ако за т'ва иде реч. :)
Някой ако кара с такива и сток окачване, бих искал да пробвам как е първо.
Изображение

I wanna leave you far behind....

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 19 Фев 2013, 17:41

Peicho написа:
Zubcho написа:

Колеги, когато щангата е 25 мм, тампоните са едни и същи, няма значение дали за TDS или М5, каталожния номер е един и същ.

Не е вярно :mhihi: това е за М5 Part number: 31 35 2 226 334
А за другите с 25мм е Part number: 31 35 1 140 193
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 19 Фев 2013, 21:37

Моята днес я мерих оказа се 23мм дали ще има голяма разлика ако сложa 25? С червени аморт боге съм и червени кони пружини мноого къси ако е от значение.
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 19 Фев 2013, 21:57

justboy написа:Моята днес я мерих оказа се 23мм дали ще има голяма разлика ако сложa 25? С червени аморт боге съм и червени кони пружини мноого къси ако е от значение.

Ще има осезаема разлика.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 19 Фев 2013, 22:32

Аз съм с М50Б25 с автоматична кутия имам посочените тампони и щангата е с двете чупки по средата но диаметъра и е 23мм ..Да не би само на комбитата да е по-дебела ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 19 Фев 2013, 22:37

BABHOMED написа:Аз съм с М50Б25 с автоматична кутия имам посочените тампони и щангата е с двете чупки по средата но диаметъра и е 23мм ..Да не би само на комбитата да е по-дебела ?

Да, точно само комбитата са с по-дебела предна щанга.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 21 Фев 2013, 16:26

Имам една 25мм щанга - ако някой иска... За протокола: 540 също може да е с 25 отпред и 18 отзад.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Предишна

Назад към E34