Трудно запалване Е34
Модератор: Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Трудно запалване Е34
zvetiko написа:Половин литър син спирт и половин литър обикновена газ за лампа на 20 литра бензин, караш я на бензин, вечерта я гасиш на бензин, на другият ден пак караш на бензин.
Утре и аз ще сипя подобна смес в нафтата

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
А според мен проблема ти е в газовата. Поради някаква причина (най-вероятно ниските температури), сместа на газ ти идва богата. Като покараш 1-2 дена с богата смес, бензиновото ЕКУ си слага автоматично short trim (корекция), обеднява ти сместа, и колата си работи нормално на газ. Да, обаче сутрин като палиш на бензин, поради корекцията, сместа идва бедна, и пали трудно. Моят съвет е, да покараш 2 дена на бензин, за да се изчисти корекцията на ЕКУ-то, и ако почне да си работи нормално, търси проблема в газовата - богата смес.
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
- Мечтае да кара: BMW Е34
Това обяснение на колегата по горе ми се струва най правдоподобно и смислено!! А може и по малко от всичко изписано да е... Но покарай на бензин и после сподели как е! Сложи от по хубавия бензин на ОМВ-то!
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
И аз съм с газов инжекцион и не ми го прави това с богатата смес
В моята тема с проблем с подобни симптоми пак имаше колеги които ме съветваха да карам на бензин известно време заради "смесите" но това не помогна.Нито карането с ОМВ100 нито двата вида добавки...След като изчистих дюзите си паля от първия път без заиграване на оборотите сутрин на -8 Не се заяждам с никой само споделям опит.Весели празници 

- mitkoangelov616
- Потребител
-
Ако проблема не е техниюески обърни се към ПРО-ТЕК те имат препарати за газ, които ще ти помогнат с проблема. Аз съм много доволен и са на много добри цени. [url]http://Bluechemgroup-bg.com/ тук ще намериш инфо[/url]
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Днес оставих колата в един сервиз. Преди 2-3 дена започна да се чува едно тракане. В сервиза като я видяха ми казаха, че хвърляла струшки и ми показаха как виското се клати и, че бензиновата помпа била за смяна, но съществения проблем при който двигателя не работи равномерно все още не е открит....
Интересното е, че сутрин колата пали веднага. Има вибрации и на моменти вдига оборотите от 700-800 до към 1000-1100 и малко се нормализира, но като паднат пак на 700-800 и започва да вибрира цялата кола.... Като прехвърли на гас вибрациите малко намаляват, но пак се усещат леко. Когато е загряла колата пали от 2-3 път, а когато сутрин е студена и я запаля пали от първия път и това ми е много странно
Интересното е, че сутрин колата пали веднага. Има вибрации и на моменти вдига оборотите от 700-800 до към 1000-1100 и малко се нормализира, но като паднат пак на 700-800 и започва да вибрира цялата кола.... Като прехвърли на гас вибрациите малко намаляват, но пак се усещат леко. Когато е загряла колата пали от 2-3 път, а когато сутрин е студена и я запаля пали от първия път и това ми е много странно
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
p01s0n написа:Днес оставих колата в един сервиз. Преди 2-3 дена започна да се чува едно тракане. В сервиза като я видяха ми казаха, че хвърляла струшки и ми показаха как виското се клати и, че бензиновата помпа била за смяна, но съществения проблем при който двигателя не работи равномерно все още не е открит....
Също - температурен датчик.

- whitewidow!
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i
Какво ОМВ, бензина е на ЛУК ОИЛ ! еи колега я кажи ко стана с колата оправиха ли е,имали ли още неясноти?
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Да споделя какъв се оказа проблема. Понеже си гори доста масло и дава грешка на ламбда сондите. Като се изчисти грешката започва да работи нормално за 30 сек и после пак се появява тази грешка и започва да работи неравномерно. Има ли някоя добавка която да сложа или да сменя маслото и то какво масло бихте ме посъветвали да и сложа?
- whitewidow!
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i
чакаи малко бе,темата ти е за трудно палене.а ако оправиш проблема сьс сондата,всичко ОК ли ще е?
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Ако свещите наистина са на 30-40 000, няма да е лошо да ги смениш

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
p01s0n написа:Да споделя какъв се оказа проблема. Понеже си гори доста масло и дава грешка на ламбда сондите. Като се изчисти грешката започва да работи нормално за 30 сек и после пак се появява тази грешка и започва да работи неравномерно. Има ли някоя добавка която да сложа или да сменя маслото и то какво масло бихте ме посъветвали да и сложа?
Колега, след като ти гори много масло, може да ти заминат в най-скоро време и ламбда сондите. Или трябва да решиш бързо проблема или ги свали докато го решиш, за да не се вкарваш в допълнителни разходи.
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Днес ще ходя в друг сервиз и там да видя какво ще ми кажат и да сваля ламбда сондите, но какво се случва когато се свалят? Трябва ли с нещо да ги затапя дупките или няма да е чак толкова шумна? Като цяло какво се случва когато карам без тези ламбда сонди? Имам чувството, че тези хора изобщо не им се занимава с моята кола за да намерят наистина каква е причината което много ме дразни. Вчера му казвам дай да премерим компресията, а той ми отговаря, че понеже имало масло е възможно даже да покаже по голяма компресия и аз какво трябва да направя в случая... Смятам и компресията да замеря да се знае със сигурност ли са за смяна тези сегменти.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Отивай при Майстор Цветко да ти види колата, има си чудна диагностика, разбира му, какво повече ти трябва

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
p01s0n написа:Днес ще ходя в друг сервиз и там да видя какво ще ми кажат и да сваля ламбда сондите, но какво се случва когато се свалят? Трябва ли с нещо да ги затапя дупките или няма да е чак толкова шумна? Като цяло какво се случва когато карам без тези ламбда сонди? Имам чувството, че тези хора изобщо не им се занимава с моята кола за да намерят наистина каква е причината което много ме дразни. Вчера му казвам дай да премерим компресията, а той ми отговаря, че понеже имало масло е възможно даже да покаже по голяма компресия и аз какво трябва да направя в случая... Смятам и компресията да замеря да се знае със сигурност ли са за смяна тези сегменти.
Е колега, ясно е, че трябва да сложиш винтове на мястото на сондите и не можеш да караш с отвори в генерацията, мисля, че нямаше нужда да го пиша.

Давам ти идеята да ги свалиш, защото както ти казваш, сондите в момента не ти работят и DME без това е преминало на работа по софтуерно зададени данни и не взема информация от тях. Компресията за сега я остави, защото меренето и не е безплатно- писах ти на личен как се процедира.

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3