проблем с тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Re: проблем с тдс

Мнение от momo-1st » 13 Авг 2012, 20:22

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:За мен да прескочи 2 зъба или зъбните колела са на шайби или веригата е 10% по-дълга :) !

И са не ми стана ясно вие виждали ли сте прескочил зъб или така казаха в сервиза?
То не че се заяждам , ама и м54ката беше прескочила зъб ама назад , сигурно като съм давал назад в гаража да е станало ?

В интерес на истината и моята я бяха набедили едни майстори,че е прескочила зъб,ма беше май само за да се опитат да ми вземат парите за "центровка".
Иначе по темата:
Единствения вариант в който мога да си представя да прескочи зъб е ако се опиташ да я палиш на скорост и от резкият удар да прескочи,докато бананите не са я опънали-все пак нали трябва запален мотор за да се опънат добре?? Въпреки,че все пак се съмнявам???
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 13 Авг 2012, 20:28

И аз не виждам как аджеба се прехвърлят зъби и после веригата е цяла???
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 13 Авг 2012, 21:53

"Прескочила верига " е мохабет да ти земат парата .
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 13 Авг 2012, 21:57

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:"Прескочила верига " е мохабет да ти земат парата .
Викаш тая реплика е вазелина на майстора...дет се вика " да ти кажа като мъж, няма да ти върна парите"
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: без да прави

Мнение от ЧочоБМВ » 13 Авг 2012, 22:07

Здравейте отново
вчера и днес умувахме над веригите но проблем с тях май няма. поне така каза чичо кольо комшията. Драмата обаче си остава пармо има не гре колата...ще ме побърка. Вече почвам да си мисля че насила съм я строшил и се депресирам. Някой дето разбира няма ли да се покаже...готов съм на платформа да закарам колата:(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 13 Авг 2012, 22:16

Митко Стоянов написа:
Викаш тая реплика е вазелина на майстора...дет се вика " да ти кажа като мъж, няма да ти върна парите"

Нали знаеш че сме предупредени , ще вземем да засегнем някой и да се оплаче от нас, и двамата нали сме баш е36каджии :mhihi:
Изображение

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 13 Авг 2012, 22:26

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:
Митко Стоянов написа:

Нали знаеш че сме предупредени , ще вземем да засегнем някой и да се оплаче от нас, и двамата нали сме баш е36каджии :mhihi:
Предупредени сме, щото кат кажеш на някой с претенции, че не разбира (щото наистина е така) и биваме публично порицани...
Ей ги сега разбирачите с прехвърлените зъби на ТДС-а, ще се подлъже момчето, ще отиде някъде с диагнозата от форума и ще му съдерат кожицата... :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Авг 2012, 9:19

ЧочоБМВ написа:Здравейте отново
вчера и днес умувахме над веригите но проблем с тях май няма. поне така каза чичо кольо комшията. Драмата обаче си остава пармо има не гре колата...ще ме побърка. Вече почвам да си мисля че насила съм я строшил и се депресирам. Някой дето разбира няма ли да се покаже...готов съм на платформа да закарам колата:(

В крайна сметка какъв проблем има тая кола?
1.аз разбрах,че е почнала да пали по трудно...(основните заподозрени тук са -подгрева, разхерметезиране на горивопровода,ел.магнитният клапан ...)
това кога се е получило,преди и след въртенето на паркинга?
като запали какъв пушек изкарва?
до като въртиш на стартер и точно преди да запали изважда ли някакъв дим от ауспуха?
2.тече от маркуча на разширителният съд:
-капачката му хубаво ли е стегната?
-какво е числото на капачката *140 или 200?
-имаш ли постоянна струя от от тънкият маркуч ,тръгващ от горният край на радиатора и отиващ в разширителният съд?
Я отговори на тия въпроси с твой думи ,та да намалим фасула малко :D
Тия вериги ако имат избягал зъб ,което си е като теория на вероятностите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
,то веднага ще смени пушека от ауспуха
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Авг 2012, 9:56

ЧочоБМВ написа:Здравейте отново

Качай я на платформата и заминавай в Габрово , там ще я оправят 100% . Аз от дизел не отбирам .
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 14 Авг 2012, 10:15

\MITETO\ DSB написа:
Zubcho написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Кажи на батю си да купи подгревни свещи.
Зъбе,как прескача зъб бе брато?не мога да си го представа даже.

Многократно има такива случаи Жико. Пресиян може да потвърди.

Има даже 2 прескачат

Наистина Пресиян има доста практика с тия коли,аз искам да сподели за случаите с прескачане на зъби на вериги....много ли са? как се получава?какви са решенията.
п.п. питането ми е от чисто любопитство,просто ми е интересно :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 15 Авг 2012, 0:21

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:За мен да прескочи 2 зъба или зъбните колела са на шайби или веригата е 10% по-дълга :) !

И са не ми стана ясно вие виждали ли сте прескочил зъб или така казаха в сервиза?
То не че се заяждам , ама и м54ката беше прескочила зъб ама назад , сигурно като съм давал назад в гаража да е станало ?

В кой сервиз? Лично аз пръвъхвърлих два зъба от глупост и вярвай ми колата няма палене. Да поясня нещо това няма как да стане при работещ двигател.
Иване на стария ТДС прескочи веригата когато въртях двигателя с ключ на шайбата,но в обратна посока на движението на двигателя.

ПП. Моля ви не ме карайте да не вярвам в това което съм видял с очите си.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: без да прави

Мнение от ЧочоБМВ » 15 Авг 2012, 9:47

Здравейте отново
Вчера провериха центровката в сервиз и проблем няма. Утре ще сменим с бати горивния филтър да видим дали няма да има някаква разлика и след това ще се наложи да се обърна към специалис.
Колегата рашо ауто си предложи услугите на лично, какво ще ме посъветвате вие?
Благодаря на всички за вниманието и се извинявам че ви занимавам с проблемите си.

Аватар

Мнение от ivan. » 15 Авг 2012, 9:48

\MITETO\ DSB написа:

В кой сервиз? Лично аз пръвъхвърлих два зъба от глупост и вярвай ми колата няма палене. Да поясня нещо това няма как да стане при работещ двигател.
Иване на стария ТДС прескочи веригата когато въртях двигателя с ключ на шайбата,но в обратна посока на движението на двигателя.

ПП. Моля ви не ме карайте да не вярвам в това което съм видял с очите си.

Мите,само за протокола -на коя верига ти бяха избягали два зъба и как ги хвана?
Аз съм виждал на горната ,но не избягали зъби,а избягал вал от колелото и зацепен на 180градуса ...и колата пали ,ама познай какво се случва....
Колегата също казва ,че му пали,ама по-трудно и в комбинация с другите проблеми,май верно е най-добре да я закара някъде да я погледнат :yes:
Предполагам и на колегата Зъбчо му е прескачал зъб ,щом даде такава диагноза още на 1-ва страница...нека да сподели и той :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 15 Авг 2012, 10:06

Zubcho написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Кажи на батю си да купи подгревни свещи.
Зъбе,как прескача зъб бе брато?не мога да си го представа даже.

Многократно има такива случаи Жико. Пресиян може да потвърди.

По мъжки ли да ми потвърди ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 15 Авг 2012, 17:37

Прескачат на м51 верижките ,така е .Това става обаче обикновено ,когато автомобила се остави на силен наклон ,а там честа реакция на водача е да я включи на задна.Дори се и поскъсват .Има колеги от форума на които съм им правил такива ремонти видяли са снимали са
Разбира се това,че ще прескочи е имало много голяма предистория ,много затруднен топъл старт ,дори стържене и други филхармонични звуци в агренажа.
Тук на чочко и батя му проблема няма да е такъв.Доколкото разбрах има ядове с водната система и труден старт.Ако чочко я е шупнал на паркинга хубаво ,прилича да е духнала гарнитурка и пие вода мотора,а водата пречи много на стартирането ,но ще има вода и от ауспуха.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ПредишнаСледваща

Назад към E34