Странно тресене между 90 и 100 км/ч - РЕШЕНО!
Модератор: Технически модератори
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Странно тресене между 90 и 100 км/ч
viper написа:Гумите ги балансираха двама различни гумаджии на различни машини (и с двамата до сега не е имало проблем). Шарнирите са в отлични здраве - няма скъсани маншончета, няма луфтове и т.н.
Това за висящият лагер може и да има идея, защото въпреки че има вибрация - не се усеща волана да бие, а цялата кола се тресе. Следобяда ще се навра под колата и ще пиша.
А, задните гуми

TheBoss написа:жанти от Е39 без втулки???
една друга,ама забравена причина е баланс на задните колела

by ''kompleksa''
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Колеги при мен одисеята е същата ..
Изправени предни джанти сменени гуми отпред и изправяне на задните джанти + баланс на четирите колела .Това беше по джантите и гумите за да е ясно че не е от тях .Сменени двата долни носача с двете биелетки,тампони стабилизираща щанга тампони на горните носачи от 750Li,дори и накладки.И след всичко това точно но 90км/ч тресе зверски просто не може да се кара !?!?!?! 3 пъти за 1 седмица колата ходи на стенд ...Поне според мен са шарнирите на горните криви носачи но майсторите категорично казват че са ОК само дето ги проверяват със една малка щанга дето е смешно.Според вас от горните криви може ли да прави такова тресене ..
Изправени предни джанти сменени гуми отпред и изправяне на задните джанти + баланс на четирите колела .Това беше по джантите и гумите за да е ясно че не е от тях .Сменени двата долни носача с двете биелетки,тампони стабилизираща щанга тампони на горните носачи от 750Li,дори и накладки.И след всичко това точно но 90км/ч тресе зверски просто не може да се кара !?!?!?! 3 пъти за 1 седмица колата ходи на стенд ...Поне според мен са шарнирите на горните криви носачи но майсторите категорично казват че са ОК само дето ги проверяват със една малка щанга дето е смешно.Според вас от горните криви може ли да прави такова тресене ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
При мен драмата се превръща в трагедия. Въртях гуми: предни със задни, слагах зимните (след баланс, естествено) - НИКАКВА разлика
Проверих лагера на кардана - бетон е, централната кормилна щанга е перфектна - никакви луфтове и т.н. Гледам, че черешките не са в много добро състояние, както и биелетките на задната стабилизираща щанга - другата седмица те са наред за подмяна

Проверих лагера на кардана - бетон е, централната кормилна щанга е перфектна - никакви луфтове и т.н. Гледам, че черешките не са в много добро състояние, както и биелетките на задната стабилизираща щанга - другата седмица те са наред за подмяна

viper написа:При мен драмата се превръща в трагедия. Въртях гуми: предни със задни, слагах зимните (след баланс, естествено) - НИКАКВА разлика![]()
Лагера на кардана кво да му проверяваш нищо няма да видиш. То ако е скъсан добре ама тогава определено щеше да го усетиш пръв , гумата на тампона си изглежда перфектна ама омеква и при поява на вибрации при въртенето на кардана си показва зъбките . Казвам го от опи съвсем скоро смених висящия лагер и тампона си беше досущ като новия та дори се зачудих да сменям ли или да кара още , но сложих новия и спря да бие кардана , факт. за горния колега с многото биене на 90км/ч с правени баланси , такива силни вибрации само от гуми и джанти ако ще и 100баланса да са правени. Имаше тема за подобен проблем , но със 18-ки джанти и решението беше в София на някаква по-стара машина която всъщност балансира на по-голяма скорост за разлика от новите пък и някакъв динамичен баланс се правел или нещо подобно. Криви гуми , ако е малка вибрацията трудно се хващат и задницата никак не е за подценяване на таз тежка кола .
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Пак поставям на дневен ред - тампоните на кривите носачи????

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
cod-cdbp написа:Пак поставям на дневен ред - тампоните на кривите носачи????
Колегата по-горе каза че ги е сменил.
Сменяй висящия лагер и да ти проверят хубаво средната кормилна щанга, въпреки че ако беше от нея щеше да ти счупи ръцете.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
крива гума 1 брой имаш., са остава и да я намериш.
пробвай с 4 джанти с гуми от някой без проблеми.
какви са ти гумите кажи?
на 90 волана ли тресе или дупарата трепери ? Фърлям боба , казва задна лява гума е крива
, на баланс е ок.
какви са ти гумите кажи?
на 90 волана ли тресе или дупарата трепери ? Фърлям боба , казва задна лява гума е крива

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
JIKI_RACER написа:крива гума 1 брой имаш., са остава и да я намериш.
какви са ти гумите кажи?
на 90 волана ли тресе или дупарата трепери ? Фърлям боба , казва задна лява гума е крива, на баланс е ок.
Гумите са някакъв Hankook 205/65/15 с DOT 2805

Тресенето е някак по цялата кола - не го чувствам във волана.
Черешките са в доста кофти състояние - маншончетата им буквално се ронят. Чудя се дали може да е от това...
За висящият лагер - ще го оставя за накрая, че подмяната му е голяма разправия

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
viper написа:JIKI_RACER написа:крива гума 1 брой имаш., са остава и да я намериш.
какви са ти гумите кажи?
на 90 волана ли тресе или дупарата трепери ? Фърлям боба , казва задна лява гума е крива, на баланс е ок.
Гумите са някакъв Hankook 205/65/15 с DOT 2805Иначе като ги качиха на баланса и аз гледах - не са криви.
Тресенето е някак по цялата кола - не го чувствам във волана.
Черешките са в доста кофти състояние - маншончетата им буквално се ронят. Чудя се дали може да е от това...
За висящият лагер - ще го оставя за накрая, че подмяната му е голяма разправия
Значи в задницата е драмта.
амортисори , тампони , черешки едва ли ...и пак крива гума ,тя не се вижда . вземи от някой 2 гуми с джантите. А може и висящия да е..сваля се кардана и генерацията//чак толко мнгоо не е разправията/
Черешките са лесни за проверка . качи едната гума на бордюр после и другата , ако никой не се обърне да види кво става за ок

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Няма общо с темата но да споделя - имах такива вибрации при спиране, мислех, че проблема е отпред, но в един ден смених задни дискове, накладки и черешки и се оправиха нещата. Моето лично мнение, че са или предните джанти или отзад черешките... Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Некой с Е34 да нема тресене между 88 и 92 км/ч ......километрите са по ваши показания,аз съм в мили и слаб по математика,както Жики казва тва е като със свещите...па тампони от 850,па носачи,па гуми ,па жанти,па носачи......тресенето намалява,но го има

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
мен ми втриса от време на време и мисля,че ми е от шарнира,защото единия си е за смяна.
ТДС - Турбо Див Селянин
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Манчев73 написа:Некой с Е34 да нема тресене между 88 и 92 км/ч ......километрите са по ваши показания,аз съм в мили и слаб по математика,както Жики казва тва е като със свещите...па тампони от 850,па носачи,па гуми ,па жанти,па носачи......тресенето намалява,но го има
Мойта не тресе на никоя скорост!
Само като чакам на сфетофара.

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
И мен никак не ми тресе 

Много като тебе вече плакаха ...
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5