Проблеми Бензин-Газ???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 28 Фев 2006, 22:42

bat Jeko написа:Здраве да е
Дали са запушени дюзите е трудно да се каже.
Тук продуктите на горенето са малко по различни и процеса като цяло е различен, няма сажди и ако има нагари те са много по различни от тези при изгарянето на бензина.
Дюзите са последнaтa грижя според мен, но може и да не съм прав , кои знае , само догадки.
Good luck
Бат Жеко, моите уважения ама тука няма6 представа колко не си прав ;) Ама хич не си прав. Казвам го със сигурност за6тото се занимавам с ремонт и диагностика на газови устройства и инж. системи. По-късно 6те пи6а по-подробно...
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 01 Мар 2006, 15:46

ТОМ възможно ли е дюзите да са толко запушени че въобще да не пръснат :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 01 Мар 2006, 15:57

vanko_520 написа::comp:

Колега закарай си колата на една диагностика за 20 кинта ще ти кажат всичко и не се занимавай с глупости ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 01 Мар 2006, 18:00

Здраве да е
Възможно е да не сам прав, просто си разсъждавах в писмен вид какъв е процеса на горене при бензина и газта.
И какво се отделя.
Ще се радвам да чуем края на историята
Good luck :bgflag:

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 01 Мар 2006, 21:02

Zik написа:
vanko_520 написа::comp:

Колега закарай си колата на една диагностика за 20 кинта ще ти кажат всичко и не се занимавай с глупости ;)
Това е най-правилното решение ;)
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 01 Мар 2006, 22:01

Zik написа:ТОМ възможно ли е дюзите да са толко запушени че въобще да не пръснат :roll:
Аз имам много такива случаи, дюзите са така затлачени че капчица не пускат. Но това се случва обикновенно на таксиджийските коли или на такива които не са работили на бензин 1-2 години. При ВСИчКИ конвертирани на газ автомобили е характерно ускорено :!: запушване на дюзите или карбуратора. Когато двигателя работи на газ дюзите се запушват защото през тях не тече бензин и картерните газове в комбинация със смолистите вещeства намиращи се в газта полепват по стените на всмукателния колектор и по разпръсквача на дюзата. Всеки който е свалял всмукателен колектор знае каква мизерия е вътре ;) И ако колата е карана само на бензин си личи как само върховете на дюзите са чисти ;) Защото бензина ги почиства ;) А когато спрем бензина започва полепването :!: И като добавим нежеланието на повечето собственици да карат поне малко на бензин или поради някаква повреда (най-често помпа) колата дълго не се кара на бензин се получава това запушване :!: Същото важи и за карбураторите. Колкото е по издухан двигателя, толкова по-ускорено е запушването...
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 04 Мар 2006, 13:09

мерси за инфото 8) все си мислех че не може да са запушени на Тотал

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 04 Мар 2006, 13:27

Zik написа:мерси за инфото 8) все си мислех че не може да са запушени на Тотал
Дори и на една трета да са ти запу6ени, пак 6те се нару6и много работата на мотора. Така че дали малко или много все са за чистене или замяна. Ло6о е когато се оставят дълго без бензин, тогава направо са за изхвърляне ;)
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от leshoiad » 28 Мар 2006, 10:50

Чакайте сега и аз да кажа.
Имал съм проблеми с АГУ-то много пъти. Пич преди да отидеш на диагностика и да си дадеш паричките, направи това което ше ти кажа. Това че са ти затлачени дюзите е ясно, ходи и си купи STP концентрат за почистване на дюзите на инжекциона. Напълни резервоара със 60 литра бенз и го издухай тоя бенз, но да е на дълъг път за да може концентрата с горивото равномерно да постъпва в разпръсквателите. Така 2 пъти. Гарантирам че още на 100 км на първия резервоар ще почувстваш разликата. Ултразвука в твоя случай също ше свърши работа, но мненията за използване на ултразвук са смесени. Разбира се преди да направиш каквото и да било провери си бенз. помпа, ток, подкачване. Тока се проверява с фазомерче за слаби токове върху накрайника на кабелаците, непосредствено преди да влезе в куплонга на бенз. помпа, а подкачването си го провери преа филтъра който е отдолу по резервоара, ше го видиш, олаби скобата малко и тва е.

Потребител
Аватар

Мнение от Mr. Bad Guy » 28 Мар 2006, 19:08

leshoiad написа: Тока се проверява с фазомерче...

Внимавай да не бръкнеш в третата фаза, че там има 380 волта :maad:

Ако нямаш какво да казваш, не го прави тук. Заяжданията не са добре дошли. От Модератора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 05 Апр 2006, 2:45

leshoiad написа:......... ходи и си купи STP концентрат за почистване на дюзите на инжекциона. Напълни резервоара със 60 литра бенз и го издухай тоя бенз, но да е на дълъг път за да може концентрата с горивото равномерно да постъпва в разпръсквателите. Така 2 пъти. Гарантирам че още на 100 км на първия резервоар ще почувстваш разликата. Ултразвука в твоя случай също ше свърши работа, но мненията за използване на ултразвук са смесени.........

Според мен даже и да се отпушат дюзите (което ме съмнява с каквато и да е добавка) всичките боклуци от резервоара (нали там сипваме добавката) ще отидат в дюзите :mhihi:

Според мен - основно почистване на горивната система:
-сваляне на резервоар и почистване
-продухване на бензиновите магистрали
-дюзите задължително на ултразвук (ако имаш познат в някой сервиз ги оставете цяла нощ във ваната)
-смяна на горивен филтър.

успех ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Проблеми Бензин-Газ???

Мнение от Бат Боико » 15 Апр 2006, 23:56

При мен е сащтата работа...ад...на бензин е бавна като каруца...немои да пали като е студена на бензин.Като загрее ниама проблем-пали.Но сутрин ме изкарва от нерви.И гарми като и дам пове4ко газ!Диузите ги по4истих и то4но след 3 дена-същтата работа.А да попитам ако ниакои мойе да помогне...на ниски обороти двигателя работи на пресекулки т.е. тум-тум-тум!Снеих свещи но не е от тожа да не би да губи токове(с оборотите ниама проблем)[/b]

Предишна

Назад към E34