Проблем с ключалка ? замрьзване ??

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Re: Проблем с ключалка ? замрьзване ??

Мнение от kemakozeE36 » 12 Фев 2012, 17:57

ivoo написа:
kemakozeE36 написа:.........

:kuku:

какво?

Те ви една излишна глезотия:
Изображение
Те ви един нормален ключ на който основното му предназначение е абсолютно същото:
Изображение
Нормално е в студовете да ви изпозамръзнат и ключалки и пръскалки и уплътнения, ма проблема е там, че много им се вталясвате на тия неща и почват тука да се сипят разни теми от рода "..замръзна, ами сега?" ми взимаш си една карфица за размразяване на пръскалките, а за уплътненията и ключалките с малко повече сила и всичко става. От 4 врати все една ще се отвори мама му стара. Скакво да се мажат уплътненията- с графитна грес :dummy:

al capone написа:Добьр ден колеги вчера вечерта се опитах да отворя колата , но ключа заяжда. като го завартя наляво за заключване прави оборот , но като пробвам надясно за отключване стига до определено положение и запецва ? палчетата на вратите изобщо не щракват .. :dunno: не изках да го напьвам да не земе да се счупи ключа.вьпроса ми е от какво може да е най - вероятно от замрьзване , но няма логика защото ключа си прави оборот, но не пьлен.А колата ми трябва спешно и трябва да реша проблема . Някакви идеи ? :roll:

Значи тоя номер може да ти го върти и лятото. Просто имаш една много много шибана блокировка на много много шибаните ключалки и понякога е много тегаво отварянето с ключа, ма за тва няма кой да се сети иначе ;)
Въпросните ключалки не замръзват току-така да знаеш, дори оня ден след автомивка нямаше проблем, а нито съм пръскал и мазал нещо, нито ще пръскам и ще мажа. После аз с "китайската" аларма(не за друго, ми щото не била оригиналната) няма проблеми- отключване, заключване всичко е ОК. Що въртите като на ладите още ключовете по вратите нямате ли дистанционни, аларми нещо... :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Фев 2012, 18:27

Наистина не замръзват как да е тези ключалки, моето Е30 беше две зими нон-стоп на открито в двора, единственото замръзнало нещо беше задният багажник и то гуменото уплътнение, ключалките са си куча марка, отключват се мазно и в най- якият студ :dunno:
Може да има някакъв друг проблем с механизма, а студът само да е допринесъл за "симптомите".
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 14 Фев 2012, 4:18

saleen написа:Наистина не замръзват как да е тези ключалки, моето Е30 беше две зими нон-стоп на открито в двора, единственото замръзнало нещо беше задният багажник и то гуменото уплътнение, ключалките са си куча марка, отключват се мазно и в най- якият студ :dunno:
Може да има някакъв друг проблем с механизма, а студът само да е допринесъл за "симптомите".

За Е30 не знам, ма 34-ките имат една простотия ако не се лъжа Dead lock се казваше дето просто ти блокира всички ключалки и просто няма отключване. Аз няколко пъти се правя на тарикат с ключа и от 10 пъти 3 пъти си влизам през джама и един път отварям заден прозорец с пвц тръба през ски сака(да живеят стъклата с чекръци). От тогава знам- "китайската" алармаа :mhihi:
с нея досега проблеми никакви
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520 24 V киселяк
Мечтае да кара: бумер 320 IS

Мнение от al capone » 15 Фев 2012, 19:08

отвори се накрая колеги зех размразителна течност за ключалки налях доволно и на следващия ден се отвори без проблем , но друго забелязах след като заключа колата на шофьорската врата не и щраква докраи палчето и като дрьпна се притваря вратата ? :nono: това го забелязах и на задната понеже някои беше рьчкал нещо и тя беше прикрехната .. :paranoid:

Предишна

Назад към E34