амортесъори за е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 16 Мар 2006, 17:12

маречков написа:Джани, тия амортисьори да не са от луноход.
И аз сменях моите, ама си остана на същата височина.Но моите ги чаках, че бяха по някаква заявка(абе май ме превъртяха с тая заявка), но са си обикновенни "монро".

амортесиорите са газови закс със сертификати и тн. не знам що така стана старите оба4е бяха некви 4ервени на цвят :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 16 Мар 2006, 17:14

WilliamsF1Team написа:Бате, тва е като Х3 кво да ти кажа...
Режи пружини малко селско е обаче е по добре отколкото да си си купил Е34 и да караш Х3...
Иначе какво да ти кажа..............

П.С. Абе хубава ти е количката само малко смъкване иска и некои други дреболийки :mhihi:

какви са тези други дреболийки ако не е таина . кажи за да знам към какво да се насо4а :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 16 Мар 2006, 17:25

Проблема е, че омекват задните пружини.Задницата кляка и тежеста минава назад.Оттам предницата олеква и се вдига.Аз смених задните пружини с KW -20мм и задницата си остана на същата височина :mhihi:
Проблема с клекналата задница май го имат повечето от е34-те :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Madmax » 18 Мар 2006, 12:16

Penchev написа:И аз се чудя каква е тая мистерия с височините на предниците :roll:
Значи,като си купих колата преди близо 3 години,си смених амортисьорите отпред и тогава ми направи впечатлеие,че колата отпред седеше малко по-висока ... Декември месец си сложих нови "Билщайн" отпред и колата запази нивото,както преди :roll:
Мерих с ролетката на Сашо - Plague,предницата на туринга и се оказа,че колата му е с 14 мм по-ниска отпред :shock: задниците са ни на едно ниво :arrow: мерсни са и разликата им е 3 мм,защото сашо си пререгулира нивомата да му държи задницата мъничко по-високо ...
той не е сменял нищо отпред - така си е дошла колата му от Италия.

Има един човек,който може да каже тук със сигурност каква трябва да е височината отпред :arrow: Madmax :roll: ,която принципно се измерва от долния край на джантата до веждата на калника :idea:
Дано не е спрял да влиза тук,защото е много ценен кадър и на мен и на Тод ни е помогнал навремето за нивомата :help:

Георги Пенчев

Пенчев, тука съм, но напоследък малко позабравих форума. Ето ви размерите на разстоянието от долния ръб на джантата до горния ръб на калника: 15 цола - 588мм, 16 цола - 601мм, 17 цола - 616мм, Допустимо отклонение +-10мм. Според мен е нормално при смяна на амортисьори с нови да се вдигне колата, защото съпротивлението и инертността нарастват. Който иска по-ниско сменя окачването с по-ниско такова.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Мар 2006, 13:22

Здравей :wave: Радвам се,че те виждам отново :D :D

Нали борда на гумата нямаше значение,като се прави измерване :?:
Примерно ако заводски й дават 225/60/15 а аз в момента съм с 215/65/15 :?: :roll:

Много здраве :wave:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 19 Мар 2006, 20:59

колеги преди малко мерих разтоянието от долния ръб до калника то4но 616мм при 17 цолова джанта пък вие сами виждате 4е колата седи много високо. :?:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Мар 2006, 7:37

Измерих си предницата вчера и от 2-те страни имам по точно 601 мм с 15 цола джанти :roll: +/- 10 мм , значи имам 3 мм над допустимото разстояние ... Стойноста ми съвпада с тази за 16 цолова джанта,каква е тая работа незнам :help:

Задницата ми празна е 550 мм - нека колегите с нивоматите кажат празни какво разстояние имат :help:

Георги Пенчев
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Мар 2006, 21:30

Днес натоварих задницата с 280 кг товар,както ни бе посъветвал преди година и половина MadMax и установих ниво от 535 мм при номиналното натоварване :idea:

Като я натоварих,нивото и спадна на 510мм,направих едно кръгче и като спрях ниво-регулатора беше вдигнал до 535мм (10мм над допустимото).

Измерих предницата отново и тя си беше на същото ниво от 601 мм :roll: Възможно ли е автомобила ми да е оборудван с по-усилено/високо окачване ? Гледал съм в каталог такава възможност за избор от страна на първия собственик,та как можем да разберем параметрите на едно такова окачване ?? Може би ще имаме отговор на някои въпросителни :roll: ...

MadMax :help:

П.С. Само да си дойдеш един ден живот и здраве ще има почерпка и то каква .. :twisted: :twisted: :twisted:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 28 Мар 2006, 7:35

Някои модели имат ръчна настройка на амортесьорите.В горния край на бумбето има тапа и под нея има една врътка.Старото ми БМВ имаше такава и след смяна на амортисьорите предницата не се вдигна и с милиметър макар че единия беше нацало заминал.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 28 Мар 2006, 11:59

Пенчев да не би стария собственик да и е правил "тунинг".До колкото ми е известно някой от колите с автоматично регулиране на нивото имат едно лостче на задния мост,което като му се промени дължинатата(с рязане и заваряне :mhihi: ) се променя височината на задницата.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 28 Мар 2006, 22:30

:mhihi: не,не й правено нищо такова :D Гледана е и в "Дару" и в друг сервиз,така че няма съмнения дори :) Защо,на снимката ли видя нещо съмнително :?:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 29 Мар 2006, 11:22

Не не на снимката.Нали се оплакваш че ти седи по високо задницата.

Предишна

Назад към E34