Питане за Е34 - съвет за покупка

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Питане за Е34 - съвет за покупка

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Дек 2011, 22:13

bat_gosho написа:20ката иска обороти за да върви,но влезе ли в обороти мамата си е ....Колегата JIKI_RACER сигурно е случил на някоя починала,затова говори така :nono:

Баш тъй ще да е :) ! Тя мойта да беше починала само :mhihi: !
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 11 Дек 2011, 22:53

колега, търси си читава е34, независимо от това което се пише във форума. какъв мотор колко гори и колко се разваля е въпрос на читава поддръжка :yes: е34 е много благодарна кола и ще останеш доволен :yes: ама като гледам май само в Пловдив 20ките вървят :mhihi: :mhihi: :mhihi:
п.с. само м52б28 ли е хубав мотор на БМВ, че сички други ги плюят толкова :roll: сигурно щото всички останали БМВта горят, развалят се и се трошат.... пфу... много скапани коли... зема да си сложа мотор 1.6 ТД от аЛди че са много бръзи и не горят.... то ако беше толкова хубав, нямаше да измислят м54... :confused:
п.с.2 JIKI, не се чувствай длъжен да ми отговаряш на послеписа, не визирам теб :winky:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Дек 2011, 23:04

Turbo_Ted написа:колега, търси си читава е34, независимо от това което се пише във форума. какъв мотор колко гори и колко се разваля е въпрос на читава поддръжка :yes: е34 е много благодарна кола и ще останеш доволен :yes: ама като гледам май само в Пловдив 20ките вървят :mhihi: :mhihi: :mhihi:
п.с. само м52б28 ли е хубав мотор на БМВ, че сички други ги плюят толкова :roll: сигурно щото всички останали БМВта горят, развалят се и се трошат.... пфу... много скапани коли... зема да си сложа мотор 1.6 ТД от аЛди че са много бръзи и не горят.... то ако беше толкова хубав, нямаше да измислят м54... :confused:
п.с.2 JIKI, не се чувствай длъжен да ми отговаряш на послеписа, не визирам теб :winky:

Забрави да му кажеш къде да я търси....и какво точно да търси !Читава е34 е не цена на средна е39 , нещо като с е30ките стана.

ПО повод послеписа ти ..м50 мноо хубав мотор ама сме 2012та, не 91ва. М52б28 = цена на която се намира в БГ към качество = не си заслужава да си ремонтираш 20ката. За м54 си си отговорил сам ...а за 20ката ще кажа пак че вървене към то горене е крайно разочароваща .
Последното ми ходене с 20ката беше към хижа Вихрен с 4 човека , багаж по 1 раница , едно мондео дизелово (старото 2000г да е )
такава черна хела ми направи че.............още се събуждам изпотен от мисълта как ми се смяха :mhihi: !
Изображение

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 11 Дек 2011, 23:09

JIKI_RACER написа:
Turbo_Ted написа:колега, търси си читава е34, независимо от това което се пише във форума. какъв мотор колко гори и колко се разваля е въпрос на читава поддръжка :yes: е34 е много благодарна кола и ще останеш доволен :yes: ама като гледам май само в Пловдив 20ките вървят :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забрави да му кажеш къде да я търси....и какво точно да търси !Читава е34 е не цена на средна е39 , нещо като с е30ките стана.

ПО повод послеписа ти ..м50 мноо хубав мотор ама сме 2012та, не 91ва. М52б28 = цена на която се намира в БГ към качество = не си заслужава да си ремонтираш 20ката. За м54 си си отговорил сам ...а за 20ката ще кажа пак че вървене към то горене е крайно разочароваща .
Последното ми ходене с 20ката беше към хижа Вихрен с 4 човека , багаж по 1 раница , едно мондео дизелово (старото 2000г да е )
такава черна хела ми направи че.............още се събуждам изпотен от мисълта как ми се смяха :mhihi: !

ако мондео турбодизел (90кс) ти е връчило бинокъл - определено си за смяна на мотор :confused:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 11 Дек 2011, 23:23

^ ми той затова го е сменил сигурно :mhihi:
по темата:
ако колегата не държи да е бензиново,аз бих му препоръчал тдс с автоматик.при читав такъв средният разход е 8/100 с 20лв 100км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Дек 2011, 23:57

Абе не знам дали е бил за смяна с 13.5 компресия на 6 цилиндъра , щото хората си го карат и до днес в е36цата....

Сменил съм го щото е умрел от завода на сички умуващо по въпроса..

Отзад TDCi пишеше , и стига сте ги изкарвали тия 20ки самолети , стегнете се малко , кат им пуснете климатика и не мое да тръгнат с 4 човека на зеленото.Излагате се вече . КУпихМЕ си 20ки , щото имаше 5000лв акциз 2008ма , а за ТДСа бех подготвен още тогава.
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Дек 2011, 20:34

520 не е спортна кола, върви само ако няма с какво/кого да замериш, че иначе ще ти иде кефа от колата
това е кола за возене
харчи много
комфортна е, итн итн, няма особени кусури

какво да гледаш в една Е34 - ръжда под долните лайсни на вратите, около капачето на резервоара
мотора да работи чисто и без излишни метални звукове, в целия диапазон от обороти
окачването по принцип е меко и ако не седя на шофьорското място в моята си кола почти не го усещам, въпреки, че се е разбило от софийските улици и няколко мои грешки (с 70 през троен жп прелез, предницата скочи 50-60 санта...)
ако е на около 200К, има шпер, кожа, клима и е 520 без ръжди реалната цена е около 3500
ако си намериш автопилот (темпомат - ръчката под тая за чистачките и работи - няма такава втора екстра, без него все едно да нямаш климатик да речем, за извънградско само се возиш, просто е страхотно)
мотора - м50 задължително, ако имаш пара за 530/540 вече колегите да разкажат

успех
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 12 Дек 2011, 23:53

понеже от известно време се занимавам да поддържам на жената пежото (306 '99) мога да кажа, съществена разлика в цените за частите и труда не откривам. части се намират лесно и всякакви. за 525-ца бензин комби и аз се оглеждам още от пролетта, но не съм видял и една читава. затова си карам 520-ката и нямам оплаквания откъм вървеж и разход.

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 13 Дек 2011, 1:19

Ще ме извиняват колегите с летящите чиний, но мойта неръждясала М20В20 ще направи смешни повечето М50Б20-ки. Това е кола за дълъг път, а комбинирана с приличен газов инжекцион ще радва и джоба. Лошата новина е, че подобна кобинация (що-годе читава кола + що-годе читава газова утредба) е малко неприятна откъм цена, но както се оказва - безплатен обяд няма :mhihi:

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 13 Дек 2011, 3:05

viper написа:Ще ме извиняват колегите с летящите чиний, но мойта неръждясала М20В20 ще направи смешни повечето М50Б20-ки.

и аз това твърдя, ама го смятат за заяждане - м20 е много по-прост и надежден мотор от м50, по-лесно понася газифициране и още куп плюсове
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 13 Дек 2011, 11:07

стана време и аз да се включа
първо за автомата- много е здрав и ако се потдържа къдърно ще кара дълго
второ520- тук се чуствам засегнат тази кола ме закара до дания и ме върна демек софия копенхаген 2370км и толко и обратно за 40 часа
та колега въпросът ти е за е34 ми изпадне ли ти добра просто не питай а взимай няма по добра
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Потребител
Аватар

Мнение от sexter » 13 Дек 2011, 19:00

Днес направих един преход Пловдив - бургас и обратно и колата ми даде 8,5л/100км бенз М50Б20 като според мен може още да се свали разхода.Немога да разбера що толкоз ги плюете 20-те за изграда са доста мудни но извънградско си е много прилична кола ....

Потребител
Аватар

Мнение от VIHROGON » 14 Дек 2011, 11:24

Колеги да си говорим истини защото Е34 е истинската кола че са на изчезване сам съгласен но все още има запазени и гледани коли така че каквато и петица да си купиш колега няма да е от магазина но без някой лев да хвърлиш по нея няма как да стане :yes: Гледаш ли я ще те слуша да знаеш такива като Жики като Кончето като Миклухо МИТКО толкова много пари са набили по тия Е34 че вече са ги забравили повечето :winky:
С малко сърце и мерак и твоята бъдеща Е34 ще изглежда като нашите петици :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от konrad » 16 Дек 2011, 21:49

Значи засега разбрах, че запазен екземпляр едва ли ще намеря, че автоматикът дава засечки и, че моят двигател ако е бензин трябва да е 2.5. Интересно какво ще кажете за този дизел TD със 116к.с.? За TDs съм чувал много лоши неща относно надеждността и поддръжката. Бях приготвил 5-6000лв, ясно е, че в началото отиват още 1000лв за обслужване или неотложни поправки. Автоматикът наистина ли и е толкова зле? В Какъв смисъл че се поврежда често или че превключва бавно и яде много мощност? Че си мислех това да ми е дена от екстрите.

Добре де, а какво ще кажете за следващия модел Е39 тогава? Той също го има този бензинов двигател 2.5, който ми харесва.

Потребител
Аватар

Мнение от sexter » 16 Дек 2011, 23:53

май тези парички които си приготвил стигат за читаво е34 ....дори и е39 да си вземеш може да се скапе автомата все пак не е нова кола а извън града не мисля че ще усещаш липса на мощност заради автомата

ПредишнаСледваща

Назад към E34