смяна на двигателя тдс със 30д възможнолие???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: смяна на двигателя тдс със 30д възможнолие???

Мнение от Пресиян Василев » 21 Окт 2011, 7:58

Zubcho написа:Абе по-добре направо друга кола. Това е най-чистия и евтин вариант :) Това 3.0д, 4.0д, 4.0и и всякакви други вариации на темата може да се сложи, НО ако си го правиш сам. Ако не го правиш сам в гаража с цел да избягаш от жената, децата, тъщата, тъста и тн. си е чисто набутване. Дето се вика по-добре да направиш тюнинг на наличния мотор, от колкото да присаждаш други дето никой не знае как става.

Става бре Ивко,правено е .вярно не в е34 ,ама що мислиш ,че колата я продадахме.Ми щото все нещо не е като хората.
За да стане както трябва е хубаво да го има оригинално внедрено.Преправяш ли все нещо после ще куца.
Дали тея неща дето не са като хората могат да се прегльтнат и да не не ти пука.Става вьпрос за вибрации,щото тампоните си приличат ама онея по твьрди ,аспуси дето все неможеш да ги наставиш и така нататьк.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 22 Окт 2011, 21:51

Според мен само с кутията ще имаш проблем - няма място за нея - онази е доста по - едричка
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 23 Окт 2011, 23:43

gruevvv написа:здр не искам да купувам друга кола имам поло 1.4 дизилак и ми върше страшна работа просто искам да оправя е 34 че мн ми харесва и да сменя мотора,знаете добре ,че 2,5 тдс е доста проблемен двигател вече го ядох едимпат със главата сега ми се струва че помпата ще издава багажа..така или иначе чакам да я вкарвам за пално боидисване и се чудя пак ли черна да я боидисам или тъмно сиф мат днеска видях една троика боидисана така мн яко и седеше проблема е мотора и какъв по точно и колко горе доло ще ми легни това удовоствие

Това за проблемен двигател в кой филм го гледа? :dunno:
Иначе по темата възможно е вече има такава кола и се кара.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gruevvv » 24 Окт 2011, 16:09

\MITETO\ DSB написа:
gruevvv написа:здр не искам да купувам друга кола имам поло 1.4 дизилак и ми върше страшна работа просто искам да оправя е 34 че мн ми харесва и да сменя мотора,знаете добре ,че 2,5 тдс е доста проблемен двигател вече го ядох едимпат със главата сега ми се струва че помпата ще издава багажа..така или иначе чакам да я вкарвам за пално боидисване и се чудя пак ли черна да я боидисам или тъмно сиф мат днеска видях една троика боидисана така мн яко и седеше проблема е мотора и какъв по точно и колко горе доло ще ми легни това удовоствие

Това за проблемен двигател в кой филм го гледа? :dunno:
Иначе по темата възможно е вече има такава кола и се кара.

не съм го ледал колега а съм патил и за това ти казвам няма смисал да говорим че няма проблеми тдс защото не е така мога да ти изреда поне 4 проблема които се случват на 90% от тдс !!!!!кат почнеш верига помпа ,,не пали като е топла пукане на глава и тем подобни!!! но ясно почти реших проблема със сигорност ще купя чисто нов двг говорих със бмв доставчеците и ще ми легни около 5000 еуро да се надява ме че ще излезне сполочлив ... благодаря на всички за мнението ви и успех за на пред:)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 24 Окт 2011, 18:11

5000 еуро за 2.5тдс или 3.0д?
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Окт 2011, 18:23

щом те плаши ТДС-а, къде си тръгнал към комон рейл-а? :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gruevvv » 24 Окт 2011, 18:26

golov_bg написа:5000 еуро за 2.5тдс или 3.0д?

за тдс със всичко по него накачено

Потребител
Аватар

Мнение от gruevvv » 24 Окт 2011, 18:27

Stanchev написа:щом те плаши ТДС-а, къде си тръгнал към комон рейл-а? :mhihi:

може ли да се намери по ефтино и каде?

Потребител
Аватар

Мнение от gruevvv » 24 Окт 2011, 18:29

Stanchev написа:щом те плаши ТДС-а, къде си тръгнал към комон рейл-а? :mhihi:

???? в къв смисал го казваш-а???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 24 Окт 2011, 18:41

Голяма веселба е тази тема :mhihi:
Има Е39ки с 2,5тдс, 2,5д и 3,0д. Има и Е38 с 2,5тдс, 2,5д, 3,0д и 4,0д. И при двата автомобила няма разлика в купето при рзаличните двигатели и скоростните кутии пасват без проблем. Та в този ред на мисли в Е34 може да се навре всичко. Електрониката е най-малкия проблем.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 24 Окт 2011, 18:47

:mhihi: За двигателите спрени от производство се доставят не нови, а рециклирани в завода производител стари такива. И се доставят голи като пушка - без колектори, без турбо, без виско, без ремъци, ролки, обтегачи, АГР клапан...
Изображение

:ok:
Изображение

:mhihi: и за тая цена... де да знам, ама всеки си има приоритети различни... :mhihi: а пък аз отивам да изям две колчета с домати :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gruevvv » 24 Окт 2011, 21:23

ddddk написа::mhihi: За двигателите спрени от производство се доставят не нови, а рециклирани в завода производител стари такива. И се доставят голи като пушка - без колектори, без турбо, без виско, без ремъци, ролки, обтегачи, АГР клапан...
Изображение

Изображение

:mhihi: и за тая цена... де да знам, ама всеки си има приоритети различни... :mhihi: а пък аз отивам да изям две колчета с домати :mhihi:

братми незнам на къв разбирач ми се правиш обаче си мн назад със времето и това със рециклирането е наи голямата глупост кадето съм я чувал влез кадето трябва и ще разбереш какво и как и по какъв начин можеш да си го паръчаш ..със две думи оригенални части на е34 всичките са рециклирани бягаи да си играиш със пясъка и аз не разбирам обаче ти изобщо си нямаш хал хабер извениме но си от хората които кретикуват а не помагат тагаче ступи със 200 на педала и си даи гас:)

-------------------
Колега, тук ако си забелязал такъв език изобщо не се толерира !!!!
Одобрих ти мнението само за да не си пишем на ЛС защо не ти се появяват постовете и да видят колегите на какво си способен.
Лично мое мнение е, че дължиш издинение не само на ddddk, а и на всички които ти четат поста.
Ако това се повтори на момента "ступвш със 200 на педала и си даваш гас"
За правописа просто няма какво да кажа .....

СЧИТАЙ ГО ЗА ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

tsb_bg

Потребител
Аватар

Мнение от gruevvv » 25 Окт 2011, 1:08

gruevvv написа:
ddddk написа::mhihi: За двигателите спрени от производство се доставят не нови, а рециклирани в завода производител стари такива. И се доставят голи като пушка - без колектори, без турбо, без виско, без ремъци, ролки, обтегачи, АГР клапан...
Изображение

Изображение

братми незнам на къв разбирач ми се правиш обаче си мн назад със времето и това със рециклирането е наи голямата глупост кадето съм я чувал влез кадето трябва и ще разбереш какво и как и по какъв начин можеш да си го паръчаш ..със две думи оригенални части на е34 всичките са рециклирани бягаи да си играиш със пясъка и аз не разбирам обаче ти изобщо си нямаш хал хабер извениме но си от хората които кретикуват а не помагат тагаче ступи със 200 на педала и си даи гас:)

-------------------
Колега, тук ако си забелязал такъв език изобщо не се толерира !!!!
Одобрих ти мнението само за да не си пишем на ЛС защо не ти се появяват постовете и да видят колегите на какво си способен.
Лично мое мнение е, че дължиш издинение не само на ddddk, а и на всички които ти четат поста.
Ако това се повтори на момента "ступвш със 200 на педала и си даваш гас"
За правописа просто няма какво да кажа .....

СЧИТАЙ ГО ЗА ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

tsb_bg

да ве колега няма пробле ми ..о.б.а.ч.е прави за белешка на тези които под-гряват свещите не кадето трябва или и тука има наши и ваши?? които се защитава те ,,по принцип саита не е за правопис ???,а е за обогатяване на знанията ако не се лъжа????? да трудно ми е да пиша на бг но никога не съм учил в бг училище по простата пречина че не живея там за съжаление но както и да е .... до момента има само две три изказвания да ли става или не става зададената тема от мен.. всичко останало е критика но не на място брат ми.... извинявам се за спама но да бях питал във facebook със сигорност щях да получа много по добра информация!!! да се надява ме,че това ще го одобриш за да си направят сметка спамаджийте ииии както наречени те разберачи там ...лека от мен и успех в саита;) регистрирах се за консултация но явно збърках !!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Окт 2011, 8:16

Не се карайте за глупости.

По-темата. Този чисто нов мотор, дори и гол да дойде това е най-малкия проблем. Нали човека си има стария, ще го накачули и готово. Само да препоръчам да си смениш всичко що е гумен маркуч по мотора и входящия колектор. Гарнитурите не ги коментирам изобщо.

След това ти препоръчвам да сложиш задължително чип и да се радваш на 170 к.с. на вала. Задължително помпата да я центровате на заводските настройки ако сложиш нов мотор.

Единствения проблем на тези ТДС-и, е че са много капризни като навъртят еди колко си км. Най-тъпото, е че Италиано ги е съсипал от каране и ние тук отнасяме всички негативи. Като цяло е хубав мотор и с ръчни скорости си дава добър разход (за 1994-2000г.) 6-7 извън градско и 10-11 в града (това за нов мотор) За голяма кола си е доста прилично. Аз лично съм постигал такъв разход с ГНП на фабрична порция нафта и 15-ки джанти :mhihi: (6.5/100 извън градско с автомат)

Каквото и да говорим това с новия мотор е най-добрия вариант според мен. 3.0д е за някакъв проект дето да си седи в гаража и да си го чоплиш с 2-3 приятели в свободното време и после като го направиш да позираш във форумите :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от gruevvv » 25 Окт 2011, 15:46

Zubcho написа:Не се карайте за глупости.

По-темата. Този чисто нов мотор, дори и гол да дойде това е най-малкия проблем. Нали човека си има стария, ще го накачули и готово. Само да препоръчам да си смениш всичко що е гумен маркуч по мотора и входящия колектор. Гарнитурите не ги коментирам изобщо.

След това ти препоръчвам да сложиш задължително чип и да се радваш на 170 к.с. на вала. Задължително помпата да я центровате на заводските настройки ако сложиш нов мотор.

Единствения проблем на тези ТДС-и, е че са много капризни като навъртят еди колко си км. Най-тъпото, е че Италиано ги е съсипал от каране и ние тук отнасяме всички негативи. Като цяло е хубав мотор и с ръчни скорости си дава добър разход (за 1994-2000г.) 6-7 извън градско и 10-11 в града (това за нов мотор) За голяма кола си е доста прилично. Аз лично съм постигал такъв разход с ГНП на фабрична порция нафта и 15-ки джанти :mhihi: (6.5/100 извън градско с автомат)

Каквото и да говорим това с новия мотор е най-добрия вариант според мен. 3.0д е за някакъв проект дето да си седи в гаража и да си го чоплиш с 2-3 приятели в свободното време и после като го направиш да позираш във форумите :D

колега съгласен съм със тебе за мн навъртяни километри за колите кадето влизат в бг аз ви препоръчвам италианска кола да не си взимате освен ако не е наистена от парва кола със сервизна книща иначе полойението е мн критично смяна на масло редко да се каже за тях е не позната дума пък за филтри да не говорим и се карат колите наистена душманската тва да ти докарат 10 годишна кола на сто хил. км просто си го избите от главата другата ми кола март 2012 ще направи 3 години от както съм я копил чисто нова и е почти на 90 ьил километра ,,, а за горенето на дтс и на мен ми харесва повече от 11 не ми е давал разход и по принцип си го настъпвам мн сериозно събота и неделя когато съм свободен:

ПредишнаСледваща

Назад към E34