"Непредвидена" ревизия М20Б20 и няколко въпроса

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: Е38

Re: "Непредвидена" ревизия М20Б20 и няколко въпроса

Мнение от djovani78 » 02 Ное 2011, 1:57

:yes: току що я подкарах :clap: Първо и налях вода за да проверя за течове и обезвъздуших хубаво (около час и половина си играх).Направо неможах да повярвам колко вода пое тоя мотор :kuku: . След това източих радиатора и налях 5л.концентрат и пак обезвъздушавах ,но сега стрелката седи на 12 .00 парното си духа топло и всички маркучи се стоплиха. Междо другото докато радиатора беше свален го измих хубаво и сега дори имам чувството ,че загрява малко по бавно :shock: .За хидравликата :свалих качанчето източих старата течност (която не беше никак стара :shock: а си беше кърваво червена) смених скобите на маркучите към казанчето, повъртях малко на ръка шайбата на помпата докато тя усезаемо се втвърди и ми беше по трудно да я превъртам .Закачих ръмъка, опънах го и ....О чудо всичко си дойде на мястото :помпата пее :yes: .
На първо време това което ми прави впечатление е ,че са ми малко ниски оборотите на празен ход и в пъвия момент като изключа от скорост се опитва да изкасне :banghead: .
Като така е и на газ и на бензин,дали като съм откачал жилото съм разместил нещо или... :dunno: ?

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 02 Ное 2011, 18:11

прегледай за въздушните маркучи добре ли са ти сложени и виж стъпковото моторче дали ти е почистено :bchug: щом и на двете горива го прави. с пожелания за много безаварийни километри :bchug:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от djovani78 » 02 Ное 2011, 23:32

Благодаря !! Току що навъртях около 50км и не ми се слизаше :lalala: .В събота ще я кача на газ анализатор и ще проверя и степ мотора,че сега нали се стъмва по рано :mhihi:
Това което ми направи впечатление днес е,че не винаги но когато я пусна по инерция и се опитва да угасне (оборотите падат почти до долу,лампите по таблото присветват) и после сама се оправя, е един път я изпуснах и загасна .По интересното е че е много мудна когато от тихи обороти се опитам да тръгна "без газ" ,сякаш за момент забива муцуна и след това тръгва. Обаче ако и подам газ лекичко до около 1200 оборота си тръгва без проблем.И друго ако съм на байр и се изкачвам на бензин на висока предавка но с малка скорост (примерно на 3-та с 1500 оборота) си поема и си набира без значение от големината на наклона , а на газ не иска и направо умира трябва да я карам само в обороти (между 2000 и 3000) за да върви :dunno: . :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 и Е36
Мечтае да кара: Опел или Форд

Мнение от Митко Пурата » 05 Ное 2011, 8:58

Здравей колега!
Ниските обороти най вероятно са от стъпковото моторче.
А за мощноста на газ, ако си обикновенна газова уредба пусни повече газ от врътките преди плочката и изчисти филтъра който се намира в газовия клапан.
Ако си със газов инжекцион смени филтъра и ходи на диагностика.
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от djovani78 » 05 Ное 2011, 10:22

Митко Пурата написа:Здравей колега!
Ниските обороти най вероятно са от стъпковото моторче.
А за мощноста на газ, ако си обикновенна газова уредба пусни повече газ от врътките преди плочката и изчисти филтъра който се намира в газовия клапан.
Ако си със газов инжекцион смени филтъра и ходи на диагностика.

Здравей колега! С обикновена газова съм но имам само една врътка на тройника :dunno: .А степ мотора да го разглобявам ли или? :dunno:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 05 Ное 2011, 12:18

И аз трябва да го правя това на старата, освен да си направим общ ремонтен ден :mrgreen:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Потребител
Аватар

Мнение от djovani78 » 05 Ное 2011, 14:42

Бе то нямаше ли една такава тема ? :lalala: Нещо като среща с ремонти :D Аз съм за да я възстановим :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Ное 2011, 17:18

Има въздух в повече, или кофти вакууми (накратко смуче въздух).
Провери гофретния маркуч, вакуумните маркучи и дебитомера да не заяжда ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от djovani78 » 05 Ное 2011, 18:36

Гофрирания маркуч е повече от перфектен :yes: ,проблема му е ,че нали са два вида и стария беше за моторче ,което се захваща по близо до дебитомера а на новия отвора е по близо до дросела (баси кво ябяснение праснах, аз не се разбирам та вие ли... :banghead: )
не че не стана (степ мотора де). На маркуча ,който влиза в сервото съм забравил скобата да сложа,утре ще проверя дали не смуче въздух там :yes: На бензин почти не се усеща (или аз си внушавам де :kuku: ). но на газ почти всеки път като изключа от скорост и се опитва да изгасне , пипвам и педала да се покачат оборотите (леко я изфорсирам :mhihi: ) и се оправя!
В смисъл не се опитва да изгасне, но са и ниски оборотите (някъде около 650-700) :dunno:
Затворих и почти до края врътката на тройника а май не трябваше :dunno: ,че нали от там се регулира сместа!!! А от къде се регулират оборотите :dunno: от изпарителя ли??
Преди да ме нападнете, ще я закарам на газ-анализатор но преди това ми се ще да опитам сам да я направя ,тва е обикновенна газ бе да му...... :evil: .Пък и те газаджийте,ако не си им познат :banghead: . ей са един приятел ми звъни и ми вика : "абе от някъде ми изпуска газ , кво да прая? Ми ходи на газаджия. а той :абе ходих ,и тоя си заврел носа в изпарителя и му казал " ммммм тука май се усеща неква консистенция!!!"
Баси майстора, мммм с маслооо! иииии с гааз!! :ahah: :ahah:
Как да си закарам колата на такъв??? :twisted:

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 05 Ное 2011, 19:46

djovani78 написа:Бе то нямаше ли една такава тема ? :lalala: Нещо като среща с ремонти :D Аз съм за да я възстановим :bchug:

Имаше,и аз съм ЗА :bchug:

Газаджии има 1-2 свестни в София :mhihi:
ИзображениеIs...

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 05 Ное 2011, 19:52

Ronka написа:
djovani78 написа:Бе то нямаше ли една такава тема ? :lalala: Нещо като среща с ремонти :D Аз съм за да я възстановим :bchug:

Имаше,и аз съм ЗА :bchug:

Газаджии има 1-2 свестни в София :mhihi:

:OT: слагайте сички 2.8 и махайте тая газ от великите ни безценни е34ки, че сичко под 2.8 не върви, гори много и сА разваля през 5 мин :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ако имате път към пловдив групово - обадете се за посещение при читав газаджия :bchug:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 05 Ное 2011, 19:57

Turbo_Ted написа: :OT: слагайте сички 2.8 и махайте тая газ от великите ни безценни е34ки, че сичко под 2.8 не върви, гори много и сА разваля през 5 мин :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ако имате път към пловдив групово - обадете се за посещение при читав газаджия :bchug:

Ако раздаваш 2.8-ци идвам още тая вечер :mrgreen:

Старата ще я държа с газ докато не реша кво ще и се случи, а дотогава и аз имам стъпково и разни простотии за правене,ма ми е скучно сама :mhihi:

С всички мизерии на газовата,газаджия не ми требе вече :smoke:
ИзображениеIs...

Потребител
Аватар

Мнение от djovani78 » 07 Ное 2011, 0:02

Оправих я !!!! :clap: Баси чак не моа повервам колко съм "проз" :dummy: и несъм се светнал веднага ама нали пусти мерак за :driving: !!!
Накратко: днес докато си карах на газ ми свърши..... БЕНЗИНА!!! :banghead: Гледам,чеша се и глупея как така!!! Ами просто ама кой да гледа ,газаджийте дето са туряли газта не са сложили глапан на бензина ами са го прекъснали със система от две релета прекъсващи помпата и най-вероятно дюзите!! Да де ама те си останали на инсталацията на стария мотор :ranting: . Прехвърлих ги и колата живна . Явно е работила на газ но си блъскала и бензин :dunno: Проблема с оборотите се нормализира и сега колата поема много по плавно и леко!
Остана ми проблема с гасненето когато я пусна по инерция, но мисля,че е от това че когато я сглобявах съм върнал входящия въздухопровод на вилтъра на мястото му, а нали на газ трядва да го сложа да сочи надолу ,или накъдето и да е само да не влиза въздуха фронтално в него и като я пускам по инерция да и става в повече и да гасне.Утре ще го погледна и него!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 и Е36
Мечтае да кара: Опел или Форд

Мнение от Митко Пурата » 07 Ное 2011, 9:48

Да колега, от въздухопровода ти гасне когато си по енерция.
И на мен ми го правеше!
И приятно :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е28 520 Xi
Мечтае да кара: с бензин по 1 лев!!!

Мнение от lunatikbmwfen » 08 Ное 2011, 8:02

Е,аре честито колега,мнооооого безаварийни км.Нали щеше да минеш да я видиме :driving: :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E34