Съвет за покупка на Е34?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Re: Съвет за покупка на Е34?

Мнение от Stoqnov_ » 08 Авг 2011, 22:54

Колега, не те знам от къде си, но ако ще боядисваш колата, не го прави в София, че они бояджиите не познават парите там. Ако сериозно си решил да го оправяш тва, остай си телефона, ше се чуем и ше идем при моя бояджия, ше дойде по 40- до 50 лв на врата най-много, не се правят целите, а се отсича до лайсната. Примерно за едни 200 лв си опрайш колата. Айде 300 да ги сложим, да не се сърдят колегите, че цяла кола сме опраили на цената на един детайл............. но гарантирам, няма да е повече и няколко години няма да паднат вратите, бъди сигурен.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320i Touring '98
Мечтае да кара: M6 Convertible

Мнение от gangsterboy » 08 Авг 2011, 23:45

От Пловдив съм колега, но през работната седмица съм в София. :) Дай боже да се сдобия с кола, ще те имам в предвид ;) . Само, че с този метод с отсичането няма ли да се получи много видима разлика в нюансите?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 09 Авг 2011, 7:56

ако е направена боята както трябва и после едно пастиране разликата почти няма да я забележиш
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 12 Авг 2011, 23:45

golov_bg написа:ако е направена боята както трябва и после едно пастиране разликата почти няма да я забележиш

:yes: :yes: :yes:
Така е! При положение, че колата не е със много изгоряла боя, при пастиране много трудно се забелязва разликата. Още повече, че вече и долната част на вратата остава на "сянка". На предната ми кола бе така, можеше да го различи само този, на който бях казал, че вратите са боядисвани наполовина.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gangsterboy » 13 Авг 2011, 0:28

А ако изпадне някоя на части със същия цвят дали ще се получи добре? Тъмнозеления металик не е рядко срещан. В четвъртък ще се води в сервиз и ще видим какво в положението :) . Някое сервизче в София да препоръчате? Аз си мислех за RN Performance, май са добри отзивите от там?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Авг 2011, 8:10

gangsterboy написа:А ако изпадне някоя на части със същия цвят дали ще се получи добре? Тъмнозеления металик не е рядко срещан. В четвъртък ще се води в сервиз и ще видим какво в положението :) . Някое сервизче в София да препоръчате? Аз си мислех за RN Performance, май са добри отзивите от там?

Не. Не ходи там. Търси някой друг сервиз.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 14 Авг 2011, 8:53

gangsterboy написа:Само отдолу по ръбовете на вратите има, праговете не изглеждаха да бяха правени. Ако трябва да сменям и вратите много дебело ще легне. Мисля, че може само вратите и калника да се обработят, за да легне към 600лв. Единственото друго за оправяне е хидравликата, защото е тежка нещо. На мен ми трябва да я карам 3-4 години макс и после я махам. А някой знае ли дали има врътка комбито да го регистрирам като товарно или 7 места в КАТ, за да го мина през фирмата и да си я приспадам като разход?

За тази кукла става въпрос:

http://www.cars.bg/u389372

Колега , тази и аз я гледах , преди време. КОЛАТА Е ПЪЛЕН ДАРАК. Бягай далече от там . Купе-гнило! Мотор-зле. Окачване-не може да хване пътя! Има само един запазен салон , който вероятно е сменян .
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gangsterboy » 14 Авг 2011, 12:27

kokali praa vsiakvi написа:
gangsterboy написа:Само отдолу по ръбовете на вратите има, праговете не изглеждаха да бяха правени. Ако трябва да сменям и вратите много дебело ще легне. Мисля, че може само вратите и калника да се обработят, за да легне към 600лв. Единственото друго за оправяне е хидравликата, защото е тежка нещо. На мен ми трябва да я карам 3-4 години макс и после я махам. А някой знае ли дали има врътка комбито да го регистрирам като товарно или 7 места в КАТ, за да го мина през фирмата и да си я приспадам като разход?

За тази кукла става въпрос:

http://www.cars.bg/u389372

Колега , тази и аз я гледах , преди време. КОЛАТА Е ПЪЛЕН ДАРАК. Бягай далече от там . Купе-гнило! Мотор-зле. Окачване-не може да хване пътя! Има само един запазен салон , който вероятно е сменян .

Мотора като я гледах работеше идеално, нямаше никакво тресене, тракане, пушене. На окачването отпред са сменени всички тампони наскоро. Да не би като си я гледал да не са били сменени още и затова да е била нестабилна, защото аз не забелязах да има нещо(ама и не съм я карал по лош път все пак)? Отдолу гледал ли си я за ръжди?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Авг 2011, 19:35

Значи виждам, че се чудиш какво и как, и защо. Тук във форума има 2 коли, за които мога да се подпиша, че са перфектни, и аз лично бих ги купил без да ходя на сервиз или да свалям от цената им стотинка.

Ето и обявите...

viewtopic.php?f=46&t=252667

viewtopic.php?f=46&t=241315

Мисля, че е най-добре да спреш да търсиш и да гледаш други коли, а да вземеш някоя от тези двете. В тях са налети някакви си 10К лв поне за ъпгрейди и части.

Успех
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 15 Авг 2011, 18:24

Подкрепям колегата :!:
Не гледай разни дараци, ами заложи на сигурното. Оная ще я вземеш за две и нещо и ще се строшиш от правене после.
Е аз моята бабка я грабнах за 2.5к лв, ама беше от доверен човек :oops:
Поздрави и успех в избора :driving:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Авг 2011, 14:28

Zubcho написа:Значи виждам, че се чудиш какво и как, и защо. Тук във форума има 2 коли, за които мога да се подпиша, че са перфектни, и аз лично бих ги купил без да ходя на сервиз или да свалям от цената им стотинка.

Ето и обявите...

viewtopic.php?f=46&t=252667

viewtopic.php?f=46&t=241315

Мисля, че е най-добре да спреш да търсиш и да гледаш други коли, а да вземеш някоя от тези двете. В тях са налети някакви си 10К лв поне за ъпгрейди и части.

Успех

:yes:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 24 Авг 2011, 14:45

а мойта като е рядко изпълнение,взел съм я за около 4 и съм дал 2 и нещо за ремонти,остана ми една кормилна кутия и работа по купето за 3500 никой не иска да я вземе :kuku:
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Авг 2011, 14:48

Bavarishe написа:а мойта като е рядко изпълнение,взел съм я за около 4 и съм дал 2 и нещо за ремонти,остана ми една кормилна кутия и работа по купето за 3500 никой не иска да я вземе :kuku:

A мойта като съм я зел 5 и съм дал още 10 кво да я прая :) ?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 24 Авг 2011, 15:08

тебе те виждам редовно напоследък и колата си е направена с вкус за теб,мисълта ми е,че аз искам реалната цена ма няма кой да я даде,щото малко останаха олигофрените дет ги търсат тия коли,те затова 90 процента са на доизживяване
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Авг 2011, 15:28

Bavarishe написа:тебе те виждам редовно напоследък и колата си е направена с вкус за теб,мисълта ми е,че аз искам реалната цена ма няма кой да я даде,щото малко останаха олигофрените дет ги търсат тия коли,те затова 90 процента са на доизживяване

Къде ме виждаш бре :) ? Ми има 2 елемента които ще се сменят :) ..иначе вкус за мен не го разбрах?? Дет се вика кат Титаник е, отвън се вижда най малкото.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Предишна

Назад към E34