Поставяне на климатик в 520 I

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Поставяне на климатик в 520 I

Мнение от golov_bg » 02 Авг 2011, 8:35

ddddk написа:Аз пък в тази тема очаквах да прочета нещо от рода на:

"автомобилният климатик се състои от:
- компресор;
- изпарител;
- кондензатор;
- тръбопроводи;
- 3 пътен вентил;
- кондензоотделител;
- управление, което включва:
= ....
= ....
....

Първо разглобяваш .... после монтираш ... после ... и после .... "

Нещо от тоя сорт примерно :dunno:

С тази идея е създадена техническата част на този форум и всъщност на всички форуми по света, били те за автомобили, компютри, телефони и всичко каквото се сетиш.

Но, уви :(

Ама, здраве да е :bchug:

Поздрави,
Д

ЕВАЛА!!!! :bchug:
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 02 Авг 2011, 10:46

golov_bg написа:
ddddk написа:Аз пък в тази тема очаквах да прочета нещо от рода на:

"автомобилният климатик се състои от:
- компресор;
- изпарител;
- кондензатор;
- тръбопроводи;
- 3 пътен вентил;
- кондензоотделител;
- управление, което включва:
= ....
= ....
....

Първо разглобяваш .... после монтираш ... после ... и после .... "

Нещо от тоя сорт примерно :dunno:

С тази идея е създадена техническата част на този форум и всъщност на всички форуми по света, били те за автомобили, компютри, телефони и всичко каквото се сетиш.

Но, уви :(

Ама, здраве да е :bchug:

Поздрави,
Д

ЕВАЛА!!!! :bchug:

Ами докато има лафчета , аз за 1000 лева ще си зема цяла за части ще има такива теми. Ела земи мойта за 1000лева , ще си имаш части доста :) .
Тя на тая за 1000 лв ако иработи климата , аз хасан ще стана . Има морги , има части има и е34 на безценица . Има ли желание и за 200 лева целия клиаматик ще вземе човек ,ама работата по слагането ще му се вземе здравето.То само таблото да свалиш дет вика Стефан и ще препаткаш , а то да е само то..после тръби ,. гумички , цялоот тяло на парното трябва да се вземе , да се види има ли нямали филтър щото теми пак :) !
Карай така , и ако не ти се дават пари , махай я за 1000 лева и си земи друга за 1000 с климатик :) !
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Авг 2011, 13:18

Ще видим тия дни моя климатроник за колко часа ще е долу :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 02 Авг 2011, 13:25

аз на Е36 слагах и най тегаво ми беше с инсталацията , да не споменавам че се водя електричар и го работя от години.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 02 Авг 2011, 13:31

Ма тва не ти е ТЕЦ Бобов дол

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 02 Авг 2011, 13:33

бе и твойта м30ка с кабели от ТЕЦ-а я запалиха :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 24V
Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg

Мнение от e34.toni » 08 Авг 2011, 4:29

golov_bg

Весо,ще си взема,що да не си взема,и мисля че съм се научил да си вадя парите даже за тази работа дето я върша мисля че малко пари взимам щото моята работа е такава че улеснява вашия живот в ежедневието и мога да ти кажа че сме единствените в България които се занимават с тази работа,и не става въпрос да си сменя колата а да взема някоя за части,и да ти кажа ако ще и от 20 000лв да е тая е34,като спре едно Е60 до тебе никой няма да те погледне от какво слизаш...

Спирам с офффтопиците...

Наистина незнам как не те е срам да сравняваш е34 с е60 .... :X:X Такива като теб които намират за по 1000 лв. е34-ки не заслужават да се качат в тази велика кола !!! Аз за моята "умряла" М50B20-ка съм я купил за 5000 лв пред 3 години и сега струва дори повече, защото я подържам и сменям всичко необходимо. Това е кола на 20 ++ години и все още вози и ще вози като нова... Едва ли след 20 години Е60- ката както и всяко БМВ след 1998 година модел ще изкара колкото Е32,Е34,Е30,Е24 ... На Е60 се кефят мамините синчета и глупавите момичета... аз съм си работил за да си купя Е34 и не съжалявам за нито един лев който съм вложил в нея и ще си я карам с кеф докрай, защото където и да мина прави впечатление и всеки я гледа...
Отностно темата исках да съм запознат с това колко струва и сложно ли е поставянето на климатик ... Всеки може да се ориентирра към друга кола. Аз обаче си харесвам моята и предпочитам Е34 без климатик , пред Е60 (или каквото и да било друго) с климатик !!!
И стига сте се оплаквали (някои от вас) от цените на всичко и заплатите. На всички е трудно, едни карат Е30 316i други карат Е60 М5 ... постарайте се да казвате нещата не само в разни форуми, защото когато бяха протестите за бензина , всеки си мълчеше, а по форумите се изписваха безброй страници за това какво ще се направи на всеки следващ (лично аз бях на всички досега) !!!
Благодаря на някои колеги за информацията
Поздрави от мен от САЩ , стигнах до тук и аз за да мога да сипвам от "скъпия " бензин в България, ама какво да се прави (тук за 4$ се сипват 4 литра а заплатата за час е далеч нагоре

И помнете - Всяко БМВ до "Е" 34 ( в частност и Е36 ) е истинско, останалите са ... коли за лигльовци :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Авг 2011, 6:17

Ти каква закуска раздаде на 3/4 от форума :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не че не си прав ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 08 Авг 2011, 10:40

e34.toni написа:golov_bg

Весо,ще си взема,що да не си взема,и мисля че съм се научил да си вадя парите даже за тази работа дето я върша мисля че малко пари взимам щото моята работа е такава че улеснява вашия живот в ежедневието и мога да ти кажа че сме единствените в България които се занимават с тази работа,и не става въпрос да си сменя колата а да взема някоя за части,и да ти кажа ако ще и от 20 000лв да е тая е34,като спре едно Е60 до тебе никой няма да те погледне от какво слизаш...

Спирам с офффтопиците...

Наистина незнам как не те е срам да сравняваш е34 с е60 .... :X:X Такива като теб които намират за по 1000 лв. е34-ки не заслужават да се качат в тази велика кола !!! Аз за моята "умряла" М50B20-ка съм я купил за 5000 лв пред 3 години и сега струва дори повече, защото я подържам и сменям всичко необходимо. Това е кола на 20 ++ години и все още вози и ще вози като нова... Едва ли след 20 години Е60- ката както и всяко БМВ след 1998 година модел ще изкара колкото Е32,Е34,Е30,Е24 ... На Е60 се кефят мамините синчета и глупавите момичета... аз съм си работил за да си купя Е34 и не съжалявам за нито един лев който съм вложил в нея и ще си я карам с кеф докрай, защото където и да мина прави впечатление и всеки я гледа...
Отностно темата исках да съм запознат с това колко струва и сложно ли е поставянето на климатик ... Всеки може да се ориентирра към друга кола. Аз обаче си харесвам моята и предпочитам Е34 без климатик , пред Е60 (или каквото и да било друго) с климатик !!!
И стига сте се оплаквали (някои от вас) от цените на всичко и заплатите. На всички е трудно, едни карат Е30 316i други карат Е60 М5 ... постарайте се да казвате нещата не само в разни форуми, защото когато бяха протестите за бензина , всеки си мълчеше, а по форумите се изписваха безброй страници за това какво ще се направи на всеки следващ (лично аз бях на всички досега) !!!
Благодаря на някои колеги за информацията
Поздрави от мен от САЩ , стигнах до тук и аз за да мога да сипвам от "скъпия " бензин в България, ама какво да се прави (тук за 4$ се сипват 4 литра а заплатата за час е далеч нагоре

И помнете - Всяко БМВ до "Е" 34 ( в частност и Е36 ) е истинско, останалите са ... коли за лигльовци :)

моята да не е паднала от небето от къде съм изкарал сума 4000 бона да си купя моята,и колко съм дал да я вкарам в пътя,аз не ти говорех за 1000лв кола за каране,говорех за части,щото изпуснах една лъскарка с ударен калник и строшени фарове за толкова пари,колата беше фул екстри и всичко и работеше,кожи можи,климатици колата палеше и вървеше даже,просто донор на части,ама криворазбраната цивилизация е на друго мнение,и на мен не ми се продава колата първо защото няма кой да ми даде тия пари дето съм дал и вложил в нея,а труда даже не го смятам,второ защото не мога да я сравня със нищо друго което съм карал(а аз съм минал доста коли,макар и да съм малък)и за части никога не съм се олаквал.то какви ли качествени части има за нашите пътища ама това е друга тема на разговор...
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 08 Авг 2011, 10:53

Не вярвам темата да се върне обратно към климатика в 520i...

Предишна

Назад към E34