Повишаване на въртящ момент?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Повишаване на въртящ момент?

Мнение от Иван Стоянов » 30 Юли 2011, 11:42

Хора идеята на питането се върти около турбина и кулер плюс настройка.
Ценя високо мнението ви,но пак започнахте да се правите на фазани от новобранска школа.
Този форум не е ли точно за това да помага максимално бързо и опростено възоснова на натрупания ни опит с колиите и сервизите.
И изхождайки от лайчното питане какво значение има модела на ДВГ-то колата и т.н.
говорим (принципно). Все пак разбрах това което ме интересуваше и ви благодаря. :wave: :D

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 30 Юли 2011, 12:19

Иван Стоянов написа:Хора идеята на питането се върти около турбина и кулер плюс настройка.
Ценя високо мнението ви,но пак започнахте да се правите на фазани от новобранска школа.
Този форум не е ли точно за това да помага максимално бързо и опростено възоснова на натрупания ни опит с колиите и сервизите.
И изхождайки от лайчното питане какво значение има модела на ДВГ-то колата и т.н.
говорим (принципно). Все пак разбрах това което ме интересуваше и ви благодаря. :wave: :D

Пич,само да ти кажа че турбината не е чипче или нещо дето го правиш за 1 ден с части от магазин за домашни потреби пред блока...

не знаеш нито за какви пари става въпрос нито за какви промени или проблеми иде реч...,да не говорим,че аз с една такава кола не излизам сам, имам винаги некой дето е с мен,та като изпуши нещо да има кой да ме дърпа...

много хора като теб само са чували за турбо и си мислят,че е нищо работа...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Юли 2011, 14:23

Иван Стоянов написа:Здравейте.
Питането ми е как най-лесно може да се повиши въртящия момент?
Чрез турбото съм чувал това онова,но идеята е да е и безпроблемно за ДВГ-то.

Колега, малко обиждаш мен и другите, които писаха в тая тема. Така като ти чета въпроса съдя, че си нямаш понятие за какво иде реч, а пък ни казваш, че се правим на интересни. Ми на така зададен въпрос ти какви отговори очакваш :?: Въртящия момент се повишава със силов тунинг. Най-лесно става с ремап - избираш си фирма за чип тунинг, или някой да ти напише чип, и си готов. Ако не те устройва, се тръгва към по-тежък силов тунинг - атмосферен или чрез принудително пълнене. Тука обаче НИЩО не е лесно, нито евтино. Така че няма какво да ти обяснявам повече, щото има писано с тонове из целия форум. Но първо се запознай с някои елементарни неща, пък тогава към модовете. Не искам да те обидя, или да твърдя че едва ли не си гол и бос в тая материя, но просто такова впечатление правиш. А за двигателя те питаме, за да ти кажем какво ще е най-удачно, защото не всеки мотор носи на бой. А за безпроблемен тунинг - такова нещо няма :mhihi: Агрегата започва да работи под такова натоварване, и трябва да свикнеш с мисълта, че все нещо може да се прецака. Естествено шанса за това се намалява като се инвестира добре в проекта. Без пари просто не става, колкото и да ни се иска. За това аз бих те посъветвал - ако нямаш нужната финансова възможност по-добре не се хващай на хорото.

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 30 Юли 2011, 18:53

Иван Стоянов написа:Хора идеята на питането се върти около турбина и кулер плюс настройка.

щом говориш за турбина и кулер значи ги имаш стоково,а щом ги имаш стоково значи си с тдс ...и щом си с предполагаем тдс ще ни е много интересно какво си разбрал от това,което те е интересувало.......

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 30 Юли 2011, 19:08

държа да ми отговориш ''максимално бързо'' !!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 30 Юли 2011, 20:27

и в крайна сметка какъв е двигателя,дзимбинов?Печка-Перник?на водород?на метан?на гас?на вода от чешмата???тука всички са Нострадамуси и предсказват ала бала...Недей така колега въведини малко във твоя автомобил...
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 30 Юли 2011, 23:30

темата е за ключ от много отдавна...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 31 Юли 2011, 1:14

ddddk написа:На една бира, че и тая тема ще завърши като днес заключената :mhihi:

За мен като гледах как вървят нещата беше ясно, че ще пиеш бира само не заех кога точно, но пък колегите дадоха всичко от себе си да не чакаш дълго

Лошото е, че сега ще се избере някоя друга тема и всичко това ще се пренесе там ....

Предишна

Назад към E34