МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.. ПРОБЛЕМ С 525 ТДС-НЕ ПАЛИ СТУДЕНА(СУТРИН)
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.. ПРОБЛЕМ С 525 ТДС-НЕ ПАЛИ СТУДЕНА(СУТРИН)
така и така темата на колегата е за палене на тдс, та да попитам и аз. От известно време насам забелязвам, че като спра коша по надолнище/предницата е по-нагоре/ дори и много леко да е след 10-12 часа стоене не иска да пали. Чак от 3-4 път. Прави ми го и на лампа и с 40-50 литра в резервоара. Течове няма никъде. Явно не може да задържи нафтата по маркучите. Помпата в резервоара си работи и ток стига до нея. Иначе ако е на равно или с предницата надолу никакви ядове няма. Може да запали и с 7-10 литра в резервоара. Нещо някакви подсказки от къде и защо си губи налягането?

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
едно възвратно клапанче преди помпата и почва да ти я задържа но преди това си провери всички скоби,дихтунги,и маркучи
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
И пак да попитам: има ли нафта при ГНП-то. Може сутрин да е "излязла” на сухо и да няма кой да и подаде спасителна глътка. Как е помпатз в резервоара?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
galoper написа:ЗДРАВЕЙ ТЕ КОЛЕГИ,ОТ ВЧЕРА ИМАМ ПРОБЛЕМ С ПАЛЕНЕТО СУТРИН,ТРЯБВА ДА ВЪРТЯ ПО 10-15 МИН.ДОКАТО ЗАПАЛИ,ИЗЛИЗА СИН ДИМ(СЛЕД КАТО ЗАПАЛЯ СИНИЯ ДИМ ИЗЧЕЗВА)ПОСЛЕ ЦЯЛ ДЕН НЯМА ПРОБЛЕМ И ДНЕС СУТРИНТА ПАК СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ.
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СА ПОДГРЕВАТЕЛНИ СВЕЩИ?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Колега, съжалявам че не мога да ти помогна с проблема, но нека това е последният път, в който пишеш нова тема с главни букви!
Postman
Свещи...
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

проблема е решен:РЕЛЕ ПОДГРЕВНИ СВЕЩИ
благодаря на всички
благодаря на всички
Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.. ПРОБЛЕМ С 525 ТДС-НЕ ПАЛИ СТУДЕНА(СУТРИН
Здравейте колеги,
и аз имам съшият проблем с паленето. За всеки случай смених и 6-те свещи но пак не иска да пали. Предполагам че е релето, но да попитам при вас колко свети лампичката на подгревните свещи защото при мен свети половин най-много 1 секунда и после угасва?
и аз имам съшият проблем с паленето. За всеки случай смених и 6-те свещи но пак не иска да пали. Предполагам че е релето, но да попитам при вас колко свети лампичката на подгревните свещи защото при мен свети половин най-много 1 секунда и после угасва?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
8 секунди свети лампата - 10/12сек подгряват самите свещи.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
това означава ли че релето ми не работи? И да попитам отдолу седалката вдясно дето има два модула те не са ли свързани с подгревните свещи поне така ми каза един техник. Някой да има излишно реле или да ми даде съвет откъде мога да си купя в Добрич?
rado_1983 написа:това означава ли че релето ми не работи? И да попитам отдолу седалката вдясно дето има два модула те не са ли свързани с подгревните свещи поне така ми каза един техник. Някой да има излишно реле или да ми даде съвет откъде мога да си купя в Добрич?
Така от дистанция кой да то даде гаранция колега , логиката води натам . Ама и да ти подгряват свещите компа решава щото получава сигнал от един темп. датчик на главата за темп. на антифриза и ако му се стори студенко пуска свещите да правят топло , ако не не ги пуска пък и времето за подгрева зависи от тези данни . Усеща се кога изключва релето за подгряване ( визуално по осветление някво по таблото или слухово чува се цъкане ) и сравнявайки с предния пост на колегата ( дето все ходи ли ходи

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

vladobate написа:rado_1983 написа:това означава ли че релето ми не работи? И да попитам отдолу седалката вдясно дето има два модула те не са ли свързани с подгревните свещи поне така ми каза един техник. Някой да има излишно реле или да ми даде съвет откъде мога да си купя в Добрич?
.... сравнявайки с предния пост на колегата ( дето все ходи ли ходи, направо свят ми се завива с тоя аватар
).....
То не само ходи, ами идва към теб...

On Topic:
Относно релето, намери някой с тдс в твоя район и го сменете за проба да не купуваш само така на вятъра. Почти сме сигурни, че е то. Все пак е хубаво да се замери дали идва ток към него и такива елементарни неща, които не струват пари, пък ще ти спестят пари. А ако самото реле е 5-6лв си го смени. Дори и да не е то пак ще си сменил профилактично, а не така да те остави някъде и да не можеш да запалиш.
Успех и от мен!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2