МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.. ПРОБЛЕМ С 525 ТДС-НЕ ПАЛИ СТУДЕНА(СУТРИН)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.. ПРОБЛЕМ С 525 ТДС-НЕ ПАЛИ СТУДЕНА(СУТРИН)

Мнение от rottweiler » 28 Юли 2011, 21:30

така и така темата на колегата е за палене на тдс, та да попитам и аз. От известно време насам забелязвам, че като спра коша по надолнище/предницата е по-нагоре/ дори и много леко да е след 10-12 часа стоене не иска да пали. Чак от 3-4 път. Прави ми го и на лампа и с 40-50 литра в резервоара. Течове няма никъде. Явно не може да задържи нафтата по маркучите. Помпата в резервоара си работи и ток стига до нея. Иначе ако е на равно или с предницата надолу никакви ядове няма. Може да запали и с 7-10 литра в резервоара. Нещо някакви подсказки от къде и защо си губи налягането?
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 28 Юли 2011, 23:04

едно възвратно клапанче преди помпата и почва да ти я задържа но преди това си провери всички скоби,дихтунги,и маркучи
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 28 Юли 2011, 23:33

И пак да попитам: има ли нафта при ГНП-то. Може сутрин да е "излязла” на сухо и да няма кой да и подаде спасителна глътка. Как е помпатз в резервоара?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 31 Юли 2011, 18:45

galoper написа:ЗДРАВЕЙ ТЕ КОЛЕГИ,ОТ ВЧЕРА ИМАМ ПРОБЛЕМ С ПАЛЕНЕТО СУТРИН,ТРЯБВА ДА ВЪРТЯ ПО 10-15 МИН.ДОКАТО ЗАПАЛИ,ИЗЛИЗА СИН ДИМ(СЛЕД КАТО ЗАПАЛЯ СИНИЯ ДИМ ИЗЧЕЗВА)ПОСЛЕ ЦЯЛ ДЕН НЯМА ПРОБЛЕМ И ДНЕС СУТРИНТА ПАК СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ.
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СА ПОДГРЕВАТЕЛНИ СВЕЩИ?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Колега, съжалявам че не мога да ти помогна с проблема, но нека това е последният път, в който пишеш нова тема с главни букви!
Postman

Свещи...
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Потребител
Аватар
Кара: Е34 525 tds

Мнение от galoper » 07 Авг 2011, 14:36

проблема е решен:РЕЛЕ ПОДГРЕВНИ СВЕЩИ
благодаря на всички

Потребител
Аватар

Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.. ПРОБЛЕМ С 525 ТДС-НЕ ПАЛИ СТУДЕНА(СУТРИН

Мнение от rado_1983 » 27 Фев 2012, 9:33

Здравейте колеги,

и аз имам съшият проблем с паленето. За всеки случай смених и 6-те свещи но пак не иска да пали. Предполагам че е релето, но да попитам при вас колко свети лампичката на подгревните свещи защото при мен свети половин най-много 1 секунда и после угасва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Фев 2012, 21:15

8 секунди свети лампата - 10/12сек подгряват самите свещи.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от rado_1983 » 27 Фев 2012, 21:55

това означава ли че релето ми не работи? И да попитам отдолу седалката вдясно дето има два модула те не са ли свързани с подгревните свещи поне така ми каза един техник. Някой да има излишно реле или да ми даде съвет откъде мога да си купя в Добрич?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Фев 2012, 1:07

rado_1983 написа:това означава ли че релето ми не работи? И да попитам отдолу седалката вдясно дето има два модула те не са ли свързани с подгревните свещи поне така ми каза един техник. Някой да има излишно реле или да ми даде съвет откъде мога да си купя в Добрич?

Така от дистанция кой да то даде гаранция колега , логиката води натам . Ама и да ти подгряват свещите компа решава щото получава сигнал от един темп. датчик на главата за темп. на антифриза и ако му се стори студенко пуска свещите да правят топло , ако не не ги пуска пък и времето за подгрева зависи от тези данни . Усеща се кога изключва релето за подгряване ( визуално по осветление някво по таблото или слухово чува се цъкане ) и сравнявайки с предния пост на колегата ( дето все ходи ли ходи :mhihi: , направо свят ми се завива с тоя аватар :mhihi: ) можеш да прецениш достатъчно дълго ли работи или си иска смяна. Под седалката ( така разбрах по описанието ) е все едно да търсиш под вола теле , свързано с реле свещи и т.н. Релето се намира в кутията с компютрите , черна до дясното бомбе , релето също е черно с много кабели към него . Най-ахмашката ако се съмняваш във релето подгрей 6-7пъти по 2 секунди ( щом за една скунда загасва лампата ) последното подгряване задръж и брой до 5 след това врътни и виж по-лесно ли ще запалиш , ако да релето си отива като българския филм "Момчето си отива " :mhihi: . Успех .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Фев 2012, 10:10

:OT:

vladobate написа:
rado_1983 написа:това означава ли че релето ми не работи? И да попитам отдолу седалката вдясно дето има два модула те не са ли свързани с подгревните свещи поне така ми каза един техник. Някой да има излишно реле или да ми даде съвет откъде мога да си купя в Добрич?

.... сравнявайки с предния пост на колегата ( дето все ходи ли ходи :mhihi: , направо свят ми се завива с тоя аватар :mhihi: ).....

То не само ходи, ами идва към теб... :P да пие бира :bchug:

On Topic:

Относно релето, намери някой с тдс в твоя район и го сменете за проба да не купуваш само така на вятъра. Почти сме сигурни, че е то. Все пак е хубаво да се замери дали идва ток към него и такива елементарни неща, които не струват пари, пък ще ти спестят пари. А ако самото реле е 5-6лв си го смени. Дори и да не е то пак ще си сменил профилактично, а не така да те остави някъде и да не можеш да запалиш.

Успех и от мен!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34