Дилема относно нивомата
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Дилема относно нивомата
моя съвет е да прочетеш темата на Жоро пенчев за нивомата тои е минал през всички проблеми дето тая система може да създаде колата му е убийствено стабилна както на високи скорости така и на завои също така и возията е много мека оправи си нивомата пък които иска да го маха и после да си изгражда сам возия с тия другите амортесиори и пружини става нема такава кошница отзад
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Реших да оправям нивомата 
Намерих сферите - по 217 лв. febi. за съжаление трябва и едни маркучи да се сменят, че са клеясали и не могат да се отвият от сферата. Та и те са към 200 кинта (само оригинални на бмв има). Сега чакам да ги доставят и после ще пиша дали се е подобрило окачването.

Намерих сферите - по 217 лв. febi. за съжаление трябва и едни маркучи да се сменят, че са клеясали и не могат да се отвият от сферата. Та и те са към 200 кинта (само оригинални на бмв има). Сега чакам да ги доставят и после ще пиша дали се е подобрило окачването.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
За тези пари ще си сложиш Bilschtein B8 отзад колега. Това са едни от най-добрите спортни амортисьоти, и като качество са в пъти по добри от този нивомат, който искаш да съживяваш. За последен път те призовавам да се вслушаш в здравия разум и да го изолираш този нивомат, и да си сложиш едни хубави амортисьори, и да забравиш.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Две седмици и 800 лева по-късно колата вече е съвсем друга приказка. Вози перфектно.
За сведение ако някой му се налага подобна операция:
сфери febi - 2х235 лева
маркучи от сферите до амортисьорите оригиналдъ - 2х135 лева
труд (монтаж и реглаж на нивомата) - 100 лева
хидравлична течност lemfoerder - 26 лева
Разбира се не мога да сравня с обикновени амортисьори и да кажа, че е много по-добре (или че съм се прецакал)
Ако някой се интересува - работата свършиха в сервиза Д&Н в младост 2. Там си правя колите и съм доволен досега.
сфери febi - 2х235 лева
Разбира се не мога да сравня с обикновени амортисьори и да кажа, че е много по-добре (или че съм се прецакал)

Ако някой се интересува - работата свършиха в сервиза Д&Н в младост 2. Там си правя колите и съм доволен досега.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Викаш друга бира е вече 

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
georgivar написа:Две седмици и 800 лева по-късно колата вече е съвсем друга приказка. Вози перфектно.
сфери febi - 2х235 лева
Честито,колега

пс.И аз там съм правила предни амортисиори и стартер, за 1-2 дни,много добре се справиха

Много като тебе вече плакаха ...
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2