не намирам фреон

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Re: не намирам фреон

Мнение от \MITETO\ DSB » 23 Юни 2011, 9:19

_65536_kb_sec_ написа:Е32-ката събира 1950г ни повече ни по-малко :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пълненето ще е с пропан-бутан със сигурност че ми става от ден на ден все по-интересно.

Стояне хората са го измислили не се занимавай с глупости. :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Юни 2011, 11:14

\MITETO\ DSB написа:
_65536_kb_sec_ написа:Е32-ката събира 1950г ни повече ни по-малко :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пълненето ще е с пропан-бутан със сигурност че ми става от ден на ден все по-интересно.

Добре де Митаче, при положение че вече с очите си съм видял няколко климатика (домашни) и няколко хладилника да работят безотказно години наред, защо да не опитам ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 23 Юни 2011, 14:37

_65536_kb_sec_ написа:
\MITETO\ DSB написа:

Добре де Митаче, при положение че вече с очите си съм видял няколко климатика (домашни) и няколко хладилника да работят безотказно години наред, защо да не опитам ?

Защото ако има теч от някъде сам ще разбереш. :yes: А може и да не разбереш. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 23 Юни 2011, 19:02

\MITETO\ DSB написа:
_65536_kb_sec_ написа:
\MITETO\ DSB написа:

Защото ако има теч от някъде сам ще разбереш. :yes: А може и да не разбереш. :mhihi:

Първо,ако има теч,ще е малък да стане беля,второ-не е толко издръжлива системата че чак да предизвика взрив-да си поопуши под капака ако се запали -Да,ама едва ли нещо повече,но спор няма-по пожароопасно си е,така че,само в добре уплътнена и ревизирана система! :)
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 24 Юни 2011, 9:55

Икономията е майка на мизерията,ама май е майка и на глупаците...

Немеца го е измислил,а вие се чудите как вече да направите някаква нова глупост та да стане интересно...

Иначе да едва ли ще има взрив,но се пак се чудя дали ако се изтрескаш без да искаш в някой ,няма да стане поне малко по-забавно,като ти пламне кочинката...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 24 Юни 2011, 19:54

от Р134 се слага с 10% по малко ако колата е била с Р12
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: WBS
Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))

Мнение от mModo » 25 Юни 2011, 14:09

quote="ZLATEN"]
Zubcho написа:
mModo написа:ами има един в Овча Купел където има много добри машини, ремонтира всичко (на мен ми завари радиатора), ама взима малко дебело ..... Иначе Е34 събира повече фреон и от камион .... 1,8 кила .... по 10 лв. за 100 грама .... цифра да го еХа... все пак намерих пълнене на 70 лв !!!! Ако има интерес утре мога да напиша телефона на зареждача .

Малко са те по излъгали за това количество. 1250гр. събира е34. Ако искаш отвори си предният капак. Има 1 зелена лепенка над бъбреците, на която си го пише :)

Успех с майсторите дето всичко разбират.

Здрасти Зъб4о, две зелени лепенки отпред в кошника, нямах с какво по-лошо да снимам, но ако ми вярвате пише 1800 гр. +/- 25 гр. (на латиница). Ако не вярвате ще го снимам пак. ..... и май карам Е34 :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Юни 2011, 15:25

Мале мила. Нямаш късмет братче. За първи път виждам е34 с толкова мн. фреон. Може би ако ти е R12 за това е нужно толкова много. По-неефективен R12.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 25 Юни 2011, 15:56

BULL3T написа:Икономията е майка на мизерията,ама май е майка и на глупаците...

Немеца го е измислил,а вие се чудите как вече да направите някаква нова глупост та да стане интересно...

Иначе да едва ли ще има взрив,но се пак се чудя дали ако се изтрескаш без да искаш в някой ,няма да стане поне малко по-забавно,като ти пламне кочинката...

Никой не твърди,че с газ е по-добре отколкото с фреон,после не мисля че е добре да даваш определения и за количество на мозъчен капацитет,не на последно място в едно така ориентирано пазарно общество нормално е всеки да мисли икономийно,и в края на краищата я кажи колко чак е около литър и малко газ и какъв процент шанс има да ни запали "кочинките" при удар?Я се замисли колко е същия,да не казвам по-голям шанса да се запалят точно ако са на бензин-визирам останалото количество в системата след аварийното сриране на подаващата помпа?
И накрая-не че се заяждам или обиждам,както ти направи,определяйки ни като:",ама май е майка и на глупаците",ама я кажи кое ще запали по-добре "кочинките" ни-течния флуид бензин който се разлива върху всичко и гори върху него или газта която е ГАЗ и гори сама по себе си без да запали друго,просто защото не се разстила върху нищо,а е запалим флуид който изгаря сам по себе си-накратко казано-ако те полея с бензин и те запаля ще изгориш като факла,но ако те сложа в просранство където има пропан-бутан и го запаля-ще изгори само газът-най-много да ти опърли веждите-ако мислиш че не съм прав-поправи ме!
За сравнение предполагам и ти като малък си си пръсвал на ръката дезодорант и си го палил да впечатлиш приятелите си-не си се изгарял нали?А я пробвай с бензин?.....
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: WBS
Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))

Мнение от mModo » 25 Юни 2011, 18:04

Zubcho написа:Мале мила. Нямаш късмет братче. За първи път виждам е34 с толкова мн. фреон. Може би ако ти е R12 за това е нужно толкова много. По-неефективен R12.

еспешъли за Зъбчо, а и за да няма спекулации и гатанки ...
1.jpg

тънката ми мисъл бе, че зареждаха всякакви коли на една цена. Малко ми се намръщиха на моята, ама аз си я харесвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 26 Юни 2011, 9:40

Значи само да подхвърля нещо. В момента се разработват хладилни машини работещи на пропан(без бутан) :), които работят с използване на 10-20% от ел. мощност на сегашните, НО са с съвсем различни компресори и работят на различно налягане ;).

За преминаването от Р12 на 134, знам че много трудно става, защото трябва да се смени маслото, но старото се чистило много трудно и след като се смени със новото може да стане нехумогенна смес и да се пре*бе компресора. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 26 Юни 2011, 10:14

momo-1st написа:
BULL3T написа:Икономията е майка на мизерията,ама май е майка и на глупаците...

Никой не твърди,че с газ е по-добре отколкото с фреон,после не мисля че е добре да даваш определения и за количество на мозъчен капацитет,не на последно място в едно така ориентирано пазарно общество нормално е всеки да мисли икономийно,и в края на краищата я кажи колко чак е около литър и малко газ и какъв процент шанс има да ни запали "кочинките" при удар?Я се замисли колко е същия,да не казвам по-голям шанса да се запалят точно ако са на бензин-визирам останалото количество в системата след аварийното сриране на подаващата помпа?
И накрая-не че се заяждам или обиждам,както ти направи,определяйки ни като:",ама май е майка и на глупаците",ама я кажи кое ще запали по-добре "кочинките" ни-течния флуид бензин който се разлива върху всичко и гори върху него или газта която е ГАЗ и гори сама по себе си без да запали друго,просто защото не се разстила върху нищо,а е запалим флуид който изгаря сам по себе си-накратко казано-ако те полея с бензин и те запаля ще изгориш като факла,но ако те сложа в просранство където има пропан-бутан и го запаля-ще изгори само газът-най-много да ти опърли веждите-ако мислиш че не съм прав-поправи ме!
За сравнение предполагам и ти като малък си си пръсвал на ръката дезодорант и си го палил да впечатлиш приятелите си-не си се изгарял нали?А я пробвай с бензин?.....

Пичшага...(както вика Джо бръзия) виждам че си запален нафтаджия... това е много хубаво,но не означава че дизела е най-великото гориво... Съгласен съм с почти всичко което каза,не съм казал че сте глупаци или нещо такова... казвам че е глупак тоя дето го е измислил това... и е почнал да изкарва парички от хора който искат да икономисат некой лев...

Идеята ми беше че газта ще е на около 15 бара в тая система и ако излезе веднага ще пламне ,много по-бързо от разлят бензин... Като малък с дезодораната си правех горелка,не си палех кожичката... Отделно айде да не ми обясняваш как ще ме палиш... може ли?

Правете каквото искате,ако искате си пълнете климатиците с течен азот,все ми е едно... Ваша си работа,просто не мога да разбера защо българина продължава да прави неща,който няма смисъл да прави...

Само информативно, на мен всичко ми излезе 120 лв,със минаването на новия фреон... за мен това не са толкова много пари,ЗА ОПРАВЯНЕ НА КЛИМАТИК...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Предишна

Назад към E34