Въпрос за carsoft 6.5

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Въпрос за carsoft 6.5

Мнение от golov_bg » 27 Яну 2011, 15:10

е да и аз ползвам мултицета ама си има неща които си искат апаратура
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 27 Яну 2011, 17:05

Колега, само с мултицет става, ама се иска и доста голям опит и знания.

С програма е доста по - бързо и лесно (ако нямаш кой знае колко голям опит). А колко е оправдано да наливаш пари за някакви интерфейси, които я тръгнат, я не, да си губиш времето да ги подкараш и т.н. сам си знаеш (сам си преценяваш в твоята ситуация).

Хвърли едно око на другата програма (в нета е пълно с описания,какво може да се прави с нея).

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 27 Яну 2011, 17:49

видях я и ИНПА-та ама и тя иска реален ком порт който нямам

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 27 Яну 2011, 19:06

golov_bg написа:видях я и ИНПА-та ама и тя иска реален ком порт който нямам

EDIT

Общо взето нещата стоят така - с Carsoft и преходник RS - USB, става (гарантирано, при мен е работило) само, че не може да се осъществи връзка с Siemens на М50 (всички други модули се четат и отговарят). При М52 и Siemens и преходник към USB става (пак гарантирано, при мен е работило). Само, че всички тези приказки за гаранцията имат смисъл, ако и ти имаш точно същият адаптер и същите настройки, както и същата версия на Carsoft, че тогава да започнем да гледаме, защо при теб не става.

При другата програма е почти същото. Има адаптери, с които става има и такива, с които не става. Много ясно, че при положение, че днес все по - рядко и по - рядко се срещат лаптопи със RS портове (освен на Dockingstation) има такива адаптери RS - USB, с които 100% става, ама цената им започва от около 40€.

Като сложиш и факта, че интерфейсите, които се продават са копирани и програмите крадени, как очакваш някой да ти даде гаранция, че всичко ще тръгне? Почти всички се презастраховат, като казват, че интерфейса тръгва само на истински RS порт. Ако тръгне с адаптер, имал си късмет.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 27 Яну 2011, 19:17

Ето ви решението стига лаптопа ви да има PCMCIAИзображение това е контролер на PCMCIA но за Mini PCMCIA не ми е известно дали има...Това ми се вижда-най евтиното и работещо решение за сега ...Цените са около 15-25$
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 27 Яну 2011, 20:19

@2bar написа:
golov_bg написа:видях я и ИНПА-та ама и тя иска реален ком порт който нямам

добре де, ние какво точно трябва да направим? ...... Каква е идеята на поста ти?

EDIT

Добре де немога да разбера защо се палиш и какво толкова съм поискал като съвети,искам да знам дали има някаква опция или друг интерфейс който работи с USB???Неща да ми купуваш нов лаптоп!Неща да ми пишеш програми или да ми правиш интерфейси!!! .......

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 27 Яну 2011, 20:29

golov_bg написа:какво толкова съм поискал като съвети,искам да знам дали има някаква опция или друг интерфейс който работи с USB???

Колега,
ето ти отговора,които търсиш, с твоя лаптоп само с USB, няма вариант да останеш доволен на Е34,Е36 и Е30. Ако искаш да направиш нещо смени си лаптопа с по-стар или с нов по-скъп, после си вземи един ADS интерфейс и го ползваи с програмата DIS. INPA е екстра за по-новите коли за въпросната кола- Е34 ще имаш ядове с четенето на ДДЕ-то.
Ако е само за теб невиждам смисъл да инвестираш пари за три параметъра на мотора, дано поне имаш Аirbag, ABS да си четеш ако изкочи проблем.
Иначе един такъв стар лаптоп, които подържа порт IRQ4, можеш да намериш за около 100-150 лв., АДС-а е още 120 лв.

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 27 Яну 2011, 20:34

Se7ven написа:
golov_bg написа:какво толкова съм поискал като съвети,искам да знам дали има някаква опция или друг интерфейс който работи с USB???

Колега,
ето ти отговора,които търсиш, с твоя лаптоп само с USB, няма вариант да останеш доволен на Е34,Е36 и Е30. Ако искаш да направиш нещо смени си лаптопа с по-стар или с нов по-скъп, после си вземи един ADS интерфейс и го ползваи с програмата DIS. INPA е екстра за по-новите коли за въпросната кола- Е34 ще имаш ядове с четенето на ДДЕ-то.
Ако е само за теб невиждам смисъл да инвестираш пари за три параметъра на мотора, дано поне имаш Аirbag, ABS да си четеш ако изкочи проблем.
Иначе един такъв стар лаптоп, които подържа порт IRQ4, можеш да намериш за около 100-150 лв., АДС-а е още 120 лв.

Е това се искаше,мерси колега ще мисля значи вариант за 2-ри лаптоп,защото няма да закачам само моята кола...благодаря за отговорите!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 27 Яну 2011, 20:51

И аз мисля, че варианта със закупуване на стар лаптоп с RS232 порт е най-добрия вариант.
Все пак автософтуерите не са кой знай колко визуализирани и ресурси големи не искат ... И така...

А, що се отнася до Е34, то цялата кола има 9 сензора и един АBS.

Дори и да възнамеряваш да вадиш някой лев с диагностика, то специално за Е34 пак ще се справиш с мултицета. Ако държиш и на другите модели, то вече допълнителен лаптоп си идва на мястото...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 27 Яну 2011, 20:52

golov_bg написа:
Добре де немога да разбера защо се палиш и какво толкова съм поискал като съвети,искам да знам дали има някаква опция или друг интерфейс който работи с USB???Неща да ми купуваш нов лаптоп!Неща да ми пишеш програми или да ми правиш интерфейси!!! ........

ми, ти ако знаеше, какво търсиш, нямаше да питаш....нито се паля, нито нищо, може би само малко съжалявам, че се въртят едни и същи тъпи теми. :censored:

Ако си беше направил труда, да постнеш поне настройките на виртуалният порт и да кажеш какво точно не става и с кой точно модул не става, можеше и някой да ти помогне. Иначе само бош лаф приказки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 27 Яну 2011, 21:10

EDIT
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 27 Яну 2011, 21:43

ddddk написа: EDIT

Мой, ако си падаш по лаладжийските приказки, темата сигурно ти е интересна...Както и да е, гледната ми точка е много проста...

Ако майничката е решил да врътка диагностика и пита, как и с какво може да прави диагностика (пари) не мисля, че мястото е правилно, че и коректно. Защото нали се сещаш? Утре като отидеш да ти направят диагностика, можеш да попаднеш на точно един такъв, който евентуално ще ти вземе парите и няма да ти свърши работата. И после отново ще се пускат теми за некоректни сервизи и т.н.

Ако е решил, че иска да си играе с диагностика (лични нужди, брат'чеди и т.н.) и пита как, поне да беше попитал, нещо конкретно. Още в първият пост му написах, че някога става с адаптер, някога. Само ме мързеше да пиша, защо. Има си начин да провериш дали адаптера работи, дали проблемът е във времената или в напреженията. Съвсем нормално е според мен да стигне до извода, че трябва да си купи един стар лаптоп с RS порт.

Как според теб трябва да отговоря на неговият пост, че нямал такъв порт?

Нали знаеш приказката, че за да ти помогнат, трябва и да искаш да ти помогнат?

--------------------
Някога не е отговор или пишеш защо или не пишеш нищо ....

tsb_bg

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 27 Яну 2011, 22:05

Колета @2bar, с последния ти пост съм напъно съгласен, но "ташаците" бяха излишни.
Аз също съм написал на автора на темата, че ако смята да бачка това, ще трябва да си купи каквото трябва.

EDIT
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 27 Яну 2011, 22:23

ddddk написа:Колета @2bar, с последния ти пост съм напъно съгласен, но "ташаците" бяха излишни.
Аз също съм написал на автора на темата, че ако смята да бачка това, ще трябва да си купи каквото трябва.

Много драми тука... дееееее и форума... това изнервя ...

пропускаш същественото...

ако колегата беше сложил няколко скрийншота с настройките на виртуалният порт, съобщението, което му изкарва програмата и поне да беше написал някоя друга дума за конфигурацията (кой Win, кой SP), можеше и друго да се получи. Просто да ти стане кеф да му помогнеш, ако можеш или да ти стане кофти, ако не можеш.

EDIT

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 27 Яну 2011, 23:04

@2bar написа:
ddddk написа:Колета @2bar, с последния ти пост съм напъно съгласен, но "ташаците" бяха излишни.

Много драми тука... дееееее и форума... това изнервя ...

пропускаш същественото...

ако колегата беше сложил няколко скрийншота с настройките на виртуалният порт, съобщението, което му изкарва програмата и поне да беше написал някоя друга дума за конфигурацията (кой Win, кой SP), можеше и друго да се получи. Просто да ти стане кеф да му помогнеш, ако можеш или да ти стане кофти, ако не можеш.

Ама в момента сравнението с тъшаците си е много правилно (от моя гледна точка). Все пак не вярвам всички в форума да се девици и една дума като "тъшак" да им едва в много.

Вярно е можеше и друго да се получи,колега @2bar,ако знаех че трябва да постна няколко снимки нямаше да връщам софта в магазина веднага(след ден два) за да мога да снимам какво ми изписва!Ако знаех че ще трябва да ти кажа с какъв windows съм,щях да го напиша!Ако знаех,че няма да мога да закача тея интерфейси с тоя чисто нов лаптоп,нямаше да го купя,ако знаех всичко за к'во ми е да пиша тука да си губя времето(вместо да си оправя проблема сам) и вашето време и нерви да се занимават с ей такива като мене дето са се заинтересували за нещо с което да бъдат полезни после...ама като незнам и питам,но явно някои хора е по-добре да кажат,че цялата работа е"ташак",че форума е пълен с безмислени теми(а м/у другото кои теми са смислени),вместо да те попита с какво разполагаш на лице,щото като отидох в магазина ония ми вика:Ми зимаш си един лаптоп ето ти и кабелите ето ти и софта и си готов!Ама не каза нищо за компорт за два компорта,за на майка му п....а(с извинение)!ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ КОИТО СА СИ ЗАГУБИЛИ ВРЕМЕТО ДА ЧЕТАТ ТАЗИ БЕЗМИСЛЕНА ТЕМА,НА ВСИЧКИ КОИТО СА ОТГОВОРИЛИ И СЪМ ИМ ЗАГУБИЛ ВРЕМЕТО!!!СЪЖЕЛЯВАМ,ЧЕ ПЪЛНЯ ФОРУМА С ГЛУПОСТИ!

МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ ДА ИСТРИЯТ ТАЗИ БЕЗМИСЛЕНА ТЕМА!!!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E34