БМВ Е34 М50Б20 уреда на горивото не отчита нищо!РЕШЕНИЕ!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Re: БМВ Е34 М50Б20 няма ток към бензиновата помпа!!!

Мнение от Kregec » 03 Яну 2011, 18:04

@2bar написа:
Kregec написа:
@2bar написа:аре, влачи. това е схемата за Сименс упраление с променливи фази на газоразпределение. релето за помпата е К2. макар, че ако ти трябваше само схемата да си дал до сега релето на късо.

за имобилайзера, трябва да започнеш малко по - отдалеч:

- оригинален да/не
- ако е оригинален дали I или II
- ако не е - какво спира и как е вързан

Ако е оригиналентрябва да се спира от борд компа нали така! Мисля че е слаганс алармата но до самия ключ, за запалването има един нещо, подобно намагнит с индикатор!

не, борда няма нищо общо с имобилайзера. просто има още една допълнителна възможност, ако имаш борд чрез него да въвеждаш код преди палене.

А това реле къде се намира точно? Къде да го търся самото реле и какво представлява?
след като всичко е слагано след това, не вярвам някой да може да ти помогне от разстояние. дай на късо релето на помпата и виж дали ще тръгне. от релето отива към бушона и от бушона към помпата.

дали и заспалите двайски.... :banghead:

А това реле къде се намира точно? Къде да го търся самото реле и какво представлява?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Яну 2011, 18:20

Kregec написа:А това реле къде се намира точно? Къде да го търся самото реле и какво представлява?

ееее, майна, викни някой...няма да стане по друг начин.

релето се намира при комп. в дясно, под черният капак. а какво представлявява - ми реле (почти куб със страна около 3 см).

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 03 Яну 2011, 18:33

@2bar написа:
Kregec написа:А това реле къде се намира точно? Къде да го търся самото реле и какво представлява?

ееее, майна, викни някой...няма да стане по друг начин.

релето се намира при комп. в дясно, под черният капак. а какво представлявява - ми реле (почти куб със страна около 3 см).

Колега на мен ми е ясно какво е реле! Питах те къде е защото при предпазителите има релета да не е някои от тях. Но преди да ми пишеш гледах реалоема и се ориентирах къде се намира! Благодаря за инфото ако стане и запали ще черпя по бира ако се засечем някъде по БГ!

Благодаря!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Яну 2011, 18:43

значи грешно съм те разбрал. ама и да стане и да запали пак не е ставане без да разбереш, от какво е.

взими на спокойствие да прегледаш цялата инсталация около помпата, да не закъсаш отново някъде.

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Яну 2011, 19:00

@2bar написа:дали и заспалите двайски.... :banghead:

колега, че ги разбираш нещата си личи отдалеч
обаче отношението...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 03 Яну 2011, 19:04

Колегата @2bar иронизира високотехнологичните М50-та Б20 а не собствениците им ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Яну 2011, 19:15

Момци, майтап да става.

Нали и аз карам такова, ама аз съм си доволен....е до към 150 000 км всичко беше ок, сега се обажда туй онуй, ама какво да се прави - трябва да се наливат постояно пари, иначе не става.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 03 Яну 2011, 19:30

по принцип си мисля,че помпата почва да върти когато започнеш да палиш иначе на контакт не ходи ток до нея
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 04 Яну 2011, 13:20

golov_bg написа:по принцип си мисля,че помпата почва да върти когато започнеш да палиш иначе на контакт не ходи ток до нея

Колега прав излезе за това което си писал. Действително е така и не е от имобилайзера. Също така релето си работи и тоците си дойдоха на място. Действително целия спек се оказа, че е от бензиновата помпа не от другаде. Благодаря на всички колеги които писаха в темата и помогнаха с каквото могат!

Желая на всички безавариини км. и нека си подържаме красавиците, за да ниносят само радост в живота. Лично на мен колкото и да е стара тази кола, ми носи адски много радост и кеф. Когато седна в нея и я запаля ми става едно такова много ама мнго готино! Смятам лека полека да и оправя всичко което трябва и след това само подръжка!

Ако админа реши да заключва темата, според мен се изчерпа!

Поздрави!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 05 Яну 2011, 9:22

Към колегата _65536_kb_sec_! Колега извинявай за критиката ми насочена към теб в по- горния пост! Вчера се видях с пиленцетоти и се разбрахме кой прав и кой крив! За това приеми извиненията ми пред целия форум за тона, който ти държах и критиката ми към теб! Надявам се всичко да е ок и спазваме добрия тон! Не съм изтълкувал правилно това което си ми написал. Приех постати като спам и заяждане но се оказа, че целта му не е била такава!

Благодаря!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 05 Яну 2011, 11:07

И аз веднъж брах дертове като теб като не тръгваше помпата,погледнах схемите и видях че сигнала идва от ЕКУ-то и ми светна каква била работата!Радвам се че съм бил полезен!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 05 Яну 2011, 12:15

golov_bg написа:И аз веднъж брах дертове като теб като не тръгваше помпата,погледнах схемите и видях че сигнала идва от ЕКУ-то и ми светна каква била работата!Радвам се че съм бил полезен!

Колега само това мога да направя :bchug: :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 05 Яну 2011, 12:22

на някоя сбирка ше си я търся

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 05 Яну 2011, 14:07

golov_bg написа:на някоя сбирка ше си я търся

:mhihi: Колега това е най лесната работа! Сега само за инфо окозва се, че старата помпа е за 3-та сериа а неза 5-та! В случая е за този мотор но за 3-та серия деееааа. Сега вземахме помпа за 5-та серия и свързването не е с кабелни обувки а със гайки. И сега трябва да преправям свързването на помпата вече 5 дена мръзна като гъз по спирките. Направо не ми се мисли ако отворя двигателя какво ще открия вътре. Съжалявам, че Ви занимавам колеги но сърцето ме боли като не мога да си я карам. Знам, че ще набия доста пари докато е докарам до положение за да ми хареса. Твърдо съм решил обаче да е направя котенце сега е тигърче :mhihi:

Поздрави!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Яну 2011, 14:43

Kregec написа:
golov_bg написа:на някоя сбирка ше си я търся

:mhihi: Колега това е най лесната работа! Сега само за инфо окозва се, че старата помпа е за 3-та сериа а неза 5-та! В случая е за този мотор но за 3-та серия деееааа. Сега вземахме помпа за 5-та серия и свързването не е с кабелни обувки а със гайки. И сега трябва да преправям свързването на помпата вече 5 дена мръзна като гъз по спирките. Направо не ми се мисли ако отворя двигателя какво ще открия вътре. Съжалявам, че Ви занимавам колеги но сърцето ме боли като не мога да си я карам. Знам, че ще набия доста пари докато е докарам до положение за да ми хареса. Твърдо съм решил обаче да е направя котенце сега е тигърче :mhihi:

Поздрави!

Довечера, май ще мърдаме до вас с пиленцето, така че може да окажем помощ.
Иначе решихме просто да се помайтапим :mrgreen:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34