e34 притриса и припушва
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: e34 притриса и припушва
Ходих, момчета в сервиза Bosch дизел.Бях с големи очаквания.За диагностика и преглед на ГНП-то и останах малко разочарован.Казаха ми може би единият цилиндър не бил читав, можело да е турбото, а малко ми тръгнала била и плочката на ГНП-то(ама още ставала).А като цяло точно не знаели кво точно й е на колата.Трябвало да се свали главата за да се видело кво-що.Турбото според мен ми е читаво.Казаха ми, че колата иначе си има центровка на ГНП.Остава единият цилиндър за които ми споменаха.Между другото маслото ми беше на минимум и долях 1.600-700л (понеже по-горе бях писал че не ми губи масло..е явно вече губи, а има пръски масло и по задния капак).Имам колата от 25 000км като я взех смених масла и консумативи и не ми похарчи грам масло (Motul 6100 10/40) за 8 000км и не пушеше грам.След това изведнъж започна да ми прави тези номера, за които съм направил и тази тема.
Дайте мнения,идеи и някой дизелджия.Колата няма да я сменям дори да се налага по-сериозен ремонт съм склонен да го направя.

Колега що не си почистиш горе на капака на клапаните мрежестия филтър и да ти е мирна главата. Не един случай има от задръстен такъв филтър със същите симптоми , може да падне мощността и да се затормозява двигателя. Интервенцията самичък я правиш за час час и половина.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Измери степента на сгьстяване (компресията) на всички цилиндри на СТУДЕН мотор.
На мен ми мяза на сегменти.
На мен ми мяза на сегменти.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2