Запотяване на предното стъкло
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Запотяване на предното стъкло
А между другото някаква информация как се сваля таблото дали ще мога да намеря (ако е придружена със снимков материал - още по-добре), понеже имам вече няколко крушки за смяна, а имам мерак
Иначе мерси за помощта, но съм от Пловдив и затова търся сигурен човек който разбира от тези автомобили в моя град

Иначе мерси за помощта, но съм от Пловдив и затова търся сигурен човек който разбира от тези автомобили в моя град

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
manos написа:А между другото някаква информация как се сваля таблото дали ще мога да намеря (ако е придружена със снимков материал - още по-добре), понеже имам вече няколко крушки за смяна, а имам мерак![]()
Ето ти снимки.http://twrite.org/shogunnew/fixes/clima ... eater_Core
Стоян ги е качвал и преди.

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
колега имам същия проблем, пасажерската страна се оправа, а шофьорската остава запотена и доста трудно се оправя. Ако решиш проблема пиши плс.
manos написа:Здравейте!
Дали някой има представа защо предното стъкло се запотява, предимно в частта пред водача? Когато се пусне парното нещата се оправят, но ако го спра и за минута проблема отново се появява, както казах предимно и основно в лявата част.
Не знам дали има значение, но колата е без климатик.
Някакви идеи?
Мерси предварително!
Най вероятно потенето е от спукан радиатор на парното,казва се "пита",от нея изтича антифриз и се запотява стаклото,става много мазно!Тя се намира от дясно на педалите в долната страна под таблото,ако ти е слаб концентрата няма да ти запотява толкова много!Има прахчета,които запушват течовете,но не са за предпочитане,защото може да ти запуши радиатора за охлаждането!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Добре де, аз имам същия проблем, с климатик съм ако има значение и проблема е някой път запоти, някой път не, мокета е сух, антифриз доливам по 80 гр на месец, като колата се кара средно по 20 км на ден
демек не губи много, а е и нормално да има разход

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
kemakozeE36 написа:Добре де, аз имам същия проблем, с климатик съм ако има значение и проблема е някой път запоти, някой път не, мокета е сух, антифриз доливам по 80 гр на месец, като колата се кара средно по 20 км на дендемек не губи много, а е и нормално да има разход
Как така е нормално да има раход ти да не караш на антифриз?абе колеги да не карате на затворена клапа на въздуха да питам???
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- kemakozeE36
-
-
Антифриза се изпарява с времето и карането и е нормално да се долива отвреме на време, още повече, че при мен сълзи съединението което вкарва течността в радиатора за охлаждане, така че съм склонен да повярвам, че от там губи, а не от радиатора на парното 
А ти колега какво имаш пред вид под "затворена клапа" , извинявам се просто така и не го научих парното на тия коли

А ти колега какво имаш пред вид под "затворена клапа" , извинявам се просто така и не го научих парното на тия коли

- golov_bg
- ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:Антифриза се изпарява с времето и карането и е нормално да се долива отвреме на време, още повече, че при мен сълзи съединението което вкарва течността в радиатора за охлаждане, така че съм склонен да повярвам, че от там губи, а не от радиатора на парното
да сълзи и да губи съм по съгласен ама неможеш да ме убедиш че е нормално да губи за кратко времетечност без да има причина...Да върти въздуха в купето това е затворена клапа
- kemakozeE36
-
-
ако това са клапите, значи карам на отворени клапи.
М-у другото като си почистих стъклото няма потене, но не знам тия мазнотии от къде се взимат
И всъщност си прав при тези охладителни системи без автоматични обезвъздушители няма загуби на антифриз, но при тези с клапани и обезв. тръбички под капачките изпускат изпарения
М-у другото като си почистих стъклото няма потене, но не знам тия мазнотии от къде се взимат

И всъщност си прав при тези охладителни системи без автоматични обезвъздушители няма загуби на антифриз, но при тези с клапани и обезв. тръбички под капачките изпускат изпарения

golov_bg написа:kemakozeE36 написа:Антифриза се изпарява с времето и карането и е нормално да се долива отвреме на време, още повече, че при мен сълзи съединението което вкарва течността в радиатора за охлаждане, така че съм склонен да повярвам, че от там губи, а не от радиатора на парното
да сълзи и да губи съм по съгласен ама неможеш да ме убедиш че е нормално да губи за кратко времетечност без да има причина...Да върти въздуха в купето това е затворена клапа
Колега чак сега се замислям, че на мойта кола така и не съм виждал бутон или врътка именно за тази клапа, която регулира дали да се вкарва въздух отвън, или да върти само вътре (като на служебната Дачия, при която местиш една клапа от ляво на дясно

- golov_bg
- ентусиаст
-
ако нямаш клима няма да видиш такъв бутон
- golov_bg
- ентусиаст
-
Колега имах такъв проблем, оказа се от радиаторчето на парното, само за смяната ми взеха 100лв (работа) - да не говоря че никой не искаше да се захване с разглобяването на цялото табло... , не рискувах с втора ръка радиаторче, взех ново 2хх лв и за него. Дано не е това...
Аз не се притеснявам да се захвана с разглобяването на цялото табло, но проблема е, че никъде не успях да намеря достатъчно добър туториал как става (като изключим линка на колегата \MITETO\ DSB, където има описание, но просто липсват ключови, поне за мен, снимки
)

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3