Стабилизиращи щанги
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: Стабилизиращи щанги
slavianko написа:Братле напълно съм съгласен с тебе. Просто ми изпаднаха на добра цена та не се сдържах и днес ги взех. Накупих директно и всички видове тампони биелетки и ала бала и утре ще ги монтирам. За окачването там нещата са абсолютно ясни. Просто в момента нямам средствата да взема добро окачване щото ще трябва да се оръся към 1500-1600лв. Много ми се иска обаче това лято няма как да стане. А за алтернативни вариянти пък изобщо не се сещамkirililiev написа:първо по добре сложи сносно окачване,щангите сами по себе си няма да променят много накланянето.трябват ти максимално твърди пружини и амортисьори които да регулираш.проблема при теб е потъването на самата кола,от него идва и страничното накланяне.дебелата щанга просто ще предаде повече сцепление на натовареното колело,но няма да спре пружината да се свие.дори и да ограничи донякаде потъването ще е максимум с 5% което не е от голямо значение.произволното променяне на щангите води до промяна на сцеплението на преден спрямо заден мост.възможно е колата да започне да не дозавива,особенно ако наклона отпред е оригиналния.със поставянето на кйлоувъри с пружини с необходимата твърдост колата дори и с оригиналните щанги се бетонира,спира да се накланя и да прехвърля тежест,разликата е огромна.ако грубо сметна полезната работа на двете,то щангите влияят 10% а койлоуверите 90%.в никакъв случай не подценявам и отричам щангите,просто казвам че по голям ефект има истинското окачване,и без него няма как да има ефект дори и със щанги.
сподели като ги монтираш как е,и те чакам на хасково

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Утре живот и здраве ще ги монтирам и ще направя един тест драйф. Ще споделя в темата ми с проекта какви впечатления имам.kirililiev написа:slavianko написа:kirililiev написа:сподели като ги монтираш как е,и те чакам на хасково
А за пистите тая година мисля да карам по местните да се поокалъпя малко и евентуално другата година ще се пробвам

Последна промяна slavianko на 28 Юли 2010, 1:05, променена общо 2 пъти
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Славянко , това е приказка
Поздравявам те и ти пожелавам успех
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Братлета днес монтирах щангите и първото впечатление което ми направи е че леко се повдигна цялата кола дори и след като я поразтиках малко
За поведението на пътя просто нямам думи. Разликата е огромна и все едно се качих в друга кола. При скорост 60-70км като пробвам да направя камшици колата се накланя много по малко и е в пъти по залепена на пътя. Инвестицията си заслужава определено

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
slavianko написа:Братлета днес монтирах щангите и първото впечатление което ми направи е че леко се повдигна цялата кола дори и след като я поразтиках малкоЗа поведението на пътя просто нямам думи. Разликата е огромна и все едно се качих в друга кола. При скорост 60-70км като пробвам да направя камшици колата се накланя много по малко и е в пъти по залепена на пътя. Инвестицията си заслужава определено
Ще се сетиш ти!

Напълно си заслужава инвестицията според мен,но както каза колегата Кирил Илиев след щангите иде ред на окачването!

Успех и напред с вратите!

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2