Стабилизиращи щанги

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Re: Стабилизиращи щанги

Мнение от kirililiev » 27 Юли 2010, 17:56

slavianko написа:
kirililiev написа:първо по добре сложи сносно окачване,щангите сами по себе си няма да променят много накланянето.трябват ти максимално твърди пружини и амортисьори които да регулираш.проблема при теб е потъването на самата кола,от него идва и страничното накланяне.дебелата щанга просто ще предаде повече сцепление на натовареното колело,но няма да спре пружината да се свие.дори и да ограничи донякаде потъването ще е максимум с 5% което не е от голямо значение.произволното променяне на щангите води до промяна на сцеплението на преден спрямо заден мост.възможно е колата да започне да не дозавива,особенно ако наклона отпред е оригиналния.със поставянето на кйлоувъри с пружини с необходимата твърдост колата дори и с оригиналните щанги се бетонира,спира да се накланя и да прехвърля тежест,разликата е огромна.ако грубо сметна полезната работа на двете,то щангите влияят 10% а койлоуверите 90%.в никакъв случай не подценявам и отричам щангите,просто казвам че по голям ефект има истинското окачване,и без него няма как да има ефект дори и със щанги.
Братле напълно съм съгласен с тебе. Просто ми изпаднаха на добра цена та не се сдържах и днес ги взех. Накупих директно и всички видове тампони биелетки и ала бала и утре ще ги монтирам. За окачването там нещата са абсолютно ясни. Просто в момента нямам средствата да взема добро окачване щото ще трябва да се оръся към 1500-1600лв. Много ми се иска обаче това лято няма как да стане. А за алтернативни вариянти пък изобщо не се сещам :confused:

сподели като ги монтираш как е,и те чакам на хасково :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 27 Юли 2010, 19:48

kirililiev написа:
slavianko написа:
kirililiev написа:сподели като ги монтираш как е,и те чакам на хасково :yes:
Утре живот и здраве ще ги монтирам и ще направя един тест драйф. Ще споделя в темата ми с проекта какви впечатления имам.
А за пистите тая година мисля да карам по местните да се поокалъпя малко и евентуално другата година ще се пробвам ;)
Последна промяна slavianko на 28 Юли 2010, 1:05, променена общо 2 пъти
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Юли 2010, 19:57

Славянко , това е приказка :yes: Поздравявам те и ти пожелавам успех :smoke:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 28 Юли 2010, 16:52

Братлета днес монтирах щангите и първото впечатление което ми направи е че леко се повдигна цялата кола дори и след като я поразтиках малко :kuku: За поведението на пътя просто нямам думи. Разликата е огромна и все едно се качих в друга кола. При скорост 60-70км като пробвам да направя камшици колата се накланя много по малко и е в пъти по залепена на пътя. Инвестицията си заслужава определено
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 28 Юли 2010, 19:07

slavianko написа:Братлета днес монтирах щангите и първото впечатление което ми направи е че леко се повдигна цялата кола дори и след като я поразтиках малко :kuku: За поведението на пътя просто нямам думи. Разликата е огромна и все едно се качих в друга кола. При скорост 60-70км като пробвам да направя камшици колата се накланя много по малко и е в пъти по залепена на пътя. Инвестицията си заслужава определено

Ще се сетиш ти! :mhihi:
Напълно си заслужава инвестицията според мен,но както каза колегата Кирил Илиев след щангите иде ред на окачването! :yes:
Успех и напред с вратите! :clap:

Предишна

Назад към E34