Въпрос: амортисьори

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе М52B20
Мечтае да кара: V8

Re: Въпрос: амортисьори

Мнение от nafkata » 22 Юли 2010, 22:09

2 години карам с алко отпреде нямат грешка и са евтинджос ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 22 Юли 2010, 23:17

forevera написа:здравейте . имам въпрос относно предните амортисьори на е34ка бензин 2.0и. за смяна са и искам да ми дадете съвет какво да направя. нови ли да зимам, 2ра ръка ли да търся, да ги пълня наново ли нз. ако да зимам нови каква марка да ме ориентирате и от каква да бягам. благодаря предварително

Колега до каде стигна, взе ли ? каква марка ? сподели

Потребител
Аватар

амортисьори

Мнение от fil_82 » 23 Юли 2010, 14:18

колега аз си взех миналото лято втора ръка за по 40 лв парчето предни и да ти кажа вече 20 000 км не сам мръднали .....не знам колегите какви доходи имат за да препорачват амортисиори за такива луди пари но честно казано ако ги имах никога не бих ги дал само за амортиосиори това са 15 годишни коли и какво праим и аз сам фен но в границите на разумното все пак

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Re: амортисьори

Мнение от Нено Б. » 23 Юли 2010, 15:51

fil_82 написа:колега аз си взех миналото лято втора ръка за по 40 лв парчето предни и да ти кажа вече 20 000 км не сам мръднали .....не знам колегите какви доходи имат за да препорачват амортисиори за такива луди пари но честно казано ако ги имах никога не бих ги дал само за амортиосиори това са 15 годишни коли и какво праим и аз сам фен но в границите на разумното все пак

Така е, колега... Ти си прав за себе си- ти не би ги дал.
Пък и "разумното" е тоолкова относително ;)
На мен ми е забавно като някой дето пуши по една кутия на ден, вечер минава през магазина за ракийка и събота вечер се размазва в бара, си купува гуми и амортисьори втора ръка и вози семейство и приятели на тях.
rwd фен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от forevera » 25 Юли 2010, 21:34

чесно да ви кажа .. тук във Видин няма голям избор от марки и т.н а не ми се занимаваше с куриери и тем подобни отидох в сервиза в който си ходя попринцип като имам проблеми с колата ( имам някакво доверие на човека ) и ми предложи марка Optium или нещо от сорта дори и не ги запомних :Д 80лв бройката бяха германски Уш .. сега добри ли са, не са ли незнам. Разликата със старите е огромна .. има 1 година гаранция дано да изкарат поне още 1 :Д иначе имаше и за 150лв бройка "koni" ама ми каза по добре земи тия и си карай колата ..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 25 Юли 2010, 22:27

Карам аз със Bilstein Б6 малко са твърди но 225 16" 55 компенсират и е доооста добре..Ако забия наккви ниски гуми съм сигорен че нещата ще загрубеят много..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Потребител
Аватар

амортисьори

Мнение от fil_82 » 27 Юли 2010, 16:18

говорейки за разумно....купуване на амортисиори разумно ли е доставната им цена да е от 50 до 150 лв а реално на магазина да са от 200 до 500 ей за това ме е яд и прибягвам до оригиналното втора употреба немско...миналото лято си взех нови накладки и то скъпи...нали :) да не сме луди да взимаме втора употреба :) и днес за това си взех и нови дискове щото накладките си стоят ей така нови :) мамка им :) взех си нов висков саединител ...да не съм луд втора употреба и след 3 месеца без малко да прегрея колата :) колеги мога много да изброявам колко съм се набутвал със нови части но просто или нямам късмет с тях или много ми върви със втората употреба всеки решава за себе си със кое може да прави компромис

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 TDS-1994г.
Детайли за колата: истенски звяр

Мнение от zloku4e123 » 21 Май 2011, 16:47

колеги виждам,че темата е стара,но сега ми се налага да сменям предни амортисьори. та прочетох цялата тема и горе долу се запознах с марките и качеството. карам е34 525тдс М51, предлагат ми следните: SACHS Super Touring на 132лв. бройката(също ми предлагат и VAICO на 64лв./бр.,но тях ги изключвам като избор). моля някой ако е карал с такива или има мнение за тях да сподели,за да преценя дали да си ги взема. трябват ми амортисьори за ежедневно каране,не някакви специални(спортни и прочие). ако имате идея за по-добри на близка цена също може да споделите,благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Май 2011, 18:09

Слагай нови. Марки - Bilstein, Sachs, Boge - каквото ти е по джоба. 2-ра ръка не си струва, а за напълването бях чел тук, че на някои места ги правели много прилично, и нямало никакви ядове. Потърси из старите теми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zloku4e123 » 21 Май 2011, 18:47

Dirty M5 driveR написа:Слагай нови. Марки - Bilstein, Sachs, Boge - каквото ти е по джоба. 2-ра ръка не си струва, а за напълването бях чел тук, че на някои места ги правели много прилично, и нямало никакви ядове. Потърси из старите теми.

за втора ръка въобще не съм си и помислял,ще сложа нови и най-вероятно ще бъдат Sachs,понеже са с доказано качество ,както казваш ти и повечето колеги в темата,а и ще ги взема от известен доставчик в който работи мой приятел. мерси за мнението за да мога да направя най-правилния избора за мене :yes: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 21 Май 2011, 18:51

Аз ползвам Monroe отпред и съм доволен.Бях дълго време с тази марка на старата си кола и беше супер.Имат 2 години гаранция и са едни от лидерите в производството на амортисьори.Цената има е нормална 80-100лв за бройка :yes: Но ако има Boge на тия пари и гаранцията е същата вземи такива,все пак от завода излиза с такива.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 23 Май 2011, 1:27

Аз още карам с онея......."пълнените"..... и си летя през дупките марсиански.. Мамка им мръсна на изедниците, дето ти зимат парите и не правят пътя... ма па си карам с пълнени. 40 кинта не са кой- знае кво, при пилижение, че втора година не мърдат "праените".. Разлика с тея от 100 лева парчето не виждам, а колата е за ежедневието. Не претендирам да съм прав за еди-кво си. Но е неоправдано да дадеш 300 лв за два амортисьора, след като с 50 примерно ще се получи същият резултат.
Поздрави, колеги.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 23 Май 2011, 11:06

Хвала на такива майстори като твоя познат стругар :).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zloku4e123 » 23 Май 2011, 16:09

MaxMeyer написа:Аз ползвам Monroe отпред и съм доволен.Бях дълго време с тази марка на старата си кола и беше супер.Имат 2 години гаранция и са едни от лидерите в производството на амортисьори.Цената има е нормална 80-100лв за бройка :yes: Но ако има Boge на тия пари и гаранцията е същата вземи такива,все пак от завода излиза с такива.

мерси,мерси колега за споделено мнение. ще потърся и Monroe да видя на кви цени ги дават и ако са изгодни(доста по-ефтени от Boge ,SACKS и пр.) може и такива да взема все пак и те са доказана марка и както казваш колата се държи добре с тях. :yes: :yes: :yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zloku4e123 » 23 Май 2011, 16:16

pepitoooooooooo написа:Аз още карам с онея......."пълнените"..... и си летя през дупките марсиански.. Мамка им мръсна на изедниците, дето ти зимат парите и не правят пътя... ма па си карам с пълнени. 40 кинта не са кой- знае кво, при пилижение, че втора година не мърдат "праените".. Разлика с тея от 100 лева парчето не виждам, а колата е за ежедневието. Не претендирам да съм прав за еди-кво си. Но е неоправдано да дадеш 300 лв за два амортисьора, след като с 50 примерно ще се получи същият резултат.
Поздрави, колеги.

за сега съм се ориентирал към нови колега,но ако случайно реша да пълня моите,ще ти пиша да ми дадеш малко повече инфо.благодаря все пак за съвета и споделенето мнение и цени :yes: за да мога да си направя сметка и да знам с колко кинта ще се разделя за това удоволствие :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :driving: :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към E34