Прекъсва и тва е !
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Re: Прекъсва и тва е !
Как ги проверихте?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
White 1913 Power написа:Как ги проверихте?
Питахме ги и те си казаха всичко милите

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:White 1913 Power написа:Как ги проверихте?
Като те знам какъв си,най-вероятно не си ги питал,а си се молил и те най-вероятно са ти казали,обаче на език,който не разбираш.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
White 1913 Power написа:JIKI_RACER написа:White 1913 Power написа:Как ги проверихте?
Като те знам какъв си,най-вероятно не си ги питал,а си се молил и те най-вероятно са ти казали,обаче на език,който не разбираш.
Ей ,добре че си ти да ме знаеш

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
Достатъчно им беше.
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
при мен се оказа че е датчика на разпп вал . но ми излизаше на диагностика
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Уплътнителен о-пръстен на ваноса се намира за около 2-3 лева по размер, а за комплекта против спичане (да стане като ваноса на м52) да кажат другите колеги, но и той се намира, дори някой колега беше казал при официален дилър да се търси.
При мен след смяна на О-пръстена имаше разлика, без да е давала грешка преди, но смятам, че от него, колата не може да прекъсва, а само да стане малко по-мудна.
Аз бих потърсил някъде с лаптоп на живи данни да я закача, да се види какво показва докато прави проблема в движение
Успех
При мен след смяна на О-пръстена имаше разлика, без да е давала грешка преди, но смятам, че от него, колата не може да прекъсва, а само да стане малко по-мудна.
Аз бих потърсил някъде с лаптоп на живи данни да я закача, да се види какво показва докато прави проблема в движение
Успех

Взех веригата и обтегача.Сега предстои и да намеря О пръстена.Някой може ли да ми каже къде да го търся?Тези които ги продават по магазините са обли а доколкото знам оригиналния е плосък от горната страна.
Поздрави
Мариян
Поздрави
Мариян
Това е процедурата при смяна на О-пръстените на М52 Double VANOS
http://www.beisansystems.com/procedures ... cedure.htm
Има снимки на самите пръстени (на старите и новите). Разгледай ги внимателно и ще видиш, че новите са обли, т.е. старите са износени от страната на работната (триещата се) поввърхност.
Според мен трябва да търсиш ремонтен комплект, а не просто О-пръстени по подходящ размер.
Какъв да е каучук няма да издържи дълго на тези температури и триене ....
http://www.beisansystems.com/procedures ... cedure.htm
Има снимки на самите пръстени (на старите и новите). Разгледай ги внимателно и ще видиш, че новите са обли, т.е. старите са износени от страната на работната (триещата се) поввърхност.
Според мен трябва да търсиш ремонтен комплект, а не просто О-пръстени по подходящ размер.
Какъв да е каучук няма да издържи дълго на тези температури и триене ....
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
http://www.beisansystems.com/procedures/vanos_single_procedure.htm - с правоъгълно сечение са. Един по голям и отдолу под него има по-малък със същото сечение. Като гледам, ги заменят с малък гумен пръстен с кръгло сечение и отгоре тефлонов с правоъгълно
Аз махнах само горния и го замених с масло, водо, температуро..-устойчив пръстен с кръгло сечение- под него остана стария малък с правоъгълно сечение. Не гарантирам издържливост, защото е от скоро и не съм отварял да проверя как е състоянието.
Аз махнах само горния и го замених с масло, водо, температуро..-устойчив пръстен с кръгло сечение- под него остана стария малък с правоъгълно сечение. Не гарантирам издържливост, защото е от скоро и не съм отварял да проверя как е състоянието.

Такааа...сменени верига.обтегач и цялото бутало на ваноса.Според майстора и преди ремонта,ваноса си е работил коректно.Казва,че е добре,че съм изпосменил всичко,но да се търси някъде другаде проблема.Изказа мнение,че е възможно да е от датчика на коляновия вал.Имал е случай в който пак така на диагностиката нищо а като го сменили колата се оправила.Ще направя и тази манипулация и ще пиша пак за резултата.
Поздрави
Мариян
Поздрави
Мариян
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
sod518i написа:Такааа...сменени верига.обтегач и цялото бутало на ваноса.Според майстора и преди ремонта,ваноса си е работил коректно.Казва,че е добре,че съм изпосменил всичко,но да се търси някъде другаде проблема.Изказа мнение,че е възможно да е от датчика на коляновия вал.Имал е случай в който пак така на диагностиката нищо а като го сменили колата се оправила.Ще направя и тази манипулация и ще пиша пак за резултата.
Поздрави
Мариян
По-добре намери някой с е34, е36 или е39 наблизо, да ти услужи за 2-3 минути, може датчика ти да е нов

Утре ще пробвам и ще видим.Мисля всичко което може да се свали и да се размини да го карам подред.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2