Разход на VANOS мотор
Модератор: Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Re: Разход на VANOS мотор
Djelebov написа:Stanchev написа:Djelebov написа:Stanchev написа:извънградско 7 при 120 км/ч с клима
Тва моментно показание на уред ли е или среден разход? Малко ми се вижда, ако е точно измерен среден разход, ти завиждам наистина(щото в книжката на колата пише повече
)
колега, не знам кое те очудва? както казах когато колата е в оптимални обороти гори най-малко. разхода е среден, моментния не му се вързвам, че показва при 90-100 малко след 4![]()
при старите автомати с каквито са оборудвани 34-ките единствения плюс от икономия е ако я пльоснеш на магистрала и да караш със закована постоянна скорост. тогава би дала по-голяма икономия от ръчката, особено на 20-ска![]()
книжката не знам какво я гледате, като М50Б20 има 4 или повече разновидности (бош с ламбда, бош без ламбда, сименс без ванос, сименс с ванос....)
моята е 04.95- сименс с ванос + автоматик. Тва значи, че при поддържане на каквато и да е скорост над 80 на равно (там влиза 5-а и се заключва- като ръчна кутия с 6-та) би трябвало да съм по икономичен от всички други е34 520, ако приемем, че най новите мотори са най-икономични. Явно нещо при мен куца- Ако успея да направя 7.5 със 120 с много мъки, тва ще е без климатикЩе направя някоя друга проба и ще пиша пак
колега, нали това написах по-горе - автомата в комбинация с малък мотор има само един плюс за икономия и той е при поддържане на постоянна скорост заради по-ниските обороти.
п.п. вярвам, че не гледаш моментния (7.5л/100км@120км/ч)

- shumanski1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318-жената,e34 520-аз
м50б20,ръчка,седан - на бензин несъм я засичал ,карах я около 2 седмици преди да я газифицирам но около 13-15 градско. газ 17-25
градско

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Да напиша и аз:
Е34, автомат, комби, ванос, Б20:
градско между 14 - 16
извънградско: ок. 7.5
смесен (градско,магистрала,90км/ч) - 10
Е34, автомат, комби, ванос, Б20:
градско между 14 - 16
извънградско: ок. 7.5
смесен (градско,магистрала,90км/ч) - 10
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Stanchev написа:п.п. вярвам, че не гледаш моментния (7.5л/100км@120км/ч)
Не, разбира се, но честно казано само него успях да докарам до 7.5

Поздрави

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
На магистралата подщи постоянно 140 бензин 8/100
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Като видя тема за разход,получавам смущения
За да ме разберете ,ще се обоснова.
имам две 34-ки-тдс и м50б25(която и трябва да мъкне два моста т.е. их )
Почвам с Тдс-а(повече км имам на него):
-6.5/100 при скорост 160 км/ч
обортомера в случая е на 2500 оборота,колата се движи на темпомат,без резки изпълнения.
-12/100 в селото ми и също путуванията ми до близкия град.
-18/100 -това ми е макс разхода за тдс газ- спирачка
М50 Б 25 ИХ:
-7.8 160км/ч;
-22/100 в бг и НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 14/100 В РОБИНЗОНИЯ;
-качвал съм го и 38/100 ама бая зор със средна скорост 14км/ч (тест драйв за проходимост беше
);
И двете коли са с автоматични скоростни кутий.
При нормално каране по магистрала(там за където са създадени) ,за моторите няма значение скоростта ,а начина на каране-те тва е нашата марка
Като гледаш ,колега диапазоните,вземи да мислиш на въпроса:''дъно гори по-малко,отколкото мога да си позволя''
п.п.с голф 1.6 се измъчих и постигнах разход 14./100 ивънградско
Двете коли са с абсолутно различно поведение
и двете си ги харесвам и не горят нищо,за това,което предлагат

За да ме разберете ,ще се обоснова.
имам две 34-ки-тдс и м50б25(която и трябва да мъкне два моста т.е. их )
Почвам с Тдс-а(повече км имам на него):
-6.5/100 при скорост 160 км/ч
обортомера в случая е на 2500 оборота,колата се движи на темпомат,без резки изпълнения.
-12/100 в селото ми и също путуванията ми до близкия град.
-18/100 -това ми е макс разхода за тдс газ- спирачка
М50 Б 25 ИХ:
-7.8 160км/ч;
-22/100 в бг и НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 14/100 В РОБИНЗОНИЯ;
-качвал съм го и 38/100 ама бая зор със средна скорост 14км/ч (тест драйв за проходимост беше

И двете коли са с автоматични скоростни кутий.
При нормално каране по магистрала(там за където са създадени) ,за моторите няма значение скоростта ,а начина на каране-те тва е нашата марка

Като гледаш ,колега диапазоните,вземи да мислиш на въпроса:''дъно гори по-малко,отколкото мога да си позволя''
п.п.с голф 1.6 се измъчих и постигнах разход 14./100 ивънградско

Двете коли са с абсолутно различно поведение
и двете си ги харесвам и не горят нищо,за това,което предлагат

by ''kompleksa''
- comeon1985
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520; E39 520; E36 318
Колеги защо го лъжете момчето?!
Разхода си е приличен, имаики предвид тежкото купе и шесте...о, шесте цилиндъра
Колега, момчетата са много прави...зависи колко ти тежи крака. Щом си влезнал в клуба Е34 не си се прее..л
Разхода на бензин е единственият такъв по тази кола...
са, зависи от състоянието на колата..но моята я взех нов внос (Италия) с пет цилиндъра
и след като ги върнах към живот и шестте - САМО БЕНЗИН И ГУМИ!
Поздрави

Разхода си е приличен, имаики предвид тежкото купе и шесте...о, шесте цилиндъра

Колега, момчетата са много прави...зависи колко ти тежи крака. Щом си влезнал в клуба Е34 не си се прее..л

са, зависи от състоянието на колата..но моята я взех нов внос (Италия) с пет цилиндъра

Поздрави
...не можеш да промениш картите, които са ти раздадени...но можеш да промениш начина, по който да ги изиграеш...
BMW E34 M5 Tribute
http://www.vbox7.com/play:7199fc05

BMW E34 M5 Tribute

http://www.vbox7.com/play:7199fc05
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Колеги с риск пак да стане кавгата, ще кажа нещо, но просто не мога да се сдържа...
И аз съм влюбен в модела и колата си, НО ! Не е правилно изкаването че разхода е нищо в сравнение с това което предлага! Погледнете разхода на по-новите BMW-та... вървят в пъти повече и горят двойно по-малко! Сега.. хубаво сме маняци ама.. нека да гледаме и малко трезво над нещата...
Всеки знае как върви 20-ска.. дали е с ванус или не... във високите-файда... ама 15 бензин.. че и до 20 си ходи без притеснения!
Или 18 нафта за TDS
то колкото Actros ....
Пак казвам - не ме разбирайте погрешно!
Относно колегата пуснал темата - трябва да си наясно с няколко неща!
Щом взимаш Е34 значи не търсиш бегачка, търсиш комфорт и "тежка" возия, но нямаш възможност за по-голямо и по-ново. В такъв случай плащаш голям данък, сравнително скъпи части и не малък разход на гориво, а караш 20 годишна кола. НО кефа от Е34 е неповторим. Ако си наясно с какво се захващаш и въпреки това си навит - значи ще останеш доволен, понеже Е34 е един уникален автомобил!
Да кажа и относно разхода.
Онзи ден пътувах : Карлово-Слънчев Бряг - Варна - Несебър - Карлово
общо за целия преход разхода ми е 8.8/100 ГАЗ. Това е с "обикновена" уредба Lovato, закупена за 90лв. Дори аз останах приятно изненадан, понеже надълго си го знам, че ми е около 10... Няка няма смисъл от газта... избил съм си колата 2 пъти вече сигурно...
И аз съм влюбен в модела и колата си, НО ! Не е правилно изкаването че разхода е нищо в сравнение с това което предлага! Погледнете разхода на по-новите BMW-та... вървят в пъти повече и горят двойно по-малко! Сега.. хубаво сме маняци ама.. нека да гледаме и малко трезво над нещата...
Всеки знае как върви 20-ска.. дали е с ванус или не... във високите-файда... ама 15 бензин.. че и до 20 си ходи без притеснения!
Или 18 нафта за TDS

Пак казвам - не ме разбирайте погрешно!
Относно колегата пуснал темата - трябва да си наясно с няколко неща!
Щом взимаш Е34 значи не търсиш бегачка, търсиш комфорт и "тежка" возия, но нямаш възможност за по-голямо и по-ново. В такъв случай плащаш голям данък, сравнително скъпи части и не малък разход на гориво, а караш 20 годишна кола. НО кефа от Е34 е неповторим. Ако си наясно с какво се захващаш и въпреки това си навит - значи ще останеш доволен, понеже Е34 е един уникален автомобил!
Да кажа и относно разхода.
Онзи ден пътувах : Карлово-Слънчев Бряг - Варна - Несебър - Карлово
общо за целия преход разхода ми е 8.8/100 ГАЗ. Това е с "обикновена" уредба Lovato, закупена за 90лв. Дори аз останах приятно изненадан, понеже надълго си го знам, че ми е около 10... Няка няма смисъл от газта... избил съм си колата 2 пъти вече сигурно...
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
dj_ennsy_1 написа:... по-новите BMW-та... вървят в пъти повече и горят двойно по-малко! ...

За съжаление това е самата истина.
Автомобилостроенето и по-специално двигателостроенето се развива с темповете на телевизорите и телекомуникациите.
Защо е уникален автомобил? Ами защото гори много, върви малко, но има СТРАСТ!
Така мисля аз...
По темата:
Само веднъж съм докарал разход извън града 7,3 л/100 км

И като заредих веднага тръгнах Варна - Елена - Варна и пак така зареждане и разход 9,1 л/100 км

А сега де ?
Същата кола, същите хора, същия багаж, същия шофьор, същата бензиностанция, в рамките на 10 дни, баси разликата

Значи си зависи страшно много от начина на каране, от пътната обстановка, от натовареността на движение и прочие.
Преди тази случка и след нея такъв разход не съм отчитал.
Отчитам: 9,5 - 10,0 извънградско и 12-15 градско
Това е.
Поздрави,
Д

- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Привет колеги,
Искрено ви завиждам за добрите резултати, които постигате като разход на 100 км. Аз карам 520i с М50Б20 без Vanos, с ламбда сонда и Bosch електроника.
Карам я на газ. С обикновена газова съм. Сипвам бензин за 20 лв на 1000 км, колкото да имам за палене. Карам я предимно на дълъг път. Многократно съм я засичал, но резултатът е идентичен - 12 л/ 100 като се стремя да поддържам 120 км/ч на 5-та при 3500 оборота. Ако е включен климатика отива на 13 л/100 км.
Баща ми като я караше му даваше около 10/100 на дълъг път, но за мен това е непостижимо. Странното е, че един единствен път ми е дала по-нисък разход - около 10/100. Беше миналото лято на път за морето - от София до Приморско, и най-странното е, че тогава просто и пръснах г*за от натискане - под 160 км/ч не съм карал.
Изводът за мен е, че колкото по-бързо се кара, толкова по-малко гори
Както колегите казаха по-горе разходът зависи от хиляди фактори и макар да при мен да е сравнително висок, радостното за момента е че е само той. Недай боже нещо по двигател, скорости и т.н. да се счупи - е тогава почва големия филм.
Иначе за возията и комфорта при пътуване нямам какво да кажа - за 20 г. автомобил - просто без забележки.
Искрено ви завиждам за добрите резултати, които постигате като разход на 100 км. Аз карам 520i с М50Б20 без Vanos, с ламбда сонда и Bosch електроника.
Карам я на газ. С обикновена газова съм. Сипвам бензин за 20 лв на 1000 км, колкото да имам за палене. Карам я предимно на дълъг път. Многократно съм я засичал, но резултатът е идентичен - 12 л/ 100 като се стремя да поддържам 120 км/ч на 5-та при 3500 оборота. Ако е включен климатика отива на 13 л/100 км.
Баща ми като я караше му даваше около 10/100 на дълъг път, но за мен това е непостижимо. Странното е, че един единствен път ми е дала по-нисък разход - около 10/100. Беше миналото лято на път за морето - от София до Приморско, и най-странното е, че тогава просто и пръснах г*за от натискане - под 160 км/ч не съм карал.
Изводът за мен е, че колкото по-бързо се кара, толкова по-малко гори

Иначе за возията и комфорта при пътуване нямам какво да кажа - за 20 г. автомобил - просто без забележки.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
горе долу очаквай 8-9 извънградско и около 12 градско при нормално каране.
ся и ако повечето си признаят, че за парите, които са дали е нямало друга алтернатива.....ще си дойдем на приказката, че за повечето е само възможност за повече лукс за почти без пари.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Половината никога няма да си го признаят...
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Хаха добър въпрос..Когато избирах колата имах възможност за добре потдържана Е39 но избрах Е34.....Нещо като детска мечта ми беше и точно този ДВГ 2.5 нищо друго не исках да чуя едно време..Хяхяхх спомням си със смях 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
@2bar написа:ся и ако повечето си признаят, че за парите, които са дали е нямало друга алтернатива.....ще си дойдем на приказката, че за повечето е само възможност за повече лукс за почти без пари.
Пешо, като цяло не бих те излъгал че ми се иска нещо по-новичко но определено по-новичкото ще се кара за ежедневка, защото но съм карал и Е65 и Е38(и то доста) и Е23, и просто магията и комфорта, който дават точно Е34/Е32 със големи мотори просто е несравним. Да не говорим че например в случая Е32/Е34 е достатъчно здрав и достатъчно издръжлив на тежък десен крак...
Иначе за разхода - 10-ка извънграда с пълно всичко което където може, 5 човека (2х100+кг типове и две девойки и аз) и не малко жалене, мисля че за тия кубици, липсата на ламбда и теглото на колата си е бая приличен разход, имайки в предвид че може и още надолу (ама като нямаме магистрала къде да го сваля още

49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4