525TDS Загадка

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Re: 525TDS Загадка

Мнение от ivan. » 27 Май 2010, 20:56

presko79 написа:
Zubcho написа:То не останаха читави е34 на пазара. Всъшност има, но струват колкото е39 и хората вземат е39 и така. А най-вече читавите не се продават. :) Следователно само кенефи са на пазара. Някой италиано или германо се отървал от кенефа и бг ман го купил. Следват теми във форума и по серивизите. Поне майсторите има какво да ядат. :)

ПП.
И моята е тоалетна неземна, не си мислете, че е нещо повече. :)

Ще я видим вьв Варна.Ще нося Лаптопа които иска безплатна диагностика да е там :yes:

незман ,ама да се иронизираш -това го знаем.........Иво колата ти е пракрасна :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 27 Май 2010, 21:00

Zubcho написа:То не останаха читави е34 на пазара. Всъшност има, но струват колкото е39 и хората вземат е39 и така. А най-вече читавите не се продават. :) Следователно само кенефи са на пазара. Някой италиано или германо се отървал от кенефа и бг ман го купил. Следват теми във форума и по серивизите. Поне майсторите има какво да ядат. :)

ПП.

има много читави е34 на пазара,че и са за без пари.изключвам само дизела,щото и 1000 да струва или 10000 се си е 20 годишен дизел и само късмета може да те спаси от излишни разходи.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Май 2010, 21:03

kirililiev написа:

ПП.

има много читави е34 на пазара,че и са за без пари.изключвам само дизела,щото и 1000 да струва или 10000 се си е 20 годишен дизел и само късмета може да те спаси от излишни разходи.

те с теб ,нищо лично ама сме като полуси на батерия :oops:
точно дизела е по-здравата кола за каране,не за дрифтинг.........на 400 000 км отворен мотор без износване на риза ,без никакъв ръб............ :kuku:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 28 Май 2010, 0:01

kirililiev написа:

ПП.

Стига бе с тоя дизел :mhihi: Ко умрела 520- ка ли да си вземем :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 28 Май 2010, 0:04

ivan. написа:
presko79 написа:

ПП.

Ще я видим вьв Варна.Ще нося Лаптопа които иска безплатна диагностика да е там :yes:

незман ,ама да се иронизираш -това го знаем.........Иво колата ти е пракрасна :yes:

УУУ па тоя кенеф ли бе Ванка :mhihi: :mhihi: дизел TDS :confused: че даже на нова година ток му давах в гаража. Бягай далече от TDS, щом и бат Кирчо казва няма лъжа и измама.

P.S. Преско правиш ли диагностика на Голф 3 - 94 г. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 28 Май 2010, 1:33

Peter Angelov написа:
kirililiev написа:

ПП.

Стига бе с тоя дизел :mhihi: Ко умрела 520- ка ли да си вземем :mhihi:

не,вземи си 2,5 бензин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 28 Май 2010, 8:45

Peter Angelov написа:
ivan. написа:
presko79 написа:

ПП.

УУУ па тоя кенеф ли бе Ванка :mhihi: :mhihi: дизел TDS :confused: че даже на нова година ток му давах в гаража. Бягай далече от TDS, щом и бат Кирчо казва няма лъжа и измама.

P.S. Преско правиш ли диагностика на Голф 3 - 94 г. :dunno:
ще взема и Ваг-кома ,споко.Важното вечерта да има по чашите :bchug:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 28 Май 2010, 9:24

Ама, то май трябва да определим един за наряд (трезвеник) да прави диагностиките, че няма да остане време за пиене :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Май 2010, 10:44

ddddk написа:Ама, то май трябва да определим един за наряд (трезвеник) да прави диагностиките, че няма да остане време за пиене :mhihi:

нема да съм аз :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Май 2010, 11:34

:OT:
Пак разводнихте темата. Момчето му е загадка мотора, а вие още повече го объркахте. Да си напише телефона на някой на лично. Този някой да му се обади и да го заведе при правилния майстор във Варна. Край на филма :)

Аз съм трезвеник, и ако идвам ще давам наряд да правя диагностика, докато вие пиете и се оливате :)

Само едно нещо искам да уточня. Ям паржоли, чифтета, чубапчета, доматки, краставички, картофки и най-важното, но не и на последно място - сладолед :mhihi:

Зареждате ме и аз цяла нощ ще диагностицирам скарата, ТДС-ите, 520-ки, 525-ци, 735-ци, 740-ки, голфчета и каквито искате други кенефи :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 14 Авг 2010, 21:46

Колега не знам дали си оправил проблеблема.Ама да напиша и за тези които не са питали.Моят тдс го прави това забиване на 130 км на 4-та тоест 3500-4000 об. Забелязах че за разлика от градското каране извънградско мъркуча за гориво от филтъра към помпата се сплесква и за определен момент не пропуска гориво.Причина-сменян мъркуч с прекалено мек или по-малко вероятно запушен филтър.А за греенето в този момент на забив-недостиг на гориво+работещо турбо=бедна смес=висока температура на изгаряне. :roll: Това е от 1 месечния ми опит с тдс. :wave:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Авг 2010, 0:59

Няма как да има недостиг на гориво и да работи турбото. :yes: Ама какво стана с колата все пак никой не разбра. :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 17 Авг 2010, 10:35

XosetoR написа:Колега не знам дали си оправил проблеблема.Ама да напиша и за тези които не са питали.Моят тдс го прави това забиване на 130 км на 4-та тоест 3500-4000 об. Забелязах че за разлика от градското каране извънградско мъркуча за гориво от филтъра към помпата се сплесква и за определен момент не пропуска гориво.Причина-сменян мъркуч с прекалено мек или по-малко вероятно запушен филтър.А за греенето в този момент на забив-недостиг на гориво+работещо турбо=бедна смес=висока температура на изгаряне. :roll: Това е от 1 месечния ми опит с тдс. :wave:

Колега без лоши чувства ама явно опитът ти е доста малко с този двигател. Това което си написъл няма нищо общо с реалността ако хубаво прочетеш статията на колегата Владос (ТДС от А до Я) ще разбереш защо аджеба пиша този пост!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 26 Авг 2010, 19:12

Тези дни имах подобен проблем ....умираше на 120 а бях на път за морето .

Много майстори се пробваха .Карнобат , Бургас , Приморско ,Пазарджик .
Предположенията бяха всички възможни ...никой не позна .
Едва се върнах от морето . В смисъл със 120 .

Оказа се ,че съм имал още един малък допълнителен филтър ,монтиран така ,че не се вижда .Дебел колкото соленичка .
И с него съм карал от както имам колата . Вече 5 години.

Разрязах го ....не може да се опише какво беше вътре . Нещо като разтопен асвалт.Чудно ми е как въобще вървеше.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 27 Авг 2010, 0:10

klintan66 написа:Тези дни имах подобен проблем ....умираше на 120 а бях на път за морето .

Много майстори се пробваха .Карнобат , Бургас , Приморско ,Пазарджик .
Предположенията бяха всички възможни ...никой не позна .
Едва се върнах от морето . В смисъл със 120 .

Оказа се ,че съм имал още един малък допълнителен филтър ,монтиран така ,че не се вижда .Дебел колкото соленичка .
И с него съм карал от както имам колата . Вече 5 години.

Разрязах го ....не може да се опише какво беше вътре . Нещо като разтопен асвалт.Чудно ми е как въобще вървеше.

И къде се беше скрил колега ( филтърчето) , че и аз вече 5 години я карам и днеска се сдърпах с едни около 300 коня и нагоре и бая зор ми даде , та да видя и аз нямам ли такава скрита "екстра" някъде. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Е-е-е-х да беше това голямо черпене те чака . :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E34