Съединител или нещо друго...?
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Съединител или нещо друго...?
penio написа:ПС: Кажете колко пари зимат майсторите за смяна
~100-150лева максимум

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Явно не съм сбъркал в предположението си...
Следващият въпрос: Предложения за цена на диска, майстор и цена за работа...

Следващият въпрос: Предложения за цена на диска, майстор и цена за работа...

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Моя беше 220 лв от митко н1 на тдс-а предполагам че ще да е по скъпичък. Митето ДСБ ще ти каже сигурно.
Успех дано го оправйш само със смяна на съединител.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
BULL3T написа:Моя беше 220 лв от митко н1 на тдс-а предполагам че ще да е по скъпичък. Митето ДСБ ще ти каже сигурно.Успех дано го оправйш само със смяна на съединител.
Незнам цена аз съм автомат.

На М51 съединителя по принцип е по - евтин от този на М20. Другото вече са напасване на цените според търсенето и предлагането.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз имам чисто нов оригинален,ама оригинален ,само тези дето се продават в представителите на БМВ,но не знам дали става за теб,ето парт номер
21211223240
21211223240
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ходи при Кольо (Архитекта). От mitko_n1 е 169лв или нещо подобно. Говорим за пълен комплект съединител. Чукни му едно телефонче на 0886750555 и се разберете. Еконта ще ти е 10-тина лева за съединителя и пак ще си под цената 220лв
Поне ще знаеш, че е проверена стока. Хубатово е че като идеш при Кольо и може да закачите колата на 1 диагностика преди да си я вземеш и да видиш дали няма някаква друга повреда.
Поздрави

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Vlados
- с две лица
-
Благодарение на mitko_n1 вече имам нови: съединител, притискателен диск, лагер и всички семеринги, които могат да се сменят при свалянето на кутията, които заеха своите места по колата! 

@Vlados,
сложи малко статисктика. На колко км, какво беше износването, първичният лагер, лагера в маховика - наред ли бяха, някоя друга снимка....иначе смисъла на темата се губи.
сложи малко статисктика. На колко км, какво беше износването, първичният лагер, лагера в маховика - наред ли бяха, някоя друга снимка....иначе смисъла на темата се губи.
- Vlados
- с две лица
-
Смисъла на темата беше да разбера дали съединителя е причина за появилите се проблеми, така че в никакъв случай не се е изгубил (за което благодаря на отзовалите се).
Иначе за другото - не присъствах на място и не мога да дам много подробности, но мога да кажа, че стария съединител (Валео) е само с 2 мм. по-износен от новия, но е изпечен... Семеринга на коляновия вал е заминал и е имало доста масло, както и още един семеринг беше "тръгнал" (всички ги бях взел и са сменени). Нямам идея на колко километра е бил, карам колата трета година и сега като си погледнах "сервизния" тефтер се оказа, че съм минал почти 30 000 км.
Най-интересното е, че имаше нещо като стържене при потегляне на 1-ва, което си мислех, че е от една планка, която държи тръбите при средното гърне и често се късаше. Явно е било от съединителя, защото сега не се чува нищо.
Иначе за другото - не присъствах на място и не мога да дам много подробности, но мога да кажа, че стария съединител (Валео) е само с 2 мм. по-износен от новия, но е изпечен... Семеринга на коляновия вал е заминал и е имало доста масло, както и още един семеринг беше "тръгнал" (всички ги бях взел и са сменени). Нямам идея на колко километра е бил, карам колата трета година и сега като си погледнах "сервизния" тефтер се оказа, че съм минал почти 30 000 км.
Най-интересното е, че имаше нещо като стържене при потегляне на 1-ва, което си мислех, че е от една планка, която държи тръбите при средното гърне и често се късаше. Явно е било от съединителя, защото сега не се чува нищо.
- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 525 tds 94
- Мечтае да кара: M5
и аз го имах тоя проблем но ми е много чудно взех колата на 333000 незнам дали са били реални а съединитела е сменян на 320000 някаде в това съм сигорен 4е я взех от приятел и като карам извънградско няма проблеми но след дълго каране да кажем 300 км и влизане в софия на 1 и на 2 съединитела буксуваше яко това започна да ми го прави на 360000км и сега от есента до сега не ми го е правила незнам ква е тая аномалия и от какво се получава ,сега е 380000 и като карам на дълго съединитела отделя по нагоре а като карам градско може и 50 -60 км да карам всичко си е наред нялой има ли обяснение н ми се вярва да е от съединитела трябва да издържа поне 100000 като тея 50000 км навартяни от мен са 40000 извън и 10000 градско
На по-ниски предавки съединителя не се товари толкова. Значи, ако караш на високи обороти и ниски предавки даже и да е тръгнал сединителя пак може да се кара извесно време. Освен това градско караране, на къси разтояниа феродото не се загрява чак толкова, за да почне да приплъзва. Извънградско, като се ускорява на 4та или на 5та предавка сединителя се товари най-много. Тоест усилието в/у съединителя е функция на силата която колата преодолява в момента разделени на броя обороти на коляновия вал за същото време. Извънградско си проличава най-добре дали е за смяна, като дадеш газ на 5та докато караш с около 130км/ч. (~4000об/мин)когато нютоните са най-много.
Възможно е също и да влиза масло от някъде, тогава като сменяш предавки и ще буксува здравата.
Но все пак, мнението ми е базирано само на обща култура с елементи на разсъждение. Кейне хафтунг.
Възможно е също и да влиза масло от някъде, тогава като сменяш предавки и ще буксува здравата.
Но все пак, мнението ми е базирано само на обща култура с елементи на разсъждение. Кейне хафтунг.
- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
penio написа:На по-ниски предавки съединителя не се товари толкова. Значи, ако караш на високи обороти и ниски предавки даже и да е тръгнал сединителя пак може да се кара извесно време. Освен това градско караране, на къси разтояниа феродото не се загрява чак толкова, за да почне да приплъзва. Извънградско, като се ускорява на 4та или на 5та предавка сединителя се товари най-много. Тоест усилието в/у съединителя е функция на силата която колата преодолява в момента разделени на броя обороти на коляновия вал за същото време. Извънградско си проличава най-добре дали е за смяна, като дадеш газ на 5та докато караш с около 130км/ч. (~4000об/мин)когато нютоните са най-много.
колега тдс на 4000 об/мин е на 170+ ако не ме лъже паметта но при мен не се полу4ава тогава а на 2 и на 3 предавка след дълго каране а интереснот е 4е от миналато лято не е го правила
някой тдс-и ако достигнат 4000 оборота няма да им стигне километражаBogdan_Nikolov написа:penio написа:На по-ниски предавки съединителя не се товари толкова. Значи, ако караш на високи обороти и ниски предавки даже и да е тръгнал сединителя пак може да се кара извесно време. Освен това градско караране, на къси разтояниа феродото не се загрява чак толкова, за да почне да приплъзва. Извънградско, като се ускорява на 4та или на 5та предавка сединителя се товари най-много. Тоест усилието в/у съединителя е функция на силата която колата преодолява в момента разделени на броя обороти на коляновия вал за същото време. Извънградско си проличава най-добре дали е за смяна, като дадеш газ на 5та докато караш с около 130км/ч. (~4000об/мин)когато нютоните са най-много.
колега тдс на 4000 об/мин е на 170+ ако не ме лъже паметта но при мен не се полу4ава тогава а на 2 и на 3 предавка след дълго каране а интереснот е 4е от миналато лято не е го правила

by ''kompleksa''
- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
е тва са автоматите моя ръчка 

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3