Как се сваля задна броня на БМВ е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Re: Как се сваля задна броня на БМВ е34

Мнение от arr0gance » 03 Май 2010, 14:17

Извинете,ако греша.Преди година,едно приятелче ме викна да му свалим задната броня,защото беше малко накриво,поради удар отзад.Свалихме бронята всичко точно,но като я сложихме пак беше крива,оказа се че този "амортесьор" който поема удара е влезнал малко навътре.Аз дадох идеята да се избута,и което стана.Не си спомням с какво,но го чукнахме и той излезе,нито масло изтече,нито нищо.Бронята пасна перфектно,да разбирам ли че ако го одарят пак,то "амортесьора"няма да действа?! :?:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 03 Май 2010, 14:31

correct.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M20-ката да откача
Мечтае да кара: Е34-М20Б25
Детайли за колата: Бяло,спретнато е34.

Мнение от BmWpOwEr83 » 03 Май 2010, 20:09

ZLATEN написа:
godziliaz написа:леко уточнение на колегата доката не е изпучупил лайсните на бронята. Те че са нащипки така е, но трябва пурво да освободиш страничните и то в задния им край, защото тези щипки са си направо като шлици които трябва да се дръпнат назад итогава се освобождават лайсните след което махаш и средната и тя е на шлици като релсичка. Аколкото до амортесиорчетата на бронята незнам да са за еднократна употерба както казва колегата погоре май нещо е в грешка!

първо се сваля голямата и тогава малките ;) така че за сваляне на бронята само голямата трябва

Та последно кои лаисни първо трябва да се махнат аз така и така ще я боядисвам и да не ги олепям ще сваля сичките но последно първо страничните (малките) или първо голямата се сваля?
I LOVE BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Кара: E34-M30/B35

Мнение от BUHALA » 03 Май 2010, 21:21

Е добре де - да разбирам ли че втори ден коментираме, а ти изобщо не си си погледнал колата?
Достатъчно е да ги видиш и ще разбереш. Първо средната - после страничните - те се дърпат назад защото щипките им са Г-образни
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Май 2010, 21:28

Две страници как се сваля броня баси :shock: представям си ако е нещо по сериозно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 03 Май 2010, 22:04

Много консуматори се навъдиха последно време...от 20 теми една свястна я има, я не
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 03 Май 2010, 22:05

dinozab написа:Две страници как се сваля броня баси :shock: представям си ако е нещо по сериозно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не две страници как се свалят лаисните сега ще видиш колко ще са за бронята. :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Май 2010, 22:11

\MITETO\ DSB написа:
dinozab написа:Две страници как се сваля броня баси :shock: представям си ако е нещо по сериозно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не две страници как се свалят лаисните сега ще видиш колко ще са за бронята. :mhihi:

И ти си прав :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BmWpOwEr83 » 03 Май 2010, 22:18

BUHALA написа:Е добре де - да разбирам ли че втори ден коментираме, а ти изобщо не си си погледнал колата?
Достатъчно е да ги видиш и ще разбереш. Първо средната - после страничните - те се дърпат назад защото щипките им са Г-образни

Еми не чакам утре ще ида да я снимат застрахователите да направят оглед и тогава не смея преди това да я пипам гледам някои колеги вече почнаха да се подиграват ама кво да се прави....че 2 страници вече станали това какво значение има незнам... и кое му е смешното :dunno:
I LOVE BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BmWpOwEr83 » 03 Май 2010, 22:31

mitko_n1 написа:Много консуматори се навъдиха последно време...от 20 теми една свястна я има, я не

Незнам ти какво разбираш под "свястно" но за мен тази тема е много полезна и съм сигурен че на други хора които и те като мен не са сваляли и незнаят как става ще бъде полезна и благодаря на хората които изказаха мнение и ми помогнаха а ти я ако искаш я мисли за свястна ако искаш недеи.Аз предлагам вече да спираме със спама и които има нещо по темата да казва а не да коментирате колко страници са станали.Поздрави! ;)
I LOVE BMW

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 04 Май 2010, 8:29

Сега ще я направим още по-полезна:

Колега,

Задължително си носи инструменти при застрахователя и като я наснима бронята Я СВАЛЯШ пред него и му показваш хлътналите амортисьори!

Застрахователите не разбират от техника и плащат само това, което виждат и снимат. Демек няма да ти повярва за амортисьорите, ако не ги види и снима.

Ако си направиш този труд ще ти ги платят на цена на нови, а пък ти ще си вземеш секънд хед :mhihi: капишши! ;) :mhihi:

Не ме питай от къде го знам това :mhihi:

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BmWpOwEr83 » 04 Май 2010, 16:34

Колеги днеска свалих бронята и гледам гредата си е здрава не е крива не е спукана здрава си е но лявото амортесиорче е поддало та мисалта ми е някои казаха по нагоре че като се чукнел излиза някои казаха че не подлежало на ремонт та в краина сметка нов ли да търся или да се опитам да го поправя.Колкото до колегата "ddddk" както ме посаветва ти така и направих отидох при застрахователите снимаха я със бронята после те казаха да я сваля да видят каква е причината да е хлътнала от 1 та страна показах им амортесиорчето писаха го.Та сега чакам резултат от застрахователите и през това време почвам да деиствам.Благодаря ви още веднъж на всички и по специално на ZLATEN ,BUHALA,ddddk и godziliaz за съветите.Без вас нямаше да мога да се справя и идея си нямах как се сваля бронята на това чудо :bchug:
I LOVE BMW

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 04 Май 2010, 17:46

Ако не си сложиш "нов" (здрав) амортисьор има опасност при следващия удар двигателят на задната кола и твоя багажник да станат едно цяло :mhihi:
ама ти си решаваш :dunno:

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BmWpOwEr83 » 04 Май 2010, 19:42

ddddk написа:Ако не си сложиш "нов" (здрав) амортисьор има опасност при следващия удар двигателят на задната кола и твоя багажник да станат едно цяло :mhihi:
ама ти си решаваш :dunno:

Поздрави,
Д

Значи НОВ :mhihi:
I LOVE BMW

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Май 2010, 10:14

Тази тема седя и се чудя колко време ще я дъвчете. Колегата Vlados беше обяснил със снимки как се слага парктроник и там се вижда нагледно и как се сваля бронята. Просто се чудя за какво ли изобщо се правят полезните теми. Ето и линк към темата ...

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=98536

и тоалетна хартия за всеки който иска да се избърше :)

Изображение
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към E34