Проблем с Е34-ка бензин

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с Е34-ка бензин

Мнение от forevera » 03 Май 2010, 21:45

кажете къде да го търся тоя датчик :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 03 Май 2010, 22:13

Колега, така, както описваш проблема си ще ти кажа няколко научени от опит неща. Не съм запознат в детайли с посочения двигател но: Логика може само да се търси в това-да имаш проблем при горивният филтър. Практически обаче е невъзможно. Ако е задръстен ще ти прави проблеми, но не на ниските обороти. И да знаеш със сигурност!-ако бензиновата помпа нещо се бъгва-проверено е вече на няколко БМВ-та, няма да имаш високи обороти, тъй като не може да направи нужното налягане. Със свещите проблем може да има, ако я караш на гас, но това също е спорен въпрос и доста колеги биха си казали мненията "за" и "против" газта и последиците за запалителната система от нея. За да ти дадем съвет, който да ти е от полза, я кажи след като ти направи този "номер" припушва ли отзад, всъщност върви ли добре- "изпоема ли се"? Защото е възможно и нещо друго- колата да се дави. При влизане вече в по-високи обороти работата на двигателя се изчиства, защото поема повечето гориво. Обясни повече.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Май 2010, 22:20

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... d_parts-2/
№8 на схемата колега.
Съвет иди на диагностика че така ще изпишем 10 страници и колата пак ще ти сеца ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от forevera » 04 Май 2010, 0:24

отдавна да съм отишъл на диагностика просто съм от Видин .. иначе ще го проверя тоя датчик , а тоя на коляновия вал - възможно ли е да е от него ?
а и ме притеснява факта че такива проблеми колата на място не ги прави и при подаване на газ и на тихи обороти не го прави това .. тая диагностика дали ще може да намери проблема ако е в датчици незнам ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 04 Май 2010, 11:59

Ако диагностика си разбира от работата би трябвало да хване кой датчик ти прави проблем. То това е лошото на тия коли, трудно се откриват такива дребни и елементарни неща. А механиката винаги е здрава! Има логика да е посоченият датчик от колегата. Искам и един съвет да ти дам -когато вадиш какъвто и да е кабел, по който минава ток или какъвто и импулс да било, винаги го зачиствай при слагането му. Има евтини- около десетина лева контактни спрейове- вземи един и почисти контактуващите повърхности. Обяснявам си го логически- колата се управлява от компютър- има прецакан датчик, който дава грешно инфо на компа, той примерно вече не може да прецизира горивото...... появява се твоят проблем.... мисля си че е възможно и ламбда сондата да не е наред; веднага ти обяснявам защо- по пътя на логиката- при старт на автомобила всъщност имаш нужда от повече гориво. Когато колата загрее- тук вече се намесва ламбда сондата- тя трябва да оптимизира подаваното гориво, подаването намаля/ пример-кола с неработеща ламбда почти винаги харчи повече гориво/ и от там ти идва икономията, защото се впръсква точно необходимото количество. При неработеща ламбда....- има нещо общо със карбураторна кола. Може да се провери лесно - кабелчето се откача и форсираш, после оставяш на оборот и... после напиши тук за да разберем резултата. Направи нужната проверка, преди да тръгнеш направо да купуваш- струват над 200 лв. А със сигурност да смениш датчик ще ти излезе да не кажа в пъти по-ефтино. Успех ти пожелавам и пиши за резултата след като провериш.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от forevera » 22 Май 2010, 20:45

ходих на диагностика -учудих се в компютъра не излезнаха никакви грешки . майстора каза че е от свещи - викам си хубаво ще ида да купя нови свещи да видим ( уж старите ги бях проверил ) ама се оказа, че не съм .. 6 нови свещи и проблема изчезна :clap:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 24V
Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg

Мнение от e34.toni » 27 Май 2010, 23:29

при мен беше от скъсана лула на една от свещите и прехвърляше искра ... :) хубаво е че се е оправило
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Предишна

Назад към E34