Няколко въпросчета за ТДС-а

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Re: Няколко въпросчета за ТДС-а

Мнение от D_U_D_E_ » 02 Май 2010, 11:11

колега и при мен е мазало в колекторите и кулера, ама няма как, освен от турбинката масло идва и от картерните изпарения и цапат много. Като си извадих мойте кълер и колектори и тръби не мойш да кажеш какво точно представляват. Особенно кулера беше една топка масло и отвън и отвътре. А иначе мисля, че много от нас включително и аз до скоро бъркаме това виене, че идва от турбинката, при мене по големия звук идва от ауспуха, щото е с малък диаметър а налягането става доста голяма при по-високи обороти.
Колегата Zubcho тъкмо си мислех, че ще има някой компетентен дизелджия на събора да ми ги обясни работите :D
Ако все пак дойдеш, ще съм с един звер в6223кк, не мойш ме пропусна. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пак ше стане като на Узана само безаджиии :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 02 Май 2010, 16:53

Абе то аз не съм компетентен по ТДС. Преско79 е в час него ще питаш :) А и пак казвам може и да не успея да дойда на тази сбирка нищо, че съм предплатил 1 нощувка.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 02 Май 2010, 18:44

Zubcho написа:
kudo написа:Колега моето турбо започва да просвирва леко преди 2000 об. не бих си правил гаври с колата да я дуя студена :nono: Но защо може да няма смазване,
от турбото ли зависи или от друго/запушени магистрали и т.н./

Може би кофти масло? Примерно по-гъсто докато е студена колата. Тук във форума има 1 пич продава БМВ масло 10W40 - 8 лв. за литър. Та смятам такова да си взема наливно и да туря на моята да я видя що ще се случи. Може и ти да пробваш.

Поздрави
Zubсho кажи кой е тоя колега да взема и аз от това масло.В момента карам с ТИТАН 10W40 понеже ми го препоръча един приятел,даже днес долях 200мл. и пак стана до средата м/у min. и маx. за близо 4000км.Мисля ,че е добре като се има в предвид че си я понастъпвам :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 02 Май 2010, 21:27

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 03 Май 2010, 20:51

:yes:
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Май 2010, 22:01

Основно маслото идва от удушнка на картерните газове писано е хиляди пъти по тоя въпрос.Просто като се задристи въздушния филтър и турбото почва да ги опъва повече изпаренията и цапа.Решението или по-честа смяна на филтъра или поне чистенето му на 5000км.И ако някой ми каже че е гледал чисти колектори на турбо дизел независимо какъв направо да се гръмне ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 06 Май 2010, 1:51

сега съм с тва масло и за 10К км. ми е изгорило 500-600мл. преди тва бях с Кастрол и Мобил и ми гореше по 1л. може и повече. Само, че във Варна съм виждал да го продават само на едно място и ми искаха 15 лв./л. А иначе това масло оригинално на БМВ ли е, щото съм чувал, че БМВ слагат Кастрол. Някой ако е по-запознат да драсне един ред, че се притеснявам да не ми пре*бе я турбинка, я нещо друго.

Предишна

Назад към E34