колко струва присаждане на двигател????

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: колко струва присаждане на двигател????

Мнение от BULL3T » 19 Апр 2010, 0:49

kirililiev написа:
BULL3T написа:Първо дали си струва е много относителен въпрос. Моя случай е следния. Имам м20б25 който е гробница. Върви колкото м20б20 аз се чудех с месеци какво да правя и какъв двг да сложа на негово място. Исках м30б35 но цената му не малка и главоболията по слагането не знам какви са. За това тука наскоро бай стоян ми намери една цяла е32ка 730 за 700 лв колата разбира се не прилича на нищо двгто не пали и сигурно е същата гробница като мойта,но поне има повече потенциал. За това аз си взех 730ката и сега ще правя двгто.Следкато го направя ще го сложа на мойта кола. Въпроса при мен е с много лесен отговор скоростите и всичко назад ми пасва.Демек трябва само да сменя някакъв датчик на дебитомера,щото 7мака е със автомат! И тогава слагам двгто на мойте скорости и всичко останало.

През 'сичките тия месеци през които търсех подходящ двг ми стана ясно едно. С донор излиза най-лесно и най-безболезнено,защото каквото ти трябва го взимаш от другата кола. Без донор е много трудно ,защото трябва да се тръсят един милион части. Но мерак и пари имаш ли ще стане работата. Също така недей се доверява на некфи никфи майстори! Трябва да е майстор който го е правил преди,а не някакъв дето ще се учи на твоята кола! Моя съвет е да отидеш при Кольо "архитекта".Аз съм много доволен от него и той ще прави моята трансплантация. От както го познавам поне 3 пъти е свалял и качвал м50б25 от кола а също така има и много опит със другите м50тки! За мен той е човека.Ако искаш ще ти дам телефон и ти ще се свържеш с него той ще ти каже цена и какво може да се очаква.

само че кутията ти няма да пасне на м30,трябва да търсиш маховик и съединител също ;)

Според реалом-а кутията пасва!

@бар, аз говоря че съм доволен от неговата работа като всичко! Цена,качество,бързина и най-вече подход към клиента! Това че аз не можах да го оправя сам(със помоща на Стоян) не значи че не разбирам,просто нямам нито условията нито опита с м20, архитекта има всичко от което се нуждае и най-вече опит. При положение,че той съживи мотор който беше със компресия 6/7 следкато аз бях сменил доста неща,значи човека си знае работата!А ако м20 е толкова лесен мотор за правене, вземи отвори сервиз и почни да ги ремонтираш.

Относно това за по-големия мотор,човек си слага и си купува според джоба и целта! Извинявай но аз лично не я карам тази кола на градско освен ако нямам избор. Аз си я правя за друга цел така че ако имам пари и мерак и В12 ще сложа,но нямам нито едно от двете! А колегата дето е пуснал темата не е казал защо иска да сменя двгто,просто е попитал ние даваме отговор!

Последно само да ти кажа,карането в софииския трафик не е само седене в задръстване. Понякога ти трябва малко повече мощност за да дръпнеш по-бързо от всички,нещо което по малкия двг няма в изобилие!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 19 Апр 2010, 1:04

BULL3T написа:......Последно само да ти кажа,карането в софииския трафик не е само седене в задръстване. Понякога ти трябва малко повече мощност за да дръпнеш по-бързо от всички,нещо което по малкия двг няма в изобилие!

т'ва е готино...пак има някаква тенденция в София колите да са други....т'ва на майтап. След като си щастлив с голям мотор, карай го. Лично мен, ме дразни при М50, че е муден до към 3000 об/мин и както и по - горе писах, че еластичноста малко куца. Но за толкова пари, толкова. За максимална скорост не говорим, така или иначе рядко минавам 180 км/ч. С две думи 150 к.с. са ми достатъчни.

За ремонтната дейност - прекратил съм я. Файда никаква - само мръсни и ожулени пръсти.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 19 Апр 2010, 9:20

BULL3T написа:
kirililiev написа:
BULL3T написа:Първо дали си струва е много относителен въпрос. Моя случай е следния. Имам м20б25 който е гробница. Върви колкото м20б20 аз се чудех с месеци какво да правя и какъв двг да сложа на негово място. Исках м30б35 но цената му не малка и главоболията по слагането не знам какви са. За това тука наскоро бай стоян ми намери една цяла е32ка 730 за 700 лв колата разбира се не прилича на нищо двгто не пали и сигурно е същата гробница като мойта,но поне има повече потенциал. За това аз си взех 730ката и сега ще правя двгто.Следкато го направя ще го сложа на мойта кола. Въпроса при мен е с много лесен отговор скоростите и всичко назад ми пасва.Демек трябва само да сменя някакъв датчик на дебитомера,щото 7мака е със автомат! И тогава слагам двгто на мойте скорости и всичко останало.

През 'сичките тия месеци през които търсех подходящ двг ми стана ясно едно. С донор излиза най-лесно и най-безболезнено,защото каквото ти трябва го взимаш от другата кола. Без донор е много трудно ,защото трябва да се тръсят един милион части. Но мерак и пари имаш ли ще стане работата. Също така недей се доверява на некфи никфи майстори! Трябва да е майстор който го е правил преди,а не някакъв дето ще се учи на твоята кола! Моя съвет е да отидеш при Кольо "архитекта".Аз съм много доволен от него и той ще прави моята трансплантация. От както го познавам поне 3 пъти е свалял и качвал м50б25 от кола а също така има и много опит със другите м50тки! За мен той е човека.Ако искаш ще ти дам телефон и ти ще се свържеш с него той ще ти каже цена и какво може да се очаква.

само че кутията ти няма да пасне на м30,трябва да търсиш маховик и съединител също ;)

Според реалом-а кутията пасва!

дай да видя къде в реалом пише? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Апр 2010, 11:28

М30 откъм окабеляване изобщо нищо няма да се преправя, само откъм скорости ще има евентуални спънки.
До колкото знам и на М20Б25 и на М30 се слага Гетраг 260 така че освен камбаната да е различна друго не се сещам
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 19 Апр 2010, 11:45

bobeca111 написа:Оф като чета мненията тук...честно казано съм леко на кантар.В смисъл дали си струва да е Б25,или като ще се почва да сложи нещо наистина по сериозно.Има бая гнилоци от Англия,направо цяла да се вземе и газ!Но пък гледам доста отвас са се замисляли да правят трансплантация....така че всичко коедто се изпише по темата ще е от полза.
Между другото съм от Варна...така че ако препоръчвате майстори по възможност да са от там.Като цяло Е34ката е много добра машина.Лично съм доволен....само и трябва нещо по големичко под капака(разбираемо защо).Имал съм Е36 325 купе,там нещата са други..за това мамка му се чудя на тия кила струва ли си Б25.Верно по лесно ще стане...но пук все си мисля че иска по големо животно!!!!

Правилно си мислиш че иска по-голям мотор, дори и с б25 и е тегаво на машината, но ако ти изпадне мотор на някаква далавера вземи го, като информация мога да ти кажа разхода, нормално каране 14-16 икономично каране 12-13 каране в кръг 20-22 поне такива разходи дава мойта :D пак ти казвам за мен лично има доста осезаема разлика в ускорението, но е недостатъчна но пък това е лично мнение :) аз те съветвам ако имаш парите намери си мотор с повече коне ако искаш да си направиш кола за бързо каране
Изображение
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 19 Апр 2010, 12:05

_65536_kb_sec_ написа:М30 откъм окабеляване изобщо нищо няма да се преправя, само откъм скорости ще има евентуални спънки.
До колкото знам и на М20Б25 и на М30 се слага Гетраг 260 така че освен камбаната да е различна друго не се сещам
Ще ви трябва маховик със съединител, щото на М30 е 240мм. И карданец ще трябва, щото М20-ковия ще ви е дългичък. А кардана води със себе си и дифа, заради захвата му, а за дифа ще ви трябва задния мост....демек Архитекта ще ви събуе гащите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Апр 2010, 12:08

mitko_n1 написа:
_65536_kb_sec_ написа:М30 откъм окабеляване изобщо нищо няма да се преправя, само откъм скорости ще има евентуални спънки.
Ще ви трябва маховик със съединител, щото на М30 е 240мм. И карданец ще трябва, щото М20-ковия ще ви е дългичък. А кардана води със себе си и дифа, заради захвата му, а за дифа ще ви трябва задния мост....демек Архитекта ще ви събуе гащите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

аз не участвам в железора, сори :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 19 Апр 2010, 12:13

brankovv написа:
bobeca111 написа:Оф като чета мненията тук...честно казано съм леко на кантар.В смисъл дали си струва да е Б25,или като ще се почва да сложи нещо наистина по сериозно.Има бая гнилоци от Англия,направо цяла да се вземе и газ!Но пък гледам доста отвас са се замисляли да правят трансплантация....така че всичко коедто се изпише по темата ще е от полза.
Между другото съм от Варна...така че ако препоръчвате майстори по възможност да са от там.Като цяло Е34ката е много добра машина.Лично съм доволен....само и трябва нещо по големичко под капака(разбираемо защо).Имал съм Е36 325 купе,там нещата са други..за това мамка му се чудя на тия кила струва ли си Б25.Верно по лесно ще стане...но пук все си мисля че иска по големо животно!!!!

Правилно си мислиш че иска по-голям мотор, дори и с б25 и е тегаво на машината, но ако ти изпадне мотор на някаква далавера вземи го, като информация мога да ти кажа разхода, нормално каране 14-16 икономично каране 12-13 каране в кръг 20-22 поне такива разходи дава мойта :D пак ти казвам за мен лично има доста осезаема разлика в ускорението, но е недостатъчна но пък това е лично мнение :) аз те съветвам ако имаш парите намери си мотор с повече коне ако искаш да си направиш кола за бързо каране

Колега без да се обиждаш но твоята кола като гледам състоянието съм сигурен че не върви като читава B25.
Аз съм на мнение че този мотор е оптималния за това купе, хем разхода е що годе нормален, хем върви
съвсем прилично. Това е естесвенно при положение че всичко по мотора е наред.

Другия приемлив вариант според мен вече е 540и за да се запази баланса вървене - разходи
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 19 Апр 2010, 12:51

Златен ти как реши моя мотор е зле като незнаеш нищо за него ? или понеже колата е за боя и стартера беше за смяна това сваля нютон метри ? никъде не съм казал че мотора е зле, просто на мен ми е слаб за това купе ;) а дали е оптимален или не това е много относително за мен нормален разход е 6/100 дизел всичко над 6-7/100 дизел е лукс :yes:
Аз лично съм карал 3 бмв-та през целия си живот е36 м50б20 е34 м50б20 е34 м50б25 и съм се возил в е30 м50б25 и мога да ти кажа че разликата е осезаема
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 19 Апр 2010, 19:06

mitko_n1 написа:

Мда, нещо такова имах предвид вчера... Само дето нещата които съм нахвърлил са се отнасяли за конверсия от м20 към м30 явно.
Little Rock обаче казва, че няма да има нужда от подобни интервенции, значи работата няма да е толкова обемна. Макар че аз чисто любителски съм изненадан, че на два мотора с 500 кубика и 40 коня разлика слагат еднакви съединители, кутии и т.н. до най-отзад на силовото предаване. Както и да е де.
Към Little Rock-съединителят на опелския c20ne е с жило.
Bobeca111, сложих 2.6, а сумата под чертата(за двг, кутия, кардан, диф и полуоски)не е голяма, понеже имах блъсната кола-донор. Цифра е като почнеш да се заиграваш с джанти, гуми, окачване, спирачки, усилване на купе...музика, изолация, боядисване,турбиниране :mhihi: Аз взех да говоря за себе си, само дето последното нещо още ми бяга. Иначе и аз бях започнал с една такава тема :mrgreen: Та успех :bchug:
rwd фен

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 19 Апр 2010, 20:36

Според реалом скоростите са същите разликите са в http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05 и http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05 Демек:

При м20:
Set Rmfd-clutch parts asbestos-free D=228MM

При м30:
RMFD pressure plate for twin mass flywh. D=240MM
AT-CLUTCH DISK ASBESTOS-FREE D=240MM
RMFD CLUTCH DISK F.TWIN MASS FLYWHEEL D=240MM
Set Rmfd-clutch parts asbestos-free D=240MM
Set Rmfd-clutch parts twin mass flywheel D=240MM

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Разликите между м50б20 и м50б25

При б20

Rmfd-5 speed gearbox S5D 310Z - THDM

Rmfd-FIVE SPEED (OVERDRIVE) TRANSMISSION 260/5.62-TAHN
Rmfd-FIVE SPEED (OVERDRIVE) TRANSMISSION 260/5.68-TAHU 1 09/1990 23001222057
only in conjunction with
-- RETROFIT KIT F COUPLING FLANGE 1 09/1990 23221222965
-- GROOVED BALL BEARING 15X32X10
Rmfd-FIVE SPEED (OVERDRIVE) TRANSMISSION 260/5.67-TAHT 1 09/1990 01/1991 23001222055
Rmfd-FIVE SPEED (OVERDRIVE) TRANSMISSION 260/5.68-TAHU 1 09/1990 01/1991 23001222057
only in conjunction with
-- RETROFIT KIT F COUPLING FLANGE

Съединители и маховици

AT-PRESSURE PLATE D=228MM
AT-CLUTCH DISK ASBESTOS-FREE D=228MM
RMFD CLUTCH DISK F.TWIN MASS FLYWHEEL D=228MM
Set Rmfd-clutch parts twin mass flywheel D=228MM

При б25

Ск кутии
Rmfd-5 speed gearbox S5D 310Z - THDJ 1 09/1990 09/1991 23001222061
01 Rmfd-5 speed gearbox S5D 310Z - THDL 1 09/1990 01/1992 23001221859
01 Rmfd-5 speed gearbox S5D 310Z - THDM 1 09/1990 09/1995 23001222263
01 Rmfd-5 speed gearbox S5D 320Z - THDU 1 09/1990 09/1995 23001222984
01 Rmfd-5 speed gearbox S5D 320Z - THDU 1 09/1995 2300122298
01 Rmfd-5 speed gearbox S5D 320Z - THDU 1 09/1995
Взависимост до коя година е,тия ск.кутии не ги знам какви са,ако някой може да даде инфо какви са да каже

Като също така използват и гетраг 260
Rmfd-FIVE SPEED (OVERDRIVE) TRANSMISSION 260/5.63-TAHO

Съединители и маховици

AT-PRESSURE PLATE D=228MM 1 09/1990 21211223221
AT-CLUTCH DISK ASBESTOS-FREE D=228MM 1 09/1990 21211223203
RMFD CLUTCH DISK F.TWIN MASS FLYWHEEL D=228MM 1 09/1990
Set Rmfd-clutch parts asbestos-free D=228MM 1 09/1990 21211223243
Set Rmfd-clutch parts twin mass flywheel D=228MM 1 09/1990
Set Rmfd-clutch parts twin mass flywheel D=228MM

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Съответно от това излиза колега че скоростите пасват от м50б20 на м50б25 след тях не е ясно какво става ако се поровиш в реалом-а ще разбереш,но ми изглежда,че май и назад е същото не се сменят кардани и простотии.

Относно мойта работа,Стояне да си ядеш ушите да си ядеш! Кво сега и маховик ли да търся и съеднител митко тряя да ми праща! :evil: Повече няма да те слушам със твойто спокоооо беееее сичко си става! Само дебитомера се пипа малко! Дано си заслужават 500 кубика огоре и дано колата да върви по-добре с м30б30 от моя мрътвец :mhihi:

п.п. Колега дано съм помогнал с инфото за скоростите :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 19 Апр 2010, 21:21

и к'во стана :kuku:

на края на втората страница се върнахме на написаното в първа.....

май Кирето е прав, че докато някои се наканят да сменят моторите, други вече си ги карат...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 19 Апр 2010, 21:44

@2bar написа:и к'во стана :kuku:

на края на втората страница се върнахме на написаното в първа.....

май Кирето е прав, че докато някои се наканят да сменят моторите, други вече си ги карат...

Пак не мога да те разбера пич! Какво пак не ти харесва,дадох инфо за скоростни кутии и съединители какви са разликите а ти пак нещо плюеш!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 20 Апр 2010, 22:36

Не се чуди ами го слагай. Разлика има и то ОГРОМНА. Който ти казва че няма или че е малка или не е карал и с двата мотора или знае ама в момента е с 20-ка и го е яд :mhihi: :mhihi:
Транспантацията е супер лесна и без да си давам зор като това не ми е професия а хоби бих го направил за два дена.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 21 Апр 2010, 0:01

BULL3T написа:.......... .....................
И как смяташ да се справиш с разликите, които имат?
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34